Megjelent: 7 hónapja

Miért vonzódnak az emberek a sportfogadáshoz és a szerencsejátékhoz?

Nyugodtan mondhatjuk, hogy a sportfogadás egyidős magával a sporttal. Függetlenül a kultúrától, a sportágtól, az emberek mindig is szerették megjósolni az eredményeket, és hajlandóak voltak a saját pénzüket is feltenni a győzelemre. A helyzet ma is ugyanez, de ma már vannak online sportfogadók, amelyek sokkal könnyebbé és egyszerűbbé teszik a fogadást. De ettől még adódik a kérdés: miért szeretik olyan sokan a sportfogadást?

A sportfogadás nagy röviden egy olyan szerencsejáték egy, amikor adott sporteseményre fogadhatunk. A bukmékerek meghatározzák az esélyeket egy adott sportág eseményét illetően – az odds tehát a győzelem valószínűségére mutat rá. Néhány sportágra (futball, kosárlabda vagy épp lóverseny) szinte egész évben lehet fogadni, és vannak emberek, akik bizony egész évben ezt is teszik. Ez azért van, mert a sportfogadás alternatív módként szolgál a jelentős összegű pénzkeresésre, amennyiben valaki okosan csinálja. És azok, akik okosan csinálják, több online sportfogadás oldalon tájékozódnak egyszerre a legjobb oddsok miatt. Vannak sportfogadók, akik sajátos technikákat kidolgozni azért, hogy minél többet nyerjenek. De miért van tehát az, hogy az embereket nagyon vonzza a sportfogadás? 

Kockázat és menekülés

A kockázatvállalás valószínűleg az egyik legkomolyabb ok, amiért sok embert vonz a sportfogadás. Az emberi természetből fakad, hogy túlságosan izgatott lesz, amikor vonzó nyereményösszeget lát. Továbbá ott van a várakozás érzése, nézünk egy mérkőzést, és egy hirtelen jött adrenalinlöket meggyőzhet minket arról, hogy egy adott csapatra fogadjunk, amelyről úgy gondoljuk, hogy nyerhet.

A menekülés is fontos tényező, ugyanis nap mint nap rengeteg kihívással szembesülünk, nemcsak otthon, hanem a munkahelyünkön is. Emellett a váratlan körülmények okozta napi nyomás és szorongás fizikailag és mentálisan is le tud meríteni minket. Ezért keressük a legjobb módját annak, hogy elmeneküljünk az élet valóságától, és stresszmentesítsük magunkat. Egy sportesemény megtekintése és a fogadási játékok jó kikapcsolódási és szórakozási formák. 

Az izgalom, amit egy intenzív mérkőzés alatt érzünk, nemcsak felpörget, de kiszakít a szürke hétköznapokból. Akkor pedig hatványozottabb az érzés, ha fogadunk is. Azt pedig csak ehhez jön hozzá, hogy a fogadások által nyújtott izgalom és feszültség arra csábíthat, hogy fogadási stratégiákat sajátítsunk el. Bár a sportfogadásban nincs olyan képlet, amellyel következetesen nyerni lehet, de vannak olyan taktikák, amelyeket alkalmazva növelni lehet a nyerési esélyeket.

Újat tanulunk

A sportfogadás egyik nagyszerű előnye, amiről senki sem beszél, hogy az ember új sportágakat tanulhat meg. Persze, a prioritás az, hogy azokra a sportágakra fogadunk, amelyeket rendszeresen követünk, de ezeket a sportágakat nem a hét minden napján játsszák. Ezért kerülhetünk olyan helyzetbe, hogy fogadni szeretnénk, de nem tudjuk, melyik sportágra. Ez egy egyedülálló lehetőség arra, hogy kipróbáljuk a fogadást olyan sportokra, amelyeket korábban nem követtünk. Az igazat megvallva, sokan találják zavarónak az új sportágakra történő fogadást, de amikor megtanuljuk az alapokat, ugyanazt az izgalmat tapasztalhatjuk, mint amikor olyan sportágakra fogadunk, amelyeket minden nap nézünk.

Azt egyébként érdemes tudni - bár valószínűleg nem meglepő –, hogy sokkal több férfi játszik szerencsejátékot, mint nő. Ennek oka a szerencsejáték történelmi hagyományaiban keresendő. Egyszerűen sokkal régebb óta vesznek részt bármilyen jellegű fogadásban a férfiak, mint a nők. És ez a szokás az évszázadok során fenn is maradt, persze azért ma már egyre több nő fogad.

  • 2022.07.25Üzleti metaverzum: Vezetéstechnikai szimuláció a Training360-tól A 3 napos Business Game lényege, hogy csapatmunkában kell egy több helyszínen hajókat gyártó vállalatot irányítani. Részletek Jegyek
  • 2022.09.28 recruiTECH BLUE Kékgalléros foglalkoztatók, termelő logisztikai vállalatok = recruiTECH BLUE konferencia, ahol újra a fizikai toborzáson lesz a hangsúly. Harmadik országbeliek foglalkoztatása, szállásoltatás, online toborzás, outsourcing és még számos aktuális téma! Részletek Jegyek
  • 2022.10.05Tréning Kerekasztal Konferencia 2022. Folytonos változások, aggodalom, stressz, hybrid működés, motivációvesztés, soha nem látott fluktuáció - napjainkban számos már korábban is tapasztalt és rengeteg új kihívással küzdenek a cégvezetők, HR és képzési szakemberek. Az idei Tréning Kerekasztal konferencia több évtizedes hagyományt követve az aktuális szervezeti és HR kihívásokra ad válaszokat és bemutatja a magyar piac vezető tréningcégeinek legújabb fejlesztéseit és tapasztalatait. Részletek Jegyek
  • 2022.10.11HR Fest BudapestHR Fest Budapest Ez az igazi, megismételhetetlen, szakmai felfrissülés, ott a helyed! Ez lesz az év legnagyobbat szóló HR-fesztiválja, amit te sem hagyhatsz ki! Részletes program, előadók és számos újdonság vár rád, stay tuned, 2022-ben minden kiderül! Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter

Facebook