Megjelent: 2 éve

Kirúg 100 újságírót a New York Times

Száz újságírói munkahelyet épít le lapszerkesztőségében a The New York Times, valamint kisebb mértékben csökkenti a szerkesztői állományt és a kiadóvállalat alkalmazottjainak létszámát is - közölte Arthur Sulzberger, a liberális napilap kiadója és Mark Thompson vezérigazgató.


A lap először megegyezéssel próbálkozik a távozásra önként jelentkező alkalmazottakkal, s csak azt követően folyamodik az elbocsátáshoz. A 100 fős leépítés a szerkesztőség állományának 7,5 százalékát jelenti.
A csekély előfizetői érdeklődés miatt megszűntetik a publicisztikákat és szerkesztőségi állásfoglalásokat közlő NYT Opinion mobiltelefonos alkalmazást is. Dean Baquet, a lap felelős szerkesztője a szerkesztőségnek írt üzenetében rovatok összevonását és a külső szerzők ritkább szerepeltetését is kilátásba helyezte.


A The Wall Street Journal is leépített


A vezetés szerint az elbocsátások a lap hosszú távú nyereségességének megőrzése és a The New York Times digitális jövőjébe történő beruházások biztosítása érdekében szükségesek. A harmadik negyedévben egyébként 16 százalékkal nőttek a digitális hirdetések és 40 ezerrel nőtt a digitális előfizetők száma, ám a költségek növekedése miatt a profitráta csökkent.


A The New York Times nem az egyetlen újság, amely a közelmúltban elbocsátásokra kényszerült az amerikai lappiacon: a The Wall Street Journal a nyáron több tucatnyi, a USA Today pedig szeptemberben 70 munkatársától volt kénytelen megválni. A The New York Times 2008-ban 100, 2009-ben újabb 100 újságírót, 2013-ban pedig 30 vezető beosztású szerkesztőt bocsátott el.


A digitális vonalba fektetnek


Az alkalmazottak létszáma azonban ennek ellenére tavaly óta 1250-ről 1330-ra nőtt elsősorban a digitális fejlesztések - mások mellett webproducerek és videós újságírók felvétele - miatt. A lap élén, a felelős szerkesztői poszton májusban a korábbi helyettes, Baquet lépett Jill Abramson helyére. (MTI)


2014. október 2.

  • 2021.01.30Videokonferenciás 2 napos Scrum Master képzés A két napos intenzív, gyakorlat-orientált tréning szerepjátékokon és szimulációkon keresztül segít a résztvevőknek megérteni, hogyan alkalmazhatóak a legkülönbözőbb projektekben a Scrum alapelvei. Kitérünk arra is, hogy mikor érdemes használni a Scrumot, és mikor nem. Részletek Jegyek
  • 2021.02.04Stratégiai- és teljesítmény controlling A vezetők elmondása alapján a controlling gyakran utókalkuláció fókuszú, célja a pénzügyi számvitel kiszolgálása. Ez a kutatás is rávilágít arra, hogy kimutathatóan sikeresebbek azok a vállalatok, ahol a vezetők támaszkodhatnak a controller tevékenységére. Részletek Jegyek
  • 2021.02.23 Adatvédelmi tisztviselő képzés Megújult blended képzésünk során a jogi háttér áttekintése mellett gyakorlati példák, megtörtént esetek és a résztvevők által hozott problémák közös elemzése segíti a szabályok értelmezését először e-learning, majd egy online konzultációs nap keretein belül. Részletek Jegyek
  • 2021.03.08 Vezetői kommunikáció és konfliktuskezelés képzés A képzés célja a szervezeten belül eredményes és hatékony kommunikáció feltételeinek és eszközeinek megismerése és begyakorlása, a résztvevők kommunikációs kultúrájának fejlesztése - A személyes és a vezetői kommunikáció hatásfokának és eredményességének javítása - A szervezeten belül eredményes és hatékony együttműködés és konfliktuskezelés alapjainak megismerése Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter