Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 7 hónapja

Minisztériumi leépítés: már szinte biztos

A Heti Válasz úgy tudja, biztos, hogy lesznek leépítések a csaknem 700 ezer főt foglalkoztató közszférában. Hírek szerint a költségvetési szervek teljes körére öt, a háttérintézményekre tíz százalékos létszámcsökkentést tervez a kormány.

Cafeteriakeret: 200 ezer forint az éves korlát


A közszférán nem először próbálnak spórolni: a Gyurcsány-kormány közel 15 ezer embert bocsátott el e területről. A mostani tervezési körirat állítólag azt is kiköti: nem lehet jutalmat tervezni, és a cafeteriakeret jövőre az idei fele-harmada, 200 ezer forint lehet személyenként. A költségeket is öt százalékkal kell csökkenteni, s ehhez ötleteket is ad a körirat: az irodaszer-beszerzést negyedével, a folyóirat-vásárlást 40 százalékkal kell visszanyesni.


A Heti Válasz úgy tudja, a Nemzeti Erőforrás Minisztériumot érinti leginkább a megszorítás, ott is elsősorban a kulturális és az egészségügyi államtitkárság kerülne az idei évhez képest kedvezőtlen helyzetbe. A legnagyobb pénzmozgás - papíron - így az oktatás és a kultúra között várható. Az egészségügy területére 23 milliárd forint mínuszt tartalmaz terv az idei költségvetéshez képest - írja a Heti Válasz.


2010. október 20.


Follow hrportal_hu on Twitter