Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 13 éve

USA: hétezerrel több munkanélküli

Hétezerrel nőtt a múlt héten a munkanélküli segélyért először folyamodók száma az Egyesült Államokban, ezzel a segélyezést első ízben kérők száma 316 ezerre emelkedett. Több hete nem volt ilyen nagy növekedés és az elemzők sem vártak ilyen számú gyarapodást.

A Dow Jones Newswires által megkérdezett 16 szakértő véleményének az átlaga szerint az augusztus 4-én záródott héten a munkanélküli segélyt először kérők száma legfeljebb 4 ezerrel emelkedett volna az előző heti 307 ezerről, amikor ugyancsak 4 ezerrel bővült az azt megelőző héthez képest.

Az amerikai foglalkoztatási helyzetet általában javulónak ítélték az utóbbi időben, de az újabb adat arra bizonyíték, hogy a javulás ingatag. Új kérelmezőként általában a frissen elbocsátottak jelentkeznek az illetékes hatóságoknál.

  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter