Megjelent: 2 hónapja

A munkahelyváltás is lehet kulturális sokk

Kulturális sokkot általában az él meg, aki külföldre költözik, ahol egy más kultúrában kell boldogulnia, beilleszkednie az új környezetbe. A kulturális sokk megtapasztalásához azonban nem feltétlenül kell országot váltanunk. Hasonló hatás érhet minket, ha munkahelyet váltunk és egy teljesen eltérő munkakörnyezetben kell helyt állnunk. De mit is jelent ez pontosan, és mit lehet tenni az enyhítésére? Erről ír saját tapasztalatból Bedecs Andrea, executive coach, tréner.

Leggyakrabban az érzelmek hullámvasútjaként definiálják, amelyen akkor megyünk keresztül, amikor a sajátunktól eltérő kultúrához alkalmazkodunk. Szinte mindenkinél másként jelentkezik. A kulturális sokk megtapasztalásához nem kell országot váltanunk. Hasonló hatás érhet minket, ha munkahelyet váltunk és egy teljesen eltérő munkakörnyezetben kell helyt állnunk. 

Sajnos, sok multinacionális vállalat gyakran elhanyagolja alkalmazottainak képzését a kulturális sokk kezelésére. Tévesen azt feltételezik, hogy az új országban töltött „nyaraláson” szerzett pozitív tapasztalatok könnyű beilleszkedési folyamathoz vezetnek. Egy új kultúrában dolgozni és élni azonban teljesen más.

A jó hír viszont az, hogy számos stratégia létezik a tünetek súlyosságának csökkentésére és azok kezelésére.

A kutatások szerint a kulturális sokknak öt szakasza van:

Lenyűgöző (I. szakasz): Ez a „nászút” szakasza. Az új helyen minden szépnek, érdekesnek és izgalmasnak tűnik.

Frusztráló (II. szakasz): Ebben a szakaszban napi küzdelmek merülnek fel. Előfordulhat, hogy jelentős különbségeket lát hazája és a mostani élete között.

Alkalmazkodó (III. szakasz): Ez a szakasz a II. szakasz során tapasztalt negatív érzések csökkenése. Jobban érzi magát, mert a dolgok felfelé haladnak. Elfogadja és megtanulja a helyi életmódot. Nő a megértése, mind a helyi kultúra, mind a nyelv tekintetében.

Élvezetes (IV. szakasz): Ebben a szakaszban az új hely otthonosabbá válik. Érezhet egyfajta kötődést új otthona iránt. Szerzett néhány helyi barátot.

Vágyakozás (V. szakasz): Ezt visszatérési szakasznak is nevezik, amelyet csak azok az expatok élik át, akik visszatértek hazájukba. A külföldön töltött évek után a hazájuk időnként újnak vagy akár idegennek tűnhet számukra.

A kulturális sokk kezeléséhez meg kell tanulni felismerni a tüneteit:

Dühös, kényelmetlenül érzi magát, zavart, frusztrált vagy ingerlékeny, és elveszíti humorérzékét.

Visszahúzódik, és túl sok időt tölt egyedül.

Negatív érzések alakulnak ki a fogadó ország népével és kultúrájával kapcsolatban.

Kényszeresen eszik és iszik, vagy túl sok alvásra van szüksége.

Unatkozik, fáradt, és nem tud koncentrálni vagy hatékonyan dolgozni.

Egyes esetekben a kulturális sokk a depresszióhoz hasonlíthat vagy előidézheti azt. Ha attól tart, hogy ennek az állapotnak a küszöbén áll, vagy már ebben az állapotban van, ne próbálja meg egyedül átvészelni! Ne szigetelje el magát!

A kulturális sokk mindenkit másként érint, és sokféleképpen nyilvánulhat meg. A mértéke számos tényezőtől függ. A szakértők szerint ezek közé tartozik a korábbi tapasztat új kultúrák kapcsán, az előzetes kulturális képzés, valamint a saját kultúra sajátosságainak ismerete. Nagyban függ attól is, hogy általában hogyan reagál a komfortzónáján kívüli eseményekre.

Az első lépés a kulturális sokk kezelésében

Kezdésként egy egyszerű gyakorlatot javasolnak: találjon öt pozitív interakciót minden negatív történéshez egy adott időszakban (a heti működik a legjobban). Például mivel tölti el a napot az új lakóhelyén? Múzeumba járás, barátokkal csevegés, kávézás, fotózás, szórakozás, utazás vagy ajándéktárgyak vásárlása? Minden héten ütemezzen be öt ilyen tevékenységet. Meg fog lepődni, hogy a kultúrsokk érzése milyen gyorsan alábbhagy, ha ezt a gyakorlatot követi!

Tudásalapú stratégiák a kulturális sokk kezelésére

A kulturális sokk kezelésében fontos, hogy észrevegye, hogy a sokk melyik szakaszát éli át. Ennek fel- és elismerése segít abban, hogy kilépjen jelenlegi perspektívájából, és egy másikba lépjen – egy olyanba, amelyik inspirálóbb és több kreatív erővel bír.

Bár kézenfekvőnek tűnhet, de ügyeljen arra, hogy legyen kitűzött célja a külföldi utazáshoz. Tűzzön ki kicsi, elérhető célokat, és rendszeresen értékelje azok előrehaladását. Győződjön meg arról, hogy ezek a célok magukban foglalják a befogadó kultúrájának megismerését. Fektessen energiát a helyi nyelv tanulásába is.

Figyelje meg, hogyan viselkednek a helyiek különböző helyzetekben, amelyek frusztrálják Önt, és tanulja meg, hogyan kell megfelelően megközelíteni a hasonló helyzeteket. Ne aggódjon, ha a mögöttük álló érvelés még nem világos; idővel megérti.

Érzelemalapú stratégiák a kulturális sokk kezelésére

A kulturális sokk kezelésének leghatékonyabb módja a hozzáállás módosítása. Fontos lépés, hogy elismerjük a régi, megszokott élet hátrahagyásának elvesztését. Szánjon egy kis időt arra, hogy meggyászolja azt, ami korábban volt, majd engedje el, hogy a jövőre összpontosíthasson. A nyitott hozzáállás nagyon fontos. Az a külföldi, aki nyitottan és tisztelettel tekint az új kultúrára, sokkal jobb eredményt ér el, mint az, aki gyanakvó és kritikus.

A következő stratégiák segíthetnek a kulturális sokk negatív hatásainak csökkentésében:

• Építsen ki egy erős támogató rendszert (pl. barátok, család, munka)!

• Törjön ki a komfortzónájából, még akkor is, ha minden nap csak néhány percre sikerül!

• Rögzítse tapasztalatait, gondolatait és érzéseit egy naplóban vagy blogban!

• Legyen humorérzéke és higgyen a képességeiben!

• Ismerje meg a helyieket!

• Ne hibáztassa automatikusan a befogadó kultúrát, ha a dolgok rosszul mennek!

• Vegyen részt az új kultúra valamely szegletében!

• Szánjon időt arra, hogy turista legyen, és fedezze fel az ország nevezetességeit!

• Csináljon valamit, ami az otthonára emlékezteti!

• Kerülje az otthoni élet idealizálását!

• Próbáljon meg tiszta lappal belépni az új élethelyzetbe! Ez segít minimalizálni a magával szemben támasztott elvárásokat.

Fizikai stratégiák a kulturális sokk kezelésére

A külföldi élettel járó stressz fizikai feszültséget is okoz, mely betegségekhez vezethet, ha nem vigyáz. A jó fizikai erőnlét létfontosságú a kulturális sokk elleni küzdelemben. A napi sport-tevékenység kötelező, és a relaxációs terápiák, például a jóga, a meditáció vagy a masszázs soha nem ártanak. Az otthoni környezet javítása - szépítése is segíthet. A többit tudja: aludjon eleget, legyen friss levegőn, étkezzen kiegyensúlyozottan, és mértékkel fogyasszon alkoholt.

A kulturális sokk átélése szükséges lépés a külföldön való alkalmazkodáshoz vezető úton. De ne aggódjon – ez természetes. Az új környezethez való alkalmazkodás időt – és talán szakértői támogatást is - igénybe vesz. Kövesse ezeket a tippeket, és győzze le a kulturális sokkot!

Bedecs Andrea

executive coach, tréner, tanácsadó 

Business Coach Kft.

  • 2022.02.01Munkaügyi adatvédelem (GDPR HR-eseknek) Blended képzésünk során a tananyag általános elméleti részét, mely tartalmazza az alapfogalmak, jogalapok és törvények összefoglalását először e-learning videó formában sajátíthatja el. A videó megtekintése után egy fél napos konzultáció keretein belül, feldolgozásra kerül a tananyag további része, melyet online vagy tantermi formában hirdetünk meg. Részletek Jegyek
  • 2022.02.04Sikeres évem lesz! Csoportos coaching az eredményes évért 2022 első heteit éljük. Álmodozunk és tervezgetünk; mi mindent akarunk megvalósítani az idén? Aztán elröppennek a hetek és a hónapok, és azt vesszük észre, hogy sehol sem tartunk ezekkel a tervekkel. Ilyekor elgondolkodunk: hogy lesz ebből sikeres év?! Lehet, hogy veled is megtörtént már ez. Ha azt akarod, hogy az idén másképp legyen, érdemes felkészülni rá! Jelentkezz az eseményre, ahol eszközöket és inspirációt kapsz a tudatos évtervezéshez! Találkozunk? Részletek Jegyek
  • 2022.03.07Hetes Agilis Transformáció Leader képzés online, videokonferenciás Hazánkban egyre több és több vállalat lép az agilis átalakulás útjára, így felértékelődik az agilis transzformációt vezető szakemberek jelentősége. Az Agile Transformation Leader egy olyan szervezetfejlesztő szakember, aki felkészíti és végig kíséri az agilis átalakulás útján a vállalatot. Ügyfél-fókuszt, Design Thinking szemléletet hoz be, vezetőket coachol, csapatokat mentorál, miközben pozitív, felhatalmazó légkört teremt a szervezeten belül. A képzés 3 héten keresztül, 2 hétköznap este valósul meg. Igény esetén 3 munkanapra is szervezhető. Részletek Jegyek
  • 2022.04.22BEMUTATKOZIK A teamwork2022 Képzelj el egy olyan kétnapos csapatépítő képzést, amely minden részletében a Te vállalati csapatodról szól. Jelentkezzetek az ország első csapatépítő eseményére, amelyre háromfős vállalati csapatokat várunk! Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Szervezeti ombuds - kevesebb exit interjú

Kinyerhetők-e valós információk az exit interjúból? Egyáltalán hogyan csökkenthető az exit interjúk előfordulási aránya vagyis a fluktuáció?... Teljes cikk

Belelátni a másik gyakorlatába, kívülről ránézni magunkra – ezt is adja a mentorkapcsolat

Egy jó mentorkapcsolatban működik a kémia. Ráadásul mentor és mentorált kölcsönösen ad egymásnak a folyamat során, sőt gyakorlati tanácsokat,... Teljes cikk

Új vezetők és új belépők számára kulcs lehet a mentorálás

A második női elsőszámú vezető a cégénél, illetve egyike a három magyar női vezetőnek a HVG Top 50-es vállalati listáján. Istenesné Solti... Teljes cikk