kapubanner for mobile
Szerző: Fodor Tamás
Megjelent: 14 éve

A nők ellenállóbbak a válság hatásaival szemben

A gazdasági válság nemi szempontból igen mély hatást gyakorol a spanyol munkaerő-piaci modellre, a nők ugyanis jelenleg aktívabb szerepet vállalnak férfitársaikhoz képest. Az ország hagyományos társadalmi-gazdasági modellje megingott, a női foglalkoztatottságot kevésbé érinti a válság, a férfiak körében pedig nő az amúgy is magas munkanélküliség.

A Munkás Bizottság Szakszervezeti Szövetségének Május 1. Alapítványa nemrégiben közzétett egy spanyol nyelvű jelentést, amely rámutat arra, hogy a jelenlegi gazdasági válság bizonyos tekintetben igencsak sajátos hatást gyakorol a spanyol női munkaerőpiacra.


Megingott a hagyományos munkaerő-piaci modell



A hagyományos spanyol társadalmi-gazdasági modell a nemeknek tulajdonított két különböző szerepen alapult, amelynek megfelelően általában a férfit tekintették a háztartások elsődleges kenyérkeresőjének, a nők munkaerő-piaci részvétele pedig korántsem volt zökkenőmentes. Ez azt jelenti, hogy a nők a munkaerőpiac bővülésének időszakaiban egyre inkább bejutnak az álláspiacra, míg a kedvezőtlenebb helyzetekben otthagyják a fizetett munkát, hogy a nem fizetett háztartással kapcsolatos tevékenységekre koncentráljanak. A nők munkaerő-piaci részvétele ilyen formán mindig is csupán kiegészítése volt a férfiak elsődleges szerepvállalásának.

Ez a hagyományos modell azonban a jelenlegi gazdasági válság következtében felborulni látszik, amit az alábbi három trend határoz meg.


Változó gazdasági aktivitás



Először is a spanyol férfiak aktivitási rátája 2009-ben, 10 év után először enyhe csökkenést tapasztalt, 69,5 százalékról 68,6 százalékra csökkent 2008 és 2009 között. Az aktivitási ráta meghatározása szerint a gazdaságilag aktív (munkával rendelkező és munkanélküli) dolgozók arányát jelenti a teljes munkaképes korú lakossághoz viszonyítva. Ezzel szemben a női aktivitási ráta 50,5 százalékról 51,6 százalékra növekedett ugyanezen időszak alatt. Ráadásul a spanyol női aktivitási ráta az elmúlt 10 évben először mutat valamivel magasabb szintet az Európai Unió átlagánál.

Mindeközben a gazdaságilag aktív spanyol férfi dolgozók száma 2009-ben 0,7 százalékkal csökkent a 2008-as adatokhoz képest (13,03 millióról 12,94 millióra 2008 és 2009 között), míg ugyanebben a tekintetben a nők száma 2,9 százalékkal csökkent (9,82 millióról 10,09 millióra 2008 és 2009 között). Ez a trend tükrözi a spanyol nők proaktívabb szerepét a foglalkoztatási lehetőségek tekintetében.


A női foglalkoztatottságot kevésbé érinti a recesszió



Másodsorban a gazdasági válság idején a női foglalkoztatottság kisebb fokú veszélyeztetettséget mutatott, mint a férfi foglalkoztatottság. 2008-ban, amikor 1,2 százalékos bruttó hazai termék (GDP) növekedés volt tapasztalható, a férfi foglalkoztatottsági ráta 2,4 százalékponttal esett a 2007-es adathoz képest, míg a női foglalkoztatottsági ráta 0,3 százalékponttal emelkedett ugyanezen időszakban. A foglalkoztatottsági ráta meghatározása szerint a munkaképes korú alkalmazásban álló felnőttek arányát jelenti a teljes munkaképes korú lakossághoz viszonyítva. Ráadásul 2009-ben, amikor a GDP növekedésében egy éles, 5,1 százalékos hanyatlás volt tapasztalható, a férfi foglalkoztatottsági ráta 6,1 százalékponttal csökkent az előző évhez képest, míg a női foglalkoztatottsági ráta csupán 1,7 százalékponttal csökkent.

Továbbá a teljes férfi foglalkoztatottság 9,2 százalékkal csökkent 2009-ben az egy évvel korábbi adatokhoz képest, amely jóval túlmutat a nők körében tapasztalható csökkenésen (3,5 százalék). Ezt a nemek közötti eltérő helyzetet alapvetően az a tény magyarázza, hogy a gazdasági válság által különösképpen érintett gazdasági szektorokat - elsősorban az építőipart és a gyáripart - a férfiak uralják. Ezzel ellentétben a nők inkább olyan szolgáltatási tevékenységekben képviseltetik magukat, amelyeket a gazdasági válság mindezidáig nem érintett súlyosabb mértékben, mint például az egészségügyi és szociális munka, a személyi szolgáltatások és az oktatás.

Az még azonban nem látható előre, hogy ezek a tendenciák milyen irányba fognak elmozdulni a jövőben, ha a gazdasági válság huzamosabb időn keresztül folytatódik még és fokozatosan minden gazdasági szektort érinteni fog. Mindenesetre fontos hangsúlyoznunk, hogy a spanyol női foglalkoztatottsági ráta (41,7 százalék 2009-ben) jelentős mértékben alulmarad a férfiak rátájához képest (55,6 százalék), ráadásul az EU női foglalkoztatottsági rátájánál is alacsonyabb (46,1 százalék).


Növekvő munkanélküliség a férfiak körében



Harmadsorban pedig, úgy tűnik, hogy a munkanélküliség különösképpen kedvezőtlenül érintette a spanyol férfi dolgozókat nőtársaikhoz képest, amely helyzet egyértelműen eltér az utóbbi évek hagyományos spanyol munkaerő-piaci mintáitól. 2009-ben 1,9 millió munkanélküli nő volt, ami 23,1 százalékkal több, mint a megelőző évben, míg a munkanélküli férfiak száma elérte a két milliót, 27,7 százalékkal több, mint a megelőző évben.

Ennek következtében a spanyol munkaerőpiacon egy új trend állapítható meg, amely szerint a nők ellenállóbbak a jelenlegi gazdasági válság hatásaival szemben a foglalkoztatottság és munkanélküliség tekintetében. Ráadásul a nők jelentős érdeklődést mutatnak a munkaerőpiacon való aktív részvétel iránt, ami a foglalkoztatottsági ráták fejlődésében is jól tükröződik. Ez a jelenlegi helyzet, amelyet a "fő" (férfi) jövedelem csökkenése, valamint a családi adósság növekedő szintje jellemez arra enged következtetni, hogy a spanyol nők egyre inkább ösztönözve érzik magukat, hogy részt vegyenek a jelenlegi munkaerőpiacon.

A spanyol munkaerőpiac a jelenlegi gazdasági válság következtében csendes, azonban jelentős minőségi változáson megy keresztül az elmúlt két évben, amelyet a nők egyre nagyobb, illetve a férfiak egyre csekélyebb munkaerő-piaci jelenléte jellemez. Ennek a helyzetnek azonban negatív következményei is lehetnek, mert valószínűsíthető, hogy továbbra is több azoknak a nőknek a száma, akik a háztartással kapcsolatos munkákból is kiveszik a részük, mert legtöbb férfitársuk mindennek ellenére sem vállal aktívabb szerepet a háztartási tevékenységekben. Ráadásul a nők által elvégzett munkák minősége kérdésessé válhat, minthogy a hölgyeknek egy jelentős része hajlamos bármilyen munkát elvállalni a munkafeltételekre való tekintet nélkül.

Forrás: eurofound.europa.eu
  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.02Munkaviszony létesítése és megszűntetése – Dr. Berke Gyula Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Munkaidő, pihenőidő – Dr. Takács Gábor Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerniinfo button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Miért van ennyivel több magyar embernek munkája, mióta az EU-hoz csatlakoztunk?

A KSH szerint 2004 és 2023 közt közel 824 ezer fővel nőtt a foglalkoztatottak száma, ami 21%-os bővülést jelent. A növekmény nagy részét a... Teljes cikk

A foglalkoztatottak és munkanélküliek száma is nőtt februárban

2024 februárjában a 15-74 éves foglalkoztatottak átlagos létszáma az előző év azonos időszakához képest 32 ezerrel, 4 millió 723 ezerre nőtt. A... Teljes cikk

Nőnapi cikkcsokor a HR Portáltól - így fest a nők helyzete a munka világában 2024-ben

Nőnap alkalmából csokorba gyűjtöttük a dolgozó nők helyzetét taglaló legfrissebb cikkeket. Mekkora a bérszakadék, mely országokban mélyül és... Teljes cikk