kapubanner for mobile
Megjelent: 12 éve

Alapképzés vagy OKJ - hogy dönt jól az, akit nem vettek fel?

A felsőoktatási törvény módosítását követően sokan számítottak arra, hogy a felsőoktatási/felsőfokú szakképzések (FSZ) iránt megnő a kereslet. Ha valaki jobban fizető állásra, nagyobb karrierre, előmenetelre, közép/felsővezetői pozícióra vágyik, akkor érdemesebb az alapképzést választania. Jövőre az OKJ képzések rendszere jelentősen átalakul. A pótfelvételire pedig még egy napig lehet jelentkezni.

images

Alapképzést a szakközépiskolai és felsőoktatási keretek között is igénybe lehet venni. A kettő között a legfőbb különbség, hogy míg előbbi a közoktatáshoz tartozik, így az első szakképzettség megszerzése esetén 22 éves korig ingyenes - idén utoljára -, addig a felsőoktatásban ugyanúgy állami és költségtérítéses helyekre lehet pályázni. Az OKJ-s végzettséget nyújtó képzéseken azonban kevesebb a tandíj, így érezhetően nőtt a kereslet, és további növekedés várható a pótfelvételi időszakban is - tájékoztat Vass László, a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola (BKF) rektora, a Magyar Rektori Konferencia tagja.


Egyénfüggő, hogy megéri-e az OKJ



Az FSZ keretében felsőfokú OKJ-s (Országos Képzés Jegyzék: a szakképzésben megszerezhető képesítéseket és azok országos érvényességét határozza meg) végzettség szerezhető. Legfőbb előnye, hogy rövid idő alatt (2 év) piacképes szakmai tudást ad. "Ha nem tud valaki diplomát adó képzésre bekerülni, akkor érdemes átgondolni az FSZ képzésre való jelentkezést is, hiszen így van lehetőség továbbtanulni, nem veszik el fél-egy év, amíg újra meg lehet próbálni az alapképzésre (BA) való bejutást" - javasolja a BKF rektora.

Képzés nélkül nehéz túlélni a válságot

Az információk hiánya, az oktatási, képzési módszerek elavultsága közvetlenül hat nemcsak a vállalatok túlélési esélyeire, hanem a vállalkozói és munkavállalói réteg utánpótlására, nem utolsósorban pedig a magyar gazdaság egészére is. "Tény, hogy a magyar vállalkozók jelentős része sok tekintetben alulinformált" - mondta el a Piac & Profit kérdésére Bite Barbara, a Business Coaching Team munkatársa, aki úgy látja, a megfelelő információk minden további nélkül megszerezhetők a magyar oktatási intézményekben. Hozzátette azonban, hogy az életképes vállalkozásokhoz szükséges hozzáállásra, beállítottságra, illetve az ezeket a tulajdonságokat megalapozó gyakorlati képzésre kevéssé figyelnek oda Magyarországon.
Kiemelte: sok intézmény, akár csak a BKF, később támogatja a hallgatót, ha "intézményen belül" kíván tovább tanulni, így az alapképzésben beszámítja az FSZ képzésen szerzett tantárgyak egy részét, illetve tandíjkedvezményt is nyújt." Szintén fontos megemlíteni, hogy ha valaki később ugyanazon a szakterületen kíván tovább tanulni, melyen OKJ -s végzettségét is szerezte, az a felvételi eljárásban többletpontot jelent.


Bizonyos pozíciókhoz nem elég az OKJ



"Az elmúlt évek tapasztalati alapján egyértelműen kijelenthetjük, hogy általában azok keresik az FSZ képzéseket, akiknek anyagi forrásaik szűkösebbek. Ezeken a képzéseken is megszerezhető az a tudás, amellyel szakmailag értékes munka végezhető" - tájékoztat Vass László. Hozzátette: az OKJ-s végzettség diplomás pozíciók betöltésére azonban nem alkalmas, tehát vannak korlátai. Az alapképzés magasabb szintű tudást ad, nagyobb szakértelmet igénylő pozíciók tölthetők be vele. Ha valaki jobban fizető állásra, nagyobb karrierre, előmenetelre, közép/felsővezetői pozícióra vágyik, akkor érdemesebb az alapképzést választania még akkor is, ha rövidtávon időben és pénzben is többe kerül, mint az FSZ képzés.


OKJ-ra érdemes még az idén jelentkezni



A felnőttképzéssel foglalkozó Perfekt Zrt. más szempontból közelíti meg a helyzetet: az elmúlt évek a középiskolából kikerülők számára diplomaszerzési kényszerben teltek, pedig sok pozíció betöltéséhez nincs is szükség felsőfokú végzettségre. Előfordul, hogy 3-4 évnyi tanulás után megszerzett diplomával olyan állást töltenek be, amelyikhez egy OKJ-s szakképesítés is elegendő lenne - írják sajtóközleményükben. "A gyakorlatközpontú felnőttképzésben gyorsabban és célratörőbben lehet az ismereteket elsajátítani: egy-egy kurzus akár hat-nyolc hónap alatt is teljesíthető, a munkaerőpiacon pedig továbbra is keresettek az ilyen végzettséggel rendelkező szakemberek. Népszerűek a pénzügyi-számviteli képzések, és a műszaki és informatikai területen szakképesítést szerzett fiatalokra is komoly igény mutatkozik" - mondta el Bársony Csaba, a Perfekt Zrt. oktatási igazgatója. A hírlevélből az is kiderül, hogy az OKJ képzések rendszere jövőre jelentősen átalakul, ezért azoknak, akik hatékonyan akarják kihasználni az idejüket, érdemes még idén jelentkezniük. 2013-ban a jelenlegihez képest csak mintegy feleannyi szakképesítés marad, és növekszik a képzések kötelező minimumóraszáma. Emiatt másfél-két évig tarthat egy szakképesítés megszerzése, ami most akár 6-8 hónap alatt teljesíthető.


Még egy nap maradt jelentkezni a pótfelvételire



A pótfelvételi eljárás során 2012. augusztus 10-ig jelentkezhetnek mindazok, akik az általános felvételi eljárásban egyetlen megjelölt képzésre sem kerültek be, vagy egyáltalán nem is adtak be jelentkezést. A pótfelvételiben már csak egyetlen szak megjelölésére van lehetőség, a meghirdetett képzések kizárólag önköltséges formában indulnak - közli az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. sajtóközleménye.

A 2012-es pótfelvételi eljárásban több mint 400 szakirányra lehet jelentkezni a különböző felsőoktatási intézmények költségtérítéses helyeire. A jelentkezéskor érdemes figyelembe venni, hogy azokon az önköltséges képzéseken, amelyeket már az általános felvételi eljárásban is meghirdettek, a pótfelvételi ponthatár nem lehet alacsonyabb a 2012. július 24-én meghatározottnál. Ha a képzés az általános felvételi eljárásban nem indult önköltséges finanszírozási formában, a pótfelvételi ponthatár akkor sem lehet alacsonyabb a jogszabályi minimumnál, vagyis alap- és egységes, osztatlan képzések esetén 240 pontnál, felsőfokú szakképzések esetén pedig 140 pontnál.


E-(pót)felvételi



Az elektronikus jelentkezés előnye, hogy nem engedi meg a hiányos kitöltést, ami az eljárás rövidsége miatt különösen fontos, hiszen a pótfelvételiben nincs mód a hiánypótlásra. Emellett pedig elektronikusan könnyen és gyorsan csatolhatók a jelentkezés elbírálásához szükséges dokumentummásolatok is. A jelentkezési határidő augusztus 10. eddig szerkeszthetők, módosíthatók az e-felvételi űrlapok. A pótfelvételiben nincs lehetőség a dokumentumok későbbi csatolására, így amit a jelentkező nem nyújt be augusztus 10-ig, az a pontszámításkor nem vehető figyelembe.

Az e-jelentkezőknek a véglegesítés után legkésőbb augusztus 13-ig hitelesíteniük kell jelentkezésüket az Ügyfélkapun keresztül, vagy a hitelesítő adatlapot kinyomtatva és aláírva el kell küldeniük az Oktatási Hivatal, 1443 Budapest, Pf. 220 címre. A pótfelvételi eljárási díjat (5000 forint) augusztus 10-ig kell befizetniük a jelentkezőknek, e-felvételi esetében utalhatják folyószámláról, vagy fizethetik bankkártyával is. Utalás esetén a közlemény rovatban meg kell adni a kapott 12 jegyű felvételi azonosító számot. Azoknak, akik nem az elektronikus út mellett döntenek, a kitöltött felsőoktatási pótfelvételi jelentkezési lapot kell beküldeniük az Oktatási Hivatal 1443 Budapest, Pf. 220 postacímre. A pótfelvételihez külön jelentkezési lap készült, korábbi eljárások jelentkezési lapjai nem használhatók.

A pótfelvételi jelentkezési lap térítésmentesen beszerezhető az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. Ügyfélszolgálatán (1122 Budapest, Maros utca 19-21.), az Oktatási Hivatal Ügyfélszolgálatán (1055 Budapest, Szalay utca 10-14.), valamint a képzés(eke)t meghirdető felsőoktatási intézményeknél. A jelentkezési lapot benyújtók az eljárási díjat az arról leválasztott csekken, vagy banki átutalással fizethetik be. Utóbbi esetben a közlemény rovatban szerepelnie kell a 12 jegyű felvételi azonosító számnak.

Amennyiben a felsőoktatási intézmények alkalmassági, gyakorlati vizsgát vagy - elsősorban mesterképzésekben - felvételi vizsgát írnak elő, azt a meghirdetett képzés mellett jelzik, és közlik annak időpontját is. Az idő rövidsége miatt a vizsgára külön behívó levelet nem küldenek.

A ponthatárokat előreláthatólag 2012. augusztus 29-én hirdetik ki, ekkor dől el, ki került be az általa megjelölt képzésre. A felvettek a felvételi határozatot és a beiratkozással kapcsolatos tudnivalókat a felsőoktatási intézményektől kapják meg. A választható képzések listája és a részletes tudnivalók elérhetők a www.felvi.hu-n.

Piac és Profit/HR Portal
  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.02Munkaviszony létesítése és megszűntetése – Dr. Berke Gyula Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Munkaidő, pihenőidő – Dr. Takács Gábor Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerniinfo button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
A tanár is munkavállaló!?

Employer branding, toborzás, munkáltatói márka, karrierút, megtartás, juttatások, bérbenchmark stb. Szinte már elcsépelt szavak, unalomig... Teljes cikk

Megállítható-e a képzett munkaerő külföldre áramlása?

A brain drain, azaz „agyelszívás” a magasan képzett munkavállalók elvándorlását jelenti egy fejlettebb, magasabb életszínvonalat biztosító... Teljes cikk

Hányan vannak azok, akik munka nélkül egyáltalán nem engedhetnék meg maguknak a tanulást?

Az Eurostudent legfrissebb felmérése szerint hazánkban a felsőoktatásban tanuló hallgatók egynegyede (25%) közepes anyagi nehézségekkel küzd, míg a... Teljes cikk