kapubanner for mobile
Megjelent: 3 éve

Aránytalanul jobban sújtotta a járvány a nőket, mint a férfiakat

Előrejelzések szerint 2030-ban a jelenleginél 100 millióval több nő lesz aktív kereső. Világszinten a nők jelenleg 23%-kal kevesebbet keresnek, mint a férfiak, és továbbra is nagyobb valószínűséggel vesznek ki szabadságot gyermekeik vagy idős hozzátartozóik gondozása céljából. Ezt a helyzetet csak tovább súlyosbította a Covid-19 járvány, mely a világ minden táján aránytalanul jobban sújtotta a nőket, mint a férfiakat.

nők munkaerőpiac járvány-

A nők munkaerejét hadrendbe állító gazdaságok jobb termelékenységről, nagyobb ellenálló képességről és a gazdasági növekedés gyorsulásáról számolnak be. Ezek után talán nem meglepő, hogy folyamatosan − és gyorsuló ütemben − nő a dolgozó nők száma. 

Előrejelzések szerint 2030-ra világszerte 100 millióval több nő lesz aktív kereső, mint jelenleg. Ennek járulékos következménye, hogy egyre nő a jövedelmük is. A nők jövedelme 2018-ban 20 ezer milliárd dollár volt, ez az érték 2020-ra 24 ezer milliárd dollárra nőtt.

Csakhogy miközben a nők egyre stabilabb helyet foglalnak el a világgazdaságban és a munka világában, továbbra is számos olyan kihívással kell szembenézniük, amelyek a férfiakat nem érintik – vagyis a fejlődés ellenére továbbra sem beszélhetünk teljes egyenlőségről.

Világszinten a nők jelenleg 23%-kal kevesebbet keresnek, mint a férfiak, és továbbra is nagyobb valószínűséggel vesznek ki szabadságot gyermekeik vagy idős hozzátartozóik gondozása céljából. Ezt a helyzetet csak tovább súlyosbította a Covid-19 járvány, mely a világ minden táján aránytalanul jobban sújtotta a nőket, mint a férfiakat - derül ki A Fidelity nemzetközi felméréséből, amely a világ hat piacán, az Egyesült Királyságban, Németországban, Tajvanon, Japánban, Kína kontinentális részén és Hongkongban vizsgálódott.

A válaszadó nők 55%-a számolt be arról, hogy ők kezelik a háztartásuk napi és havi kiadásait és bevételeit. Ez különösen igaz Kínában, Hongkongban, Japánban és Tajvanon. Az Egyesült Királyságban és Németországban ez a felelősség jellemzően egyenlő arányban oszlik meg a nők és partnerük között. 

A megkérdezett nőknek mindössze a fele (52%-a) nyilatkozott úgy, hogy aktívan részt vesz a megtakarításokkal és befektetésekkel kapcsolatos döntéshozatalban. Japán esetében ez az arány már csak 28%, de az Egyesült Királyságban is a nőknek csupán 43%-a tartja saját kezében a megtakarítással és befektetésekkel kapcsolatos döntéseket. Ezen a téren is a kínai nők bizonyultak a legaktívabbnak.

Ha pontos képet akarunk kapni a nők pénzügyeiről és az általuk hozott döntésekről, akkor nem hagyhatjuk figyelmen kívül a Covid-19 járvány hatásait. A pandémia világszerte gyökerestül felforgatta az emberek életét, de tudjuk, hogy a válságok sohasem egyformán érintik a két nem képviselőit.  

Az ENSZ adatai azt sugallják, hogy a járvány gazdasági és családi életre gyakorolt felforgató hatása huszonöt évvel vetheti vissza a nemek egyenlősége terén elért előrehaladást. A lezárások, a munkahelyek megszűnése, az iskolabezárások és a csökkenő jövedelmek hatására a világ minden táján nőtt a nők nem fizetett munkaterhelése, nagyobb részt vállaltak a házi munkából, a gyermekek gondozásából is, és − ami különösen aggasztó − a nők nagyobb arányban váltak munkanélkülivé is, mint a férfiak. 

Ez az egyenlőtlen hatás egyértelműen tetten érhető a nők pénzügyi helyzetének alakulásán is, méghozzá mind a hat vizsgált piacon. Tízből három nő (a válaszadók 29%-a) arról számolt be, hogy a járvány hatására csökkent a személyes jövedelme. Ez az arány ugyanakkor megegyezett a férfiakéval – ahol számottevő különbséget tapasztaltak a felmérés készítői, az a tartalékképzés képessége volt.

A nők 31%-a úgy tapasztalta, hogy az elmúlt 12 hónap során csökkent az az összeg, amelyet félre tudott tenni – a férfiaknak csak 26%-a nyilatkozott így. A megtakarítások csökkenése nem csupán a jelenre van hatással, hanem a jövőre vonatkozó kérdéseket is felvet.

A járvány közvetlen következményeként majdnem minden ötödik nőnek (a válaszadók 18%-a) csökkentenie kellett a nyugdíj-előtakarékosságának mértékét. A járvány számos nő pénzügyi helyzetére kedvezőtlen hatással volt, de voltak pozitív példák is.

Az elmúlt 12 hónapban ugyanis a megkérdezett nők 22%-a tudta növelni a megtakarításai, és 16%-a a nyugdíj-előtakarékossága összegét. Mivel utazni és egyéb szabadidős programokban részt venni nem volt módjuk, sok nőnek több pénze maradt, amit félrerakhatott vagy befektethetett. 

„Nem szabad figyelmen kívül hagynunk, hogy a most hozott döntéseknek hosszabb távú következményei lesznek. A nők a nyugdíjhoz közeledve továbbra is érezni fogják annak a kedvezőtlen hatásait, hogy életük korábbi szakaszában kevesebbet tudtak félretenni. A járvány nagyon is kézzel fogható következményeként tovább kell dolgozniuk, kevesebb megtakarítás birtokában fognak nyugdíjba menni, és változtatni kényszerülnek majd a nyugdíjas éveikre szőtt terveiken is” – mondja Al-Hilal István, a Fidelity International közép-kelet európai igazgatója.

Fotó: unsplash.com

  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.02Munkaviszony létesítése és megszűntetése – Dr. Berke Gyula Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Munkaidő, pihenőidő – Dr. Takács Gábor Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerniinfo button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Miért van ennyivel több magyar embernek munkája, mióta az EU-hoz csatlakoztunk?

A KSH szerint 2004 és 2023 közt közel 824 ezer fővel nőtt a foglalkoztatottak száma, ami 21%-os bővülést jelent. A növekmény nagy részét a... Teljes cikk

A foglalkoztatottak és munkanélküliek száma is nőtt februárban

2024 februárjában a 15-74 éves foglalkoztatottak átlagos létszáma az előző év azonos időszakához képest 32 ezerrel, 4 millió 723 ezerre nőtt. A... Teljes cikk

Nőnapi cikkcsokor a HR Portáltól - így fest a nők helyzete a munka világában 2024-ben

Nőnap alkalmából csokorba gyűjtöttük a dolgozó nők helyzetét taglaló legfrissebb cikkeket. Mekkora a bérszakadék, mely országokban mélyül és... Teljes cikk