Megjelent: 3 éve

Az se jó, ha túl barátkozós a főnök

Rossz tapasztalataiból kiindulva a BodeTree amerikai startup cég vezetője semmiképpen nem akart mérgező főnök lenni, hanem boldog munkahelyet, elégedett alkalmazottakat akart maga körül. Azonban kicsit átesett a ló túloldalára, írja a Forbes.

Chriy Myers maga is észrevette, hogy igyekezet, hogy minél boldogabbak legyenek az alkalmazottai, hogy inkább a barátai legyenek mint a kollégái a visszájára kezd elsülni. Kerülte a konfliktusokat, nem fogalmazta meg velük szemben az egyértelmű elvárásokat, ez azonban nem vezetett eredményre.

Mint mondta, egy életre megtanulta, hogy az alkalmazottaknak nem barátra, hanem vezetőre van szükségük. A vezetői feladatot a szülőséghez hasonlította, amelyben nem egyszer nehéz döntéseket kell meghozni, esetleg olyanokat is, ami az adott pillanatban nem kellemes a gyerek és a kapcsolat számára, de a jövő érdekében mégis meg kell tenni.

Nem elég, ha valaki jófej főnök, mert teljesítményt úgy lehet elvárni, ha a kollégák bizonyos mértékben nyomás alatt vannak. Ki kell őket mozdítani a komfortzónájukból és elvárásokat megfogalmazni. A konfliktus elkerülése gyakran még nagyobb problémához vezet. S vezetőnek el kell fogadnia, hogy ez egy magányos szerep.

Forbes
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter