Megjelent: 3 éve

Brutálisan drágulhat a repülés a járvány után

Nem csak a külföldi pihenésre vágyóknak, hanem a nemzetközi kapcsolatrendszerrel, partnerekkel rendelkező vállalatoknak is gondot okozhat, ha a repülés megdrágul a járvány után. Márpedig erre minden esély megvan.

Több kormány is arra készül, hogy járványügyi megfontolásból arra kötelezi majd a repülőtársaságokat, hogy hagyjanak szabadon egy ülést két utas között. Így a csökkenő üzemanyagárak ellenére tömegesen juthatnak csődbe a fapados légitársaságok.

Akár 50 százalékkal is emelni kellhet a repülőjegyek árait, ha a kötelező távolságtartás miatt minden harmadik ülés üresen marad majd - figyelmeztett Alexandre de Juniac, a légitársaságok nemzetközi szervezetének (IATA) elnök-vezérigazgatója.

A IATA szerint a belföldi légiforgalom 70 százalékkal csökkent a járvány miatt, a nemzetközi pedig gyakorlatilag leállt. Az újraindulás nem lesz gyors, annál is inkább, mert a turizmus nem fog egyik pillanatról a másikra talpra pattanni.

Kormányzati segítség nélkül ezt az időszakot aligha vészelheti át a légitársaságok többsége.

Március közepe óta Kínában stabilizálódott ugyan a belföldi járatok száma, de a tavalyihoz mérten a forgalom még csak 20 százalék, és ez az arány várhatóan nem emelkedik jelentősen a következő időszakban. Az IATA szakemberei hasonló forgalomra számítanak később az Egyesült Államokban is.

Javulás a szervezet álláspontja szerint csak a harmadik negyedévben várható, és a bővülési folyamat lassú lesz. A regionális, kontinentális és interkontinentális járatok csak ez után szállhatnak majd fel - mondta Brian Pierce.

A légitársaságok jövedelmezősége nagyban múlik majd azon, hogy milyen egészségügyi intézkedéseket vezetnek be. A rövidtávú járatokon átlagosan 70-72 százalékos töltöttségen felül lehet nyereségesen járatot üzemeltetni, de, ha blokkolni kell a középső székeket - oda nem értékesítenek jegyet, hogy nagyobb legyen a távolság az utasok között -, akkor az elérhető legnagyobb kihasználtság is csak 66 százalék lesz.

Emiatt egy időre véget érhet az olcsó repülés korszaka, mert a válság előtti jegyárakkal nem lehet ilyen környezetben üzemelni.

2020-ban jóval kevesebb utasra kell számítani, a légitársaságok pedig az év elején tervezett rekordprofitok helyett rekordveszteségekkel számolhatnak.
  • 2023.05.31Jövő Vezetője Díj - nevezés Keressük a Jövő vezetőit, segíts megtalálni őket! A közép- és felsővezetők elismerését célzó ‘Jövő vezetője’ díj idén is kiosztásra kerül. Nevezd a vezetődet! Részletek Jegyek
  • 2023.06.06Napi, heti pihenőidő és az új visszaélés-bejelentési törvény A workshop második felében azzal foglalkozunk, hogy az Európai Unió Bírósága 2023. márciusában egy magyar ügy kapcsán kimondta, hogy a heti és a napi pihenőidőt elkülönítve kell kiadni. Ez a magyar „általános munkarend” alapulvételével azt jelenti, hogy a szombati és vasárnapi naptári napokra eső heti két pihenőnap előtt kell kiadni a 11 órás napi pihenőidőt, tehát péntek 13.00 óra után munka már nem végezhető. Részletek Jegyek
  • 2023.06.27IFRS Halasztott adó képzés Élő, interaktív, online képzés a nemzetközi beszámolókészítési elvek szerint az adózás számviteli kezeléséről. Fő cél: - a halasztott adó fogalmának megismertetése: mitől halasztott? - a halasztott adó elszámolásának célja és jelentősége - a számítás esetei és gyakorlati példákon keresztüli bemutatása. Részletek Jegyek
További cikkek
Mi az, és miért éri meg a munkavállalói résztulajdonosi program?

A munkavállalói résztulajdonosi program (MRP), egy több, mint 20 éve létező eszköz, amellyel munkavállalóinkat motiválni, és ösztönözni lehet. A... Teljes cikk

Vezetőként a világ egyik legdrágább országában: jó fizetésért a szakértelemből is könnyebb válogatni

Egy éve dolgozik vezetőként és fejleszt jövőálló szervezetet Popovics László, informatikai szakember a Bahamákon. A cég, ahol dolgozik az elmúlt... Teljes cikk

Mi várható a HR-ben a következő 3 évben? Kihívások és válaszok

Tehetségpiacok létrehozása, belső információáramlás, súrlódásmentes digitalizáció – három lehetőség a HR területek számára, hogy... Teljes cikk