Megjelent: 1 hónapja

Egy jó vezető jövőt teremt - bizalomépítés a bizonytalanságban

Stressz, szorongás, bizalomhiány, bizonytalanság. Szavak, melyekkel az elmúlt, váratlan fordulatokban gazdag évünk jellemezhető. Az elmúlt időszak valósággal átformálta gondolkodásmódunkat, világhoz, környezetünkhöz való viszonyulásunkat. Ezek a változások kihatnak a szervezetek életére is. Éppen ezért a fokozott tudatosság, lélekjelenlét, rugalmasság elengedhetetlen a vezetők részéről. Erről is szól majd a Tréning Kerekasztal Konferencián a SKULL Tréning és Tanácsadás két előadása.

Vajon miért tölt be jelentős szerepet életünkben a biztonság és igyekszünk a bizonytalan helyzeteket megváltoztatni, elkerülni? 

Az ember egyik alapvető, létfenntartó szükséglete, a biztonság. Ez lehetőséget ad arra, hogy kiszámíthatóan éljük mindennapjainkat. Azonban mindig adódnak olyan helyzetek, melyek kimozdítanak bennünket eddigi megszokott, stabilnak vélt világunkból. 

A bizonytalanság a legtöbb ember számára nagy szorongással jár. Miért lehet mindez? Azért, mert a bizonytalanság egyenlő a veszéllyel. Ha nem tudjuk biztosan, hogy az előttünk álló helyzetek milyen következményeket vonnak maguk után, kisebb eséllyel tudjuk elkerülni az esetleges negatív kimeneteleket. Éppen ezért, a saját biztonságunk védelme érdekében a fenyegetés mértékét túl-, a saját megküzdési képességeinket pedig alábecsüljük. 

Erre kifejezetten jó példa az elmúlt időszak, mely szinte ismeretlen helyzet elé állította az egész világot. Az utóbbi hónapok megváltoztatták a bizonytalanságról alkotott elképzeléseinket, egyfajta kollektív sokk-ként robbant be napjainkba és döntötte romba mindazt, amit eddig felépítettünk, ezzel nyomást gyakorolva a pszichológiai állapotunkra. A bizonytalanságtűrés azonban fejleszthető. Ez azért is kiemelten fontos, mert az élet során bármikor adódhat olyan helyzet, ami gyors változást igényel. Ha könnyedén adaptálódunk, a kritikus helyzetekben könnyebben mozgósítjuk energiáinkat, stabilabbá válik cselekvőképességünk.

Hogyan lesz ezután? Vezetőként miként tudnék segíteni a csapatomnak?  

Az elmúlt hónapok, a megváltozott munkarend, és mostanság a munkahelyre való visszatérés jelentős kihívások elé állítja a munkaadókat és a munkavállalókat egyaránt. Ahogyan életünk, úgy a munka világa sem lesz többé olyan, mint azt megszoktuk: más képességek, készségek válnak fontossá mind a vezetők, mind az alkalmazottak oldaláról. A válság megmutatta, milyen nélkülözhetetlen egy jó vezető. Sokakat elgondolkodtatott, hogy vajon szükség van-e más típusú vezetői stílusra, hiszen egy példátlan helyzettel állunk szemben: ezért a korábbi tapasztalatokra és szakértelmükre nem hivatkozhatnak. Mit kezdjen a vezető, aki szintén átéli ezt a nehéz időszakot? Talán az első és legfontosabb, hogy ő maga rendben legyen, egy stabil pontot jelentsen a csapata számára ebben bizonytalan, állandóan változó világban. Ennek alapja, hogy tisztában legyen Önmagával, képes legyen azonosítani mind magán, mind másokon a viharos helyzetekre jellemző belső és személyközi dinamikákat. A vezetői munkának a támogató oldala a karantén lejárta után is kiemelten fontossá, talán sokkal lényegesebbé vált. Az elmúlt időszakban felgyülemlett feszültség és bizonytalanság gyakran előtörhet a visszatéréskor, éppen ezért kiemelt szerepe van most a vezetők támogató erejének Az alkalmazkodás, a bizonytalanság súlyos teherként nehezedik vállunkra, ezért jelentős figyelmet kell fordítani a pozitív jövőképre, mentális- és fizikai egészség megőrzésére egyaránt. 

A Tréning Kerekasztal konferencia programja és jelentkezés a konferenciára ITT.  

Vajon miért olyan nélkülözhetetlen a bizalom mind a munka világában, mind a magánéletben?

 Ahogyan Paul Santagata mondta, „Bizalom nélkül nincs csapat”.  A bizalom kiépítése rendkívül hosszú folyamat, de lerombolásához csupán pár pillanat is elegendő.  

Eddig megszokott világunk a feje tetejére állt. Ahhoz, hogy alkalmazkodjunk a kialakuló helyzethez, szükség volt új folyamatok, modellek bevezetésére, stratégiák újra tervezésére, ami miatt elveszítettük a komfortérzetünket. Ez az elmúlt időszak felnyitotta szemünket, hogy a bizalom milyen megkerülhetetlen alkotóelemünk. Hogyan is tudnánk bizalmat építeni? Miként tudnak ehhez hozzájárulni a vezetők? 

Az utóbbi időszakok változásai bebizonyították, hogy azok a cégek, vállaltok, ahol a felelősségvállalás magas, a bizalom pedig kölcsönös volt, könnyedén átvészelték az ínséges időket. A vezetők szerepe hangsúlyos, hiszen nincs olyan csapat, mely hozzáértő vezetői háttér nélkül biztonságos lenne. Azok a cégek, ahol a bizalom magas, ott növekvő innovációval, stabilitással, termelékenységgel, hatékonysággal találkozhatunk. Egy jó vezető jövőt teremt. Azok a szervezetek, melyek a jövőre koncentrálnak, képesek rugalmasan kezelni a változásokat, könnyebben veszik az akadályokat. 

Egy váratlan helyzet mindnyájunkat máshogyan érinti: az azonban minden esetben biztos: megfelelő rugalmassággal, megújulási képességgel a megoldás elérhető. 

Nyitókép: Coasteering on Unsplash

  • 2021.10.20Hibrid munkavégzés, távmunka, munkaidő, pihenőidő és egyéb aktuális kérdések a munkajogban Jöjjön el, és tájékozódjon élőben dr. Fodor T. Gábortól a terület egyik jeles szakértőjétől. Részletek Jegyek
  • 2021.10.23Folyamatmenedzsment képzés A képzés célja a folyamatfejlesztés lépéseinek és módszereinek áttekintése, az alapvető folyamatelemzési és folyamatfejlesztési technikák megismerése és konkrét feladatokon, esettanulmányokon keresztül történő begyakorlása. A folyamatmenedzsment képzési program 3 modulból áll: Folyamatmenedzsment alapképzés (Business Process Management), Folyamat teljesítménymérés, folyamatcontrolling (Business Process Control) és Folyamatfejlesztés (Business Process Improvement). A képzések egymásra épülnek, a képzések alapját a BPM képzés adja meg, erre épül rá a BPC, majd végül a BPI képzés. Részletek Jegyek
  • 2021.11.03A transzformatív tanulás-fejlesztés mestere – november 3-10-17. Építse fel korszerű L&D folyamatát és generáljon valódi változásokat a szervezete életében, képzésünk segítségével! Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Milyenek a kiváló csapatok?

Miben mások ők, mint az átlagosan jól működők? Vannak-e megfigyelhető mintázatok, vagy sokféle kiváló csapat van? A Tréning Kerekasztal... Teljes cikk

Alakítsd kedvedre a blended folyamaTHOD!

A jövő a blended megoldásoké. A blended fejlesztés egy olyan folyamat (“blended learning journey”), amelyben a személyes vagy virtuális kontakt... Teljes cikk

Egy valóban jó online program felveszi a versenyt a személyes tréninggel

Kényszerűségből szinte minden átkerült az online térbe az elmúlt időszakban, így a tréningek is. Persze a régi megszokásokat és előítéleteket... Teljes cikk