kapubanner for mobile
Megjelent: 2 éve

Eljött a quitfluencerek kora

Az egyre emelkedő megélhetési költségek mellett a dolgozók anyagi támogatása és a munka-magánélet egyensúly javítása lehet a kulcs a tömeges kilépés megelőzéséhez.

quitfluencer munkaerőpiac felmondás-

A növekvő gazdasági bizonytalansággal szembesülve a vállalatoknak mind pénzügyi, mind jólléti kérdésekkel foglalkozniuk kell, hogy támogassák alkalmazottaikat, és elejét vegyék a felmondásoknak - derül ki az Adecco Csoport, a világ egyik vezető munkaerő-szolgáltatójának új kutatásából.

  • Világszerte a munkavállalók háromötöde (61%) attól tart, hogy a jelenlegi fizetésével nem tudja majd megtartani korábbi életszínvonalát az emelkedő megélhetési költségek mellett.
  • A munkavállalók 27%-a tervezi, hogy a következő 12 hónapban felmond munkahelyén, és csaknem fele (45%) már aktívan keres munkát. 
  • Tízből hat munkavállaló (61%) bízik abban, hogy hat hónapon, vagy annál rövidebb időn belül képes lesz új állást találni, még akkor is, ha recesszió fenyeget. A változó makrogazdasági környezet ellenére a munkavállalók nagy része úgy érzi, hogy ő irányítja a munkaerőpiaci helyzetet.
  • A Z generáció munkaerőpiacra lépése felélesztette a rugalmasság iránti igényeket: a munkavállalók közel fele már átállt a négynapos munkahétre (47%), és 64%-uk fizetéscsökkentést is vállal ennek érdekében.

Az Adecco publikálta harmadik globális munkaerő-tanulmányának eredményeit: a Global Workforce of The Future Report 2022 -t. A jelentés 25 ország 34 200 válaszadójának (irodai és fizikai munkavállalók egyaránt) szemszögéből mutatja be a munka világát.

"Annak érdekében, hogy a munkavállalók ne csatlakozzanak a felmondási hullámhoz - ami globális szinten egyre csak terjed - a vállalatoknak meg kell ragadniuk a pillanatot, hogy új prioritásokat állítsanak fel. Nem szabad csupán a fizetésemelés hagyományos eszközére hagyatkozniuk, az embereik iránti elkötelezettségüket kell megerősíteninük. A munkavállalók elvárásainak való megfelelés során a vállalatoknak újra kell gondolniuk a rugalmassággal kapcsolatos nézeteiket, mivel nagy különbséget jelent azon dolgozók számára, akik még nem döntöttek a munkahelyváltás mellett" - véli Valerie Beaulieu-James, az Adecco Csoport értékesítési és marketing igazgatója. 

Szerinte a probléma kezeléséhez a megtartási stratégiát kell előtérbe helyezni, melynek első lépése, hogy a vezetők párbeszédet folytassanak csapatuk tagjaival a karrierjükről. Elengedhetetlen, hogy befektessünk a saját munkavállalóinkba, és biztosítsuk számukra az egész életen át tartó tanulási lehetőségeket. Az át- és továbbképzés kritikus fontosságú, ha meg akarjuk erősíteni a munkáltató és az alkalmazott közötti kapcsolatot a munka új világában. Kulcsfontosságú, hogy vezetőink képesek legyenek a munkahelyi célok világos kommunikációjára, ezzel motiválva a munkavállalókat és összekapcsolva e célt az ő személyes céljaikkal.”

A kutatás szerint az infláció az, ami leginkább aggodalomra ad okot a munkavállalók körében. Világszerte ötből három (61%) dolgozó aggódik amiatt, hogy a fizetése nem elég magas ahhoz, hogy megbirkózzon a jelenlegi inflációs rátával és az ezzel járó megélhetési válsággal. Emiatt a munkavállalók több mint felénél (51%) megnőtt a másodállás vállalásának valószínűsége, és tízből közel négy fizikai munkás (35%) elismeri, hogy a megélhetés érdekében vállalt már el olyan munkát, ahol készpénzben fizettek. 

A felmérés rávilágít, hogy mekkora befolyása is van a "quitfluencerek"-nek: a munkavállalók több mint kétharmada (70%) fontolgatja, hogy maga is kilép, ha látja, hogy kollégái elhagyják a céget. Azok az országok vannak leginkább kitéve a quitfluencer-jelenség kockázatának, ahol a legnagyobb a kilépésre hajlamos munkavállalók száma. A felmondás valószínűsége Ausztráliában (33%), Svájcban (32%), valamint Kelet-Európában, a Közel-Keleten és Észak-Afrikában (31%) a legnagyobb.

Globálisan a Z generációt 2,5-szer nagyobb valószínűséggel befolyásolja a felmondás, mint a “baby boomer” generáció tagjait. 

A felmérés eredménye egyértelműen azt mutatja, hogy a vállalatoknak a munkavállalók megtartására kell összpontosítaniuk, hiszen világszerte a dolgozók közel egyharmada (27%) szeretne felmondani a munkahelyén a következő 12 hónapban. Ennek a csoportnak majdnem a fele (45%) már aktívan keres munkát. A vállalatoknak viszont van lehetősége megállítani ezt a trendet: az átképzési és megtartási programokba való befektetéssel elejét vehetik a felmondási hullámnak.

A fiatalabb generációk egyre jobban lázadnak a "kapzsi munkahely" gondolata ellen, és távol tartják magukat az olyan állásoktól, amelyek átveszik az irányítást az életük felett. A Z generáció közel fele (47%) már átállt a négynapos munkahétre, míg a Baby Boomer korosztály mindössze 18%-a dolgozik ebben a munkarendben. 

Az összes munkavállaló 32%-ának, aki jelenleg heti négynapos munkarendben dolgozik, több mint fele (51%) fizetéscsökkentést is vállalt a rugalmasabb beosztás érdekében. Bár a négynapos munkahét egyelőre még nem kulcsfontosságú tényező a munkahelyválasztás szempontjából, ez gyorsan megváltozhat. Éppen ezért minden vállalatnak nyitottnak kell lennie a rugalmas munkakörnyezet kialakítására, hogy a munkavállalók hosszú távon, a változó igényeik mellett is elégedettek és elkötelezettek maradjanak. A tehetségek megtartásának érdekében 2023-ban és azon túl a vállalatoknak szem előtt kell tartaniuk, hogy a fizetés nem minden. Jelenleg a rugalmas munkarend és az egészségesebb munka-magánélet egyensúly a legfontosabb.

Cikkünket arról, hogy mi az a 13 jel, ami arra utal, hogy egy munkavállaló felmondani készül, itt olvashatják.

Fotó: unsplash.com

  • 2024.04.23Humán controlling mutatószámok a gyakorlatban A képzés célja: A HR munka modern személetének és mérésének, számításának gyakorlati ismerete. A humán controlling egyes eszközeit konkrét példákon mutatjuk be, a résztvevőkkel közösen értékeljük azok alkalmazását.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.14Mesterséges intelligencia használata a marketing munkában Képzésünk célja, hogy bemutassuk 2024-ben mi mindenre képes a mesterséges intelligencia, használata mennyire meg tudja könnyíteni a marketing szakemberek - vagy erre a pályára készülők - munkáját. A képzés során a résztvevő megtanulja, hogy milyen kiaknázatlan lehetőségek rejlenek a mesterséges intelligenciában. Ezen túl megtanulja, hogy a különböző AI eszközöket milyen stratégiai kombinációban érdemes használni a lehető legnagyobb hatékonyság elérése érdekében. info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Miért van ennyivel több magyar embernek munkája, mióta az EU-hoz csatlakoztunk?

A KSH szerint 2004 és 2023 közt közel 824 ezer fővel nőtt a foglalkoztatottak száma, ami 21%-os bővülést jelent. A növekmény nagy részét a... Teljes cikk

A foglalkoztatottak és munkanélküliek száma is nőtt februárban

2024 februárjában a 15-74 éves foglalkoztatottak átlagos létszáma az előző év azonos időszakához képest 32 ezerrel, 4 millió 723 ezerre nőtt. A... Teljes cikk

Nőnapi cikkcsokor a HR Portáltól - így fest a nők helyzete a munka világában 2024-ben

Nőnap alkalmából csokorba gyűjtöttük a dolgozó nők helyzetét taglaló legfrissebb cikkeket. Mekkora a bérszakadék, mely országokban mélyül és... Teljes cikk