Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 12 éve

Elkötelezettség - teljesítmény - eredményesség - avagy a kiválóság titka

Márpedig a teljesítményértékelés dilemmái, a gyengülő elkötelezettség illetve a megtartás nehézségei a kiváló vállalati teljesítmény elérését jelentősen befolyásoló kihívások közé tartoznak. Nem kétséges, hogy a HR nagyban hozzájárulhat az üzleti stratégia megvalósításához olyan humán rendszerek és folyamatok kialakítása és működtetése révén, amelyek elősegítik és fenntartják a kiválóság és teljesítményorientáltság kultúráját egy szervezeten belül.

Jack Welch, a General Electric volt elnök-vezérigazgatója szavait idézve: "Vállalatcsoportunk legjobbjai kétségtelenül tisztában vannak azzal, mi az eredményesség - a tényleges és korlátok nélküli eredményesség - titka. Mindez a kihívásokkal szembesülő, önállósággal felhatalmazott, továbbá motiváló elismeréssel jutalmazott emberek csoportjaiban rejlik - a szervezet minden egyes tagjának elkötelezettségében, az egyének bevonásában, véleményük figyelembe vételében és a sikerekhez való hozzájárulásukban. Az ilyen működés nem csupán megnöveli, de megtöbbszörözi a teljesítményt és eredményességet."

A teljesítményközpontú személetmód érvényeítése a vállalatirányításban érinti többek között a vállalati teljesítményértékelési folyamatot, a célkitűzés rendszerét, a vezetői támogatás, a jutalmazás illetve a képzés-fejlesztés területeit. Jack Welch szavai a felhatalmazásról, az elismerésről és a bevonásról nem csupán egy globális szintű sikervezető jó tanácsai, hanem egy átgondolt és következetes vállalatirányítási modell vezérelvei - és mint ilyenek, elleshetők, megtanulhatók, kamatoztathatók.

A Legjobb Munkahely Felmérésben részt vett vállalatok eredményeit elemezve fontos szempontot jelent, hogy az adott szervezet dolgozóinak elkötelezettsége eléri-e azt a kritikus szintet, ahol annak már valós pozitív hatása lehet a vállalat üzleti eredményeire. Izgalmas tanulságokat ígér a kiemelkedően magas dolgozói elkötelezettséggel jellemezhető vállalatok gyakorlatainak összevetése az alacsonyabb eredményt elért szervezetekével. Mit csinálnak jobban, máshogy, többet? Miben tartanak lépést, és miben maradnak le a többiek?

Kihívó teljesítménycélok kitűzése - Merészség vagy óvatosság?
A kiemelkedő elkötelezettségi eredményeket mutató vállalatok egyik fontos megkülönböztető tényezője a dolgozók számára folyamatosan izgalmas és kihívó feladatok és célok állítása, csakúgy, mint a vállalat hosszú távú elképzeléseiről való tájékozottság. Ezen cégek munkatársai 20-25 százalékponttal pozitívabban ítélik meg ezeket a kérdéseket, mint a többi szervezet dolgozói.

A humán kérdőívek összegzése alapján a vezetők 85 százaléka, a munkatársaknak pedig kétharmada részesül teljesítmény alapú változó fizetésben. Érdekes megfigyelés, hogy a különböző eredményű vállalatok mennyire jutalmazzák a kiemelkedő teljesítményt. A magas elkötelezettségű cégek többségében 1,5-2-szeres fizetésemelésben részesül egy átlagon felül teljesítő kolléga, de mintegy 10 százalékos arányban a 2,5-szeres emelés is megjelenik. A gyengébb elkötelezettségű cégek esetében ezek a tendenciák kevésbé figyelhetők meg. De vajon mit tekintenek a cégek kiemelkedő, jutalmazandó teljesítménynek? Az átlag feletti elkötelezettségi eredményekkel jellemezhető cégek megítélésében a kiváló egyéni és csapat-teljesítmény hangsúlyosan a legfontosabb, másodsorban pedig a szervezetben eltöltött éveket díjazzák.

Fontos kérdés az is, hogy vajon ugyanaz jelenti-e a munkatársak illetve a vállalat számára a kihívást? Fontos, hogy sikerüljön megtalálni azt az egyensúlyi állapotot, amikor a munkatársak számára valóban kihívó, de azért még reális célok kitűzése történik meg. Jelenleg a magyar dolgozók 44 százaléka érzi teljes mértékben, hogy vállalata folyamatosan kihívó, izgalmas célkitűzésekkel tartja lendületben, tehát úgy tűnik, ebben még van kiaknázatlan tartalék a hazai munkaadók számára. Számos vállalat esetében tapasztaljuk, hogy óvatos, könnyen elérhető célokat tűznek ki dolgozóik elé, amelyek teljesítése fejében jutalmat osztanak. Érdemes azonban feltenni a kérdést: mi az inkább elismerésre érdemes: a merészség, vagy az óvatosság?

Teljesítményarányosság - ha jobban dolgozom, többet is keresek?
A Hewitt tapasztalatai szerint a kompenzáció teljesítményarányossága a dolgozói elkötelezettség egyik kulcsa. Ennek ellenére még a legjobb eredményű szervezetek esetében is a dolgozóknak csak 41 százaléka látja úgy, hogy teljesítménye közvetlen hatással van fizetésére, illetve, hogy a dolgozókat hozzájárulásuk alapján ismerik el. A közepes erősségű munkatársi elkötelezettséggel jellemezhető szervezetek esetében az előző számadatok 22-27 százalék körül alakulnak, kifejezetten alacsony szintű elkötelezettség esetén pedig ennél még alacsonyabban. Hasonlóképpen meglehetősen gyenge az elégedettség a kiemelkedő teljesítmény jutalmazásával kapcsolatban: mindössze a dolgozók 33 százaléka látja úgy, hogy vállalata a kiváló teljesítményt kiemelkedően jutalmazza.

A Hewitt idén a Világgazdasággal közösen készíti el a Legjobb Munkahely Felmérést, amely térítésmentes részvételi lehetőséget kínál minden olyan Magyarországon legalább 2 éve működő, és legalább 50 főt foglalkoztató munkaadó szervezet számára, amely vállalja a "tükörbe nézés" kihívását, mert fontos számára dolgozóinak véleménye, elkötelezettsége.

Az idei felmérésre eddig már több mint 100 hazai munkáltató jelezte részvételi szándékát, de jelentkezni még nem késő! A Hewitt május 31-ig várja az érdeklődők jelentkezését. A Felmérésről bővebben a www.legjobbmunkahely.hu oldalon tájékozódhatnak.


Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
149 tanuló végzett az Audi Hungaria szakképzési rendszerében

149 szakmunkástanuló tett sikeres záróvizsgát az AUDI HUNGARIA Zrt. és partneriskolái duális szakképzésében. Jelenleg 15 különböző szakmában... Teljes cikk

További támogatás a kkv-k munkahelyteremtésére

Mintegy 100 vállalkozás nyert el másfélmilliárd forint vissza nem térítendő támogatást a Mikro-, kis- és középvállalkozások munkahelyteremtő... Teljes cikk

6 magyar egyetem került a világ legjobb 1000 felsőoktatási intézményének listájára

Hat magyar egyetem került fel a Quacquarelli Symonds (QS) 2020-as összesített világrangsorára: a magyar felsőoktatási intézmények közül a legjobb... Teljes cikk