Megjelent: 3 hónapja

Ezeket kell biztosítania egy munkáltatónak a dolgozói számára

Egy munkáltató és a dolgozói között kölcsönös kapcsolat van, mely természetesen tele van jogokkal, ugyanakkor kötelezettségekkel is. Ezek nagy része írásban is van rögzítve, például a Munka Törvénykönyvébe van foglalva. Persze minden cég meghatározhat ezeken felül is további, önként vállalt kötelezettségeket is magának.

images

Ezeket kell biztosítania egy munkáltatónak a dolgozói számára

Ebben a cikkben a teljesség igénye nélkül nézzük meg, hogy egy munkaviszonyban milyen kötelességei vannak a munkáltatónak.

A munkáltatónak kell biztosítania a munkaszerződést

Ha legális, bejelentett munkáról van szó, akkor az mindig munkaszerződéssel jár. Szerencsére az olyan állásportálokon, mint például a TatabanyaAllas csak ilyenekkel találkozhatunk. De azért mégis érdemes erre figyeljünk, ne hagyjuk magunkat átverni!

Ez a dokumentum tartalmazza a bruttó bérünket, és hogy miként fogják ezt kifizetni számunkra. Továbbá szerepel benne a munkaidő, a munkavégzés helye, a próbaidő hossza, valamint a felmondással kapcsolatos minden fontos információ.

A munkaszerződés mindkét felet védi, ugyanakkor mindkét fél felé megfogalmaz kötelezettségeket is. Ennek a dokumentumnak az elkészítése a munkáltató feladata és egyben felelőssége is.

A megfelelő munkaruházat

Vannak olyan munkakörök, ahol nem írnak elő semmilyen kötelező viseletet, de olyanok is, ahol pontosan megmondja a munkáltató, hogy mit viselhetünk és mit nem. Továbbá ott vannak a kötelező munkaruházatot és/vagy munkavédelmi ruházatot megkövetelő munkakörök is.

Előbbiek esetén nem kötelezi semmi a cégeket az egységes munkaruházatra, ők dönthetik el, hogy ezt előírják-e, vagy sem. Erre kiváló például szolgálnak a vendéglátás egyes területei vagy a céges ügyfélszolgálatok. Itt tehát nem is törvényszerű az, hogy a munkáltató biztosítja a ruhát, a legtöbb esetben ennek beszerzése a munkavállaló feladata.

Ellenben a munkavédelmi ruhák esetén már más a helyzet. Itt már törvény írja elő, hogy a munkáltatóknak kötelességük beszerezni és biztosítani azt a védőruházatot, amit az adott munkakörben, munkakörülmények esetén előírnak a szabályok.

Biztonságos és ergonomikus munkakörülmények

Legyen szó akár irodai munkavégzésről, akár home office-ról, a munkaadó cégnek megfelelő munkakörülményeket kell biztosítania. A biztonságos és ergonomikus munkakörülmények azt jelentik, hogy az elektronikai eszközök, melyekkel a munkavégzés történik (ilyen pl. a számítógép) jól működjenek (pl. ne legyenek zárlatosak). De az ergonomikus dolgozóasztalnak és irodai széknek is rendelkezésre kell állnia. És mindezt a munkáltatónak kell biztosítania!

De nem csupán ezt kell biztosítani a cégnek, ahol dolgozunk, van itt még más is. Monitor előtt végzett munkakörök esetén például 10 perc pihenő jár minden órában. A szemünk, a látásunk nagy igénybevételnek van ugyanis kitéve ilyenkor, ami egészségkárosodáshoz is vezethet. Továbbá az ülőmunka sem egészséges, így ebben a 10 percben mindenképp át kell mozgatnunk magunkat, melyre szintén lehetőséget kell biztosítania minden munkáltatónak.

Láthatjuk tehát, hogy nekünk is vannak jogaink, minket is véd a munkaszerződés, ne feledkezzünk hát meg róla!

  • 2023.06.27IFRS Halasztott adó képzés Élő, interaktív, online képzés a nemzetközi beszámolókészítési elvek szerint az adózás számviteli kezeléséről. Fő cél: - a halasztott adó fogalmának megismertetése: mitől halasztott? - a halasztott adó elszámolásának célja és jelentősége - a számítás esetei és gyakorlati példákon keresztüli bemutatása. Részletek Jegyek
  • 2023.09.01I Land gamifikált készségfejlesztés Gamifikált készségfejlesztő e-learning programunk játszva tanít: 30 napon keresztül, napi 20-30 percben egy izgalmas virtuális küldetésen vezetjük végig a résztvevőket. Részletek Jegyek
  • 2023.10.10MŰEGYETEMI ÁLLÁSBÖRZE 150+ KIÁLLÍTÓ, TÖBB SZÁZ ÁLLÁS ÉS SZAKMAI GYAKORLAT VÁR! Kiállítóink hallgatókat, frissdiplomásokat és tapasztalt munkavállalókat is várnak állásajánlataikkal. Részletek Jegyek