Megjelent: 12 éve

Hogyan fogjuk ki az aranyhalat? - Útmutató az interneten

Pongor-Juhász Attilát vezetőként és fejvadászként szerzett tapasztalatai segítették kidolgozni a kimondottan kis- és középvállalkozói környezetre, tulajdonos-cégvezetőre koncentráló egyszerűen alkalmazható módszertant, amelynek segítségével bárki saját kezébe veheti a munkatárs toborzásának és kiválasztásának feladatát.

Hogyan fogjuk ki az aranyhalat?

Pongor-Juhász Attila módszere egyszerű segítséget ad a cégeknek ahhoz, hogy tanácsadók, közvetítők nélkül szerezzék meg a legalkalmasabb munkatársakat. A honlapján található útmutató irányt ad ahhoz, hogy valaki üzleti céljainak megfelelő döntést hozzon, elérje, hogy az új munkatárs hosszú távon is beváljon. Először is néhány alapkérdésre kell válaszolnia: milyen teljesítményt vár az új munkatárstól, ez mennyit ér neki, milyen költségeket érdemes felvállalnia.

Az alapok ott kezdődnek, hogy behatároljuk mennyi fizetést akarunk adni neki, hogyan kívánjuk foglalkoztatni, meghatározzuk miből álljon a munkája, hogyan teljen egy munkanapja, hete, hogy profitot termeljen vagy költséget csökkentsen. Emellett kigondoljuk, milyen eredményeket várunk tőle, hogy elégedettek legyünk vele három hónap, fél év, egy év elteltével.

Készíts kritériumlistát!

Az újabb szerzői instrukció arra biztatja az érdeklődőt, hogy az első oszlopba írja össze azokat a készségeket, képességeket, amelyek nélkülözhetetlenek ahhoz, hogy sikeres legyen. A másik oszlopba pedig a "jó, ha van" típusú elvárásokat kell összeszedni.
A gyakorlott toborzó arra int, a kereső mindig maradjon objektív: vagyis a kiválasztási döntésekben lehetőség szerint minimalizálja a személyes benyomások súlyát.

Ezt követi a pontos és figyelemfelkeltő álláshirdetés megírása, valamint a beérkező írásbeli pályázatok módszeres előszűrése, a jelölt iskoláinak ellenőrzése.

- Teszteld a nyelvtudását. Lehet, hogy meglepődsz - hívja fel a honlapon a figyelmet Pongor- Juhász Attila, aki a motivációs levél elemzésétől kezdve egy sor olyan részletre is kitér, amely akár sorsdöntő is lehet egy-egy munkatárs kiválasztásában.

3x3

A tanácsadó a személyes interjúk 3x3-as alapszabályát is elárulja: három jelöltet hívjunk be interjúra három egymást követő alkalommal három különböző helyszínre. Ha ugyanis kevésbé vagyunk kiszámíthatók, a jelöltet rászorítjuk arra, hogy önmagát adja.

Népszabadság

  • 2019.11.14recruiTECH BLUE Fizikai munkaerő toborzás – van új a nap alatt? Szerintünk igen! recruiTECH BLUE | 2019. november 14-én a kékgalléros toborzásra koncentrálva, még lazy bird áron Részletek Jegyek
  • 2019.11.15Hogyan változnak a nyugdíjszabályok 2020-ban? Mikor jobb nyugdíjba vonulni a nyugdíj összege szempontjából. Még az idén, vagy inkább jövőre? Ki vonulhat nyugdíjba jövőre, mit jelent a munkáltató számára, ha a munkatárs nyugdíjra jogosulttá válik? Nyugdíj mellett hogyan dolgozhatunk? Mit jelent a munkáltató számára, ha nyugdíjas munkavállalót foglalkoztat? Részletek Jegyek
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter