Megjelent: 13 éve

Hogyan fogjuk ki az aranyhalat? - Útmutató az interneten

Pongor-Juhász Attilát vezetőként és fejvadászként szerzett tapasztalatai segítették kidolgozni a kimondottan kis- és középvállalkozói környezetre, tulajdonos-cégvezetőre koncentráló egyszerűen alkalmazható módszertant, amelynek segítségével bárki saját kezébe veheti a munkatárs toborzásának és kiválasztásának feladatát.

Hogyan fogjuk ki az aranyhalat?

Pongor-Juhász Attila módszere egyszerű segítséget ad a cégeknek ahhoz, hogy tanácsadók, közvetítők nélkül szerezzék meg a legalkalmasabb munkatársakat. A honlapján található útmutató irányt ad ahhoz, hogy valaki üzleti céljainak megfelelő döntést hozzon, elérje, hogy az új munkatárs hosszú távon is beváljon. Először is néhány alapkérdésre kell válaszolnia: milyen teljesítményt vár az új munkatárstól, ez mennyit ér neki, milyen költségeket érdemes felvállalnia.

Az alapok ott kezdődnek, hogy behatároljuk mennyi fizetést akarunk adni neki, hogyan kívánjuk foglalkoztatni, meghatározzuk miből álljon a munkája, hogyan teljen egy munkanapja, hete, hogy profitot termeljen vagy költséget csökkentsen. Emellett kigondoljuk, milyen eredményeket várunk tőle, hogy elégedettek legyünk vele három hónap, fél év, egy év elteltével.

Készíts kritériumlistát!

Az újabb szerzői instrukció arra biztatja az érdeklődőt, hogy az első oszlopba írja össze azokat a készségeket, képességeket, amelyek nélkülözhetetlenek ahhoz, hogy sikeres legyen. A másik oszlopba pedig a "jó, ha van" típusú elvárásokat kell összeszedni.
A gyakorlott toborzó arra int, a kereső mindig maradjon objektív: vagyis a kiválasztási döntésekben lehetőség szerint minimalizálja a személyes benyomások súlyát.

Ezt követi a pontos és figyelemfelkeltő álláshirdetés megírása, valamint a beérkező írásbeli pályázatok módszeres előszűrése, a jelölt iskoláinak ellenőrzése.

- Teszteld a nyelvtudását. Lehet, hogy meglepődsz - hívja fel a honlapon a figyelmet Pongor- Juhász Attila, aki a motivációs levél elemzésétől kezdve egy sor olyan részletre is kitér, amely akár sorsdöntő is lehet egy-egy munkatárs kiválasztásában.

3x3

A tanácsadó a személyes interjúk 3x3-as alapszabályát is elárulja: három jelöltet hívjunk be interjúra három egymást követő alkalommal három különböző helyszínre. Ha ugyanis kevésbé vagyunk kiszámíthatók, a jelöltet rászorítjuk arra, hogy önmagát adja.

Népszabadság

  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Interjú távolról - hogyan ne romoljon a minőség?

A távkommunikáció használatának egyik, nem mellékes hatása, hogy lényegesen kevesebb információhoz jutunk a jelöltről: például nincs, vagy... Teljes cikk

Támogató vezetőkre, kreatív feladatokra és rugalmasságra vágynak a fiatal munkavállalók

A hazai cégek felismerik ugyan a fiatal munkavállalók igényeit, de nem reagálnak megfelelően rájuk - derült ki a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara... Teljes cikk

Itthon kell tartani a hazatért építőipari szakembereket!

Ötezer építőipari szakember érkezett haza külföldről a járványhelyzet miatt, akik közül a legtöbben Nyugat-Európában dolgoztak korábban. Eddig... Teljes cikk