kapubanner for mobile
Megjelent: 4 éve

Mennyit lehet keresni kaszinó dolgozóként külföldön?

Ebben a cikkben azt a kérdést fejtegetjük, hogy milyen lehetőségek állnak azok előtt, akik külföldön szeretnének a szerencsejáték iparban munkát találni.

Bár a kaszinókra többnyire nem a megélhetés, hanem a szórakozás szempontjából szokás gondolni, a szerencsejáték ipar napjainkban nagyon szerteágazó, és rengeteg munka lehetőséget tartogat. Némelyik ezek közül pedig komoly fizetéseket is jelenthet.

Mennyit lehet keresni kaszinó dolgozóként külföldön?
-

Mi a helyzet manapság a kaszinókkal?

A kaszinózás napjainkban nagyon népszerű. Az online kaszinók térhódítása alapvetően változtatta meg az iparág helyzetét; míg korábban csak egy kisebb közösség tudta magának megengedni, hogy bemenjen egy fizikai kaszinóba játszani, addig ma már az online kaszinók hatalmas tömegeket szolgálnak ki.

Ez persze nagy pénz mozgásokhoz vezet. Ahol pedig van pénz, ott munka is akad. Az online szerencsejáték számos területen igényel szakembereket.

Milyen területeken lehet dolgozni egy kaszinónál?

Az online kaszinók nagyon összetett cégek, így sokféle területen lehet náluk dolgozni. A jól szakképzett, tapasztalt munkaerő el tud helyezkedni például a pénzügy, az informatika, a HR, a logisztika, és a marketing területein.

Egy online kaszinó komoly pénzügyi munkákkal jár, így egyértelmű, hogy sok pénzügyi szakemberre van szükség. Hasonló a helyzet a marketinggel, hiszen akár európa méretű kampányokról is beszélhetünk a nagyobb szerencsejáték oldalak esetében. Mivel online felületekről, weboldalakról beszélünk, így a programozók és a kiberbiztonsági szakemberek is nagy előnyben vannak.

Ezek a szakterületek lényegében mind magas fizetést hoznak. Ezzel együtt persze stresszes munkát és eléggé kompetitív környezetet is jelentenek. Azonban pozitívum, hogy mivel a kaszinók jellemzően nagy költségvetéssel működnek, lehetőség van a szakmai kibontakozásra, nagystílű pozíciók betöltésére.

Mi a helyzet a média és a marketing területén?

A kaszinók persze nem csak a szakértőknek adnak megélhetést. Több olyan szakma is van, ami kifejezetten keresett az online szerencsejáték világában.

A marketing kampányokhoz például szükség van modellekre, akik a reklámanyagokhoz az arcukat adják. Velük együtt sminkesekre, fodrászokra, fényképészekre is van kereslet. Akik modellként állandó munkát keresnek, megtanulhatják az élő osztó, azaz krupié szakmát is. Az élő játékok során profi stúdiókból közvetítik ezeket az osztókat. Vagyis vezethetik úgy a játékot, hogy nincsenek játékosok a közelükben. Tiszta, szép környezet, korrekt stúdió munka.

Akik ezt igazán jól végzik, akár online game show műsorvezetők is lehetnek. Az Evolution nevű játékfejlesztő például európai vezető ezekben a játékműsorokban, és komoly karrier lehetőséget jelent az ő stúdióikban dolgozni. Itt már persze képbe jönnek az operatőrök, világosítók, hangtechnikusok is.

Ezek a szakemberek közepes fizetéssel indulnak, de idővel és tehetséggel elég magas béreket is elérhetnek. A munkakörülmények pedig jónak számítanak; egy kényelmes stúdióban dolgozhatnak, és a kaszinó oldalára felnézve bármikor láthatják is a munkájuk gyümölcsét.

Mi az a munka, amit bárki elvégezhet?

Ha a korábban bemutatott pozíciók mind túl bonyolultnak tűnnek, még mindig vannak lehetőségek elhelyezkedni a kaszinóknál.

Az ügyfélszolgálat az online kaszinók nagyon fontos szekciója. Az ügyfélszolgálat kommunikál a játékosokkal, ők segítenek, ha baj van, és ők válaszolják meg a játékosok kérdéseit is. A megbízható ügyfélszolgálat nagyon fontos, az ügyfélszolgálat minősége egyértelműen látható az online kaszinó véleményeken. Nagy előny, hogy nincs szükség speciális végzettségre, de ez persze kisebb fizetést is jelent. Egy jól működő kaszinó ügyfélszolgálata azonban mindenképpen sokkal jobb munkakörnyezet, mint például a telefonos értékesítés vagy a telefonos közvélemény kutatás területei.

Itthon is vagy csak külföldön?

Sajnos a kaszinó munkák jelentős része csak külföldön elérhető. A stúdióval kapcsolatos munkák szinte sosem itthon folynak. A vezető pozíciók, nagy szakértelmet igénylő állások szintén inkább külföldön elérhetőek.

Akik egyébként is Magyarországon kívül keresnek munkát, nekik ez persze előnyös. A kaszinók többnyire versenyképes fizetést kínálnak, így érthető választás egy külföldre költöző magyar számára ha ezt a szektort választja. Érdemes azt is számításba venni, hogy a Forint értéke miatt itthon sokkal többet ér a külföldön megkeresett pénz, az euró vagy a dollár. Néhány év külföldi kaszinó munkával jobb esetben megkereshető akkora tőke, amivel hazatérve egy új életet lehet kezdeni.

  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.02Munkaviszony létesítése és megszűntetése – Dr. Berke Gyula Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Munkaidő, pihenőidő – Dr. Takács Gábor Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerniinfo button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Évi 70 millió forintos fizetésért keresnek háziorvost

Évi 150 ezer fontért, azaz mintegy 70 millió forintért keresnek az Egyesült Királyság legtávolabbi, legeldugottabb szigeteinek háziorvosi... Teljes cikk

Ittasan dolgozó buszsofőr ellen mondták ki az ítéletet

Nem jogerősen egy év felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt az Egri Járásbíróság egy ittasan dolgozó buszsofőrt Egerben - közölte a Heves... Teljes cikk

Autószerelő drogdíler ellen emeltek vádat, aki műhelyében árulta a kábítószert

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem, új pszichoaktív anyaggal... Teljes cikk