coach 
Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő Megjelent: 11 éve

Miért érdemes személyes coach-ot fogadni? II.rész

Ki is a coach valójában? Miért éri meg az alkalmazása? Mik az előnyei egy coach bevonásának saját munkafolyamatainkba? A média által sokat emlegetett "coach"-ról most mindent megtudhatunk. 26 érv, amiért bizonyíthatóan megéri coach-ot alkalmazni.

7. Amíg a coach megmutathatja, merre is sodródunk, merre vezetnek; addig egy pszichológus a visszatérésben nyújt segítséget.
- A káros szenvedélyek és kényszerek tönkreteszik vagy jelentősen rontják a döntési képességünket.
- A káros szenvedélyek és kényszerek helyettünk döntenek.
- Az alkoholnál és a kábítószernél jóval több szenvedélybetegség létezik.
- Ahogy az élet egyre bonyolultabbá és stresszesebbé válik, a káros szenvedélyek és kényszerek kellemes kikapcsolódást nyújtanak, de rendkívül magas áron.

8. A coach segíthet megbírkózni az érzelmi sérülésekkel és/vagy olyan helyzetekbe kerülnünk, olyan kapcsolatokat alakítanunk ki, amelyben mások nem váltanak ki belőlünk emocionális hatásokat. A pszichológusok rendelkeznek a lelki sebek gyógyításához szükséges módszerekkel és szakértelemmel.
- A múlt eseményei olyan kitörölhetetlen emlékeket és sebeket hagynak, amelyek meghatározzák a jövőbeli viselkedést.
- Az emberek, helyzetek és események érzelmi hatásokat váltanak ki belőlünk.
- A múltbéli események következtében az emberek "bezárkóznak" vagy "nyílt lelki sebeket" szereznek.
- Óriási lehetőségeket hagyunk ki, pusztán mert rettegünk az esetleges fájdalom vagy kudarc lehetőségétől.

9. A coach segítségével létrehozhatjuk saját hagyományainkat, és a törzset közösséggel válthatjuk fel.
- Az emberek azért cselekednek a "megszokott módon" mert ezáltal úgy érzik, azonosulhatnak és összetartoznak a hasonlóan gondolkodókkal.
- Ha valaki a hagyomány ellen fordul, a "törzs" egységesen meg akarja győzni vagy mint veszélyt kiközösíti.
- A szertartások és hagyományok jobban működnek, ha választjuk őket, vagy mint önmagukat meghatározó szükségletekként értelmezzük.

10. A coach segítségével a legtöbbet hozhatunk ki személyiségtípusunkból.
- A személyiségtípus genetikailag "belénk van égetve", ráadásul kultúránk még meg is erősíti, így nehéz változtatni rajta.
- A személyiségtípus mérésének és leírásának sokféle módja létezik.
- Általában a legjobb megoldás, ha az ember teljes mértékben elfogadja a természetét, és ahelyett, hogy harcolna ellene, előnyt kovácsol belőle.
- Minél többet tudunk arról, hogyan is viselkedünk, annál könnyebben tudjuk elfogadni magunkat és másokat.

11. A pszichológusok rendelkeznek az ahhoz szükséges módszerekkel és szakértelemmel, hogy segítsenek elfogadni és magunkévá tenni a neveltetésünk során minket ért hatásokat. A coach arra is megtanít, hogyan kovácsoljunk ezekből előnyt.
- Életünk első két éve nagyban meghatározza, hogy a későbbiekben hogyan fogunk gondolkodni, érezni és hozzáállni a dolgokhoz.
- A neveltetésünk megerősít bennünk bizonyos belső tendenciákat, jót és rosszat egyaránt.
- A család által támasztott elvárások és szabályok mélyen beágyazódnak az emberbe, és évekbe vagy akár évtizedekbe is kerülhet, mire megszabadulhatunk tőlük.
- A neveltetés/családi háttér megtagadása általában nem szabadít meg ezen hatásoktól, jobb, ha inkább elfogadjuk és integráljuk a történteket, így ezután tovább fejlődhetünk.

12. A coach segít, hogy el tudjunk igazodni az új értékrend alapján.
- Feltételezéseink időt takarítanak meg nekünk és az információt is megszűrik, így hasznosnak mondhatók... bizonyos mértékig.
- A hit internalizált feltételezés.
- Baj akkor van, ha
- Gondolkodás nélkül elfogadjuk mások feltételezéseit.
- Makacsul ragaszkodunk saját feltételezéseinkhez és nem változtatunk rajtuk.
- Életünket feltételezésekre alapozzuk, így aztán nem tudunk fejlődni.

13. A coach rengeteg életmódmodelllel segítheti ügyfelét; kitágíthatja a látókörét és fokozhatja tudatosságát, aki ezáltal képes jobban megválasztani céljait és azt, hogyan is kívánja elérni ezeket a célokat.
- Hajlamosak vagyunk valamit úgy csinálni, amit mások, csak mert láttuk, hogy nekik bevált.
- És mivel az élet egyre bonyolultabb lesz, hajlamosak vagyunk mintákat és az életből vett példákat követni, hogy az így kapott "ábra alapján" jussunk el egyik helyről a másikba.

Vissza >>
További érvek >>
Follow hrportal_hu on Twitter

Munkaerőhiányos időkben emocionálisan lehet megérinteni az embereket

Ha energia, akkor spéci italok, pörgés, koffein- és adrenalin - mindez óriási dózisban. Vagy mégsem? Hogyan lehetünk dinamikusabbak, és főleg: miképpen juthat friss energiához, motivált munkatársakhoz egy hagyományos iparágban működő nagyvállalat? Az SAP Success Factors HR Challenge tavalyi versenyét a Grundfos nyerte; mostani nyeremény-tréningjük jóvoltából felsővezetőik immár tudják a válaszokat. tovább..

További cikkek
Csak a versenyképességet növelő külföldi beruházásokat fogja támogatni a cseh kormány

Bohuslav Sobotka szociáldemokrata miniszterelnök hétfőn Prágában, a külügyminisztérium gazdasági tanácsosainak értekezletén kijelentette: csak az... Teljes cikk

Csődbe megy a Takata - mi lesz a miskolci gyárral?

A légzsákokat gyártó japán Takata hétfőn csődvédelmet kérhet Japánban és az Egyesült Államokban - értesült az AP hírügynökség.... Teljes cikk

Állj fel munka közben!

Ma már sokan az ülést tartják az új dohányzásnak. A mozgásszegény életmód és a többórás ülés veszélyeire egyre többször hívják fel a... Teljes cikk

A Brexit után is maradhatnak az Egyesült Királyságban élő uniós polgárok

Theresa May brit kormányfő az uniós vezetők csütörtöki brüsszeli találkozóján megígérte, hogy az Egyesült Királyság kilépése után is az... Teljes cikk

A jövő munkatársait képzi a Praktiker

Több mint 250 tanuló választotta gyakorlati helyéül a napokban véget ért tanévben a Praktikert. Az elmúlt évek során az egykori gyakornokok közül... Teljes cikk

Kapcsolódó tartalmaink 1 2 3 Bezár