Megjelent: 7 hónapja

Munkanélküli ellátás: a magyarok 83 százaléka nem ért egyet Orbán Viktorral

A magyarok négyötöde szerint a munkanélküli ellátás jelenleg 3 hónapos időtartamát érdemben növelni kellene - derült ki a Napi.hu és a Pulzus friss, reprezentatív közvélemény-kutatásból.

images

A felmérést a a Napi.hu számára a Pulzus Kutató készítette.

Az eredmények tanúsága szerint a magyarok döntő többsége (83 százaléka) egyetért azzal, hogy a koronavírus-járvány nyomán kialakult gazdasági válság következményeinek enyhítése érdekében az Orbán-kormány a munkanélküli segély időtartamát a jelenlegi 3 hónapról érdemben növelje (6 vagy akár 12 hónapra).

Ezen belül 62 százalék szerint ez érdemi segítség volna az állásukat elvesztők számára, míg további 21 százalék szerint erre a lépésre csak átmenetileg kerüljön sor - írja a napi.hu.

A férfiak 87 százaléka ért egyet a munkanélküli segély időtartamának érdemi növelésével, a nőknél ugyanez az arány 91 százalék.

Az ötlet különösen az idősek körében népszerű: a 60 felettiek körében 92 százalékos, míg a középkorúak (40-59 évesek) körében 81 százalékos a támogatók aránya, de a náluk fiatalabb felnőtt népességnél (18-39 évesek) is eléri az igenek aránya a 75 százalékot.

A fiatalabbak ugyanakkor hangsúlyozzák egy ilyen intézkedés ideiglenes jellegét, míg az idősebbek állandó emelést szeretnének.

Az ellenzők közül különösen a fiatalok indokoltak azzal, hogy emiatt sokan felhagynának az aktív álláskereséssel és megelégednének az államtól kapott juttatással.

Gyakorlatilag nincs különbség a kérdés megítélésében a főváros és vidék között: a Budapesten élők 90 százaléka támogatná az ellátás időtartamának növelését, míg a többi település esetében ez az érték 81-84 százalék közötti.

Iskolai végzettség szerint sem talált érdemi véleménykülönbséget a Pulzus és a Napi.hu közös kutatása: az alapfokú végzettségűek 84 százaléka, a középfokúak 82 százaléka, a diplomásoknak pedig 86 százaléka támogatná a lépést.
  • 2020.12.05 Teljesítménymenedzsment és motiváció A résztvevők megtanulják, beosztottjaik teljesítményére ható területek helyes menedzselését. Képessé válnak akár munkavégzés közben hatásos, rövid coaching beszélgetések levezetésére. Megismerik a teljesítmény menedzsment eszközrendszerét. Részletek Jegyek
  • 2020.12.10Vezetői képzés - Emberek vezetése modul (C) A vezetői képzés célja az elméleti és gyakorlati vezetői tudás és kompetenciák fejlesztése. A résztvevők a képzésen megismerik a csapat és szervezetépítés és a munkatársak fejlesztésének, vezetésének és értékelésének alapvető vezetői eszközeit. A képzés résztvevői elsajátítják azokat a gyakorlatban alkalmazható technikákat, amelyek segítségével javítható a munkatársak elkötelezettsége és teljesítménye. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Csoportos létszámcsökkentés járvány idején

A koronavírus-járvány miatt bekövetkező gazdasági visszaesés számos céget kényszerít megszorításokra. Ennek egyik jelentős összetevője a... Teljes cikk

Újraindítási adóval mentenék a fővárosi munkahelyeket

Nyilatkozatban állt ki húsz szakszervezet a főváros vezetése által a koronavírus-járvány okozta válság hatásainak enyhítésére kivetni tervezett... Teljes cikk

Eurostat: Magyarország sereghajtó a munkanélküli ellátások terén

Magyarország a demográfiai, családtámogatási programok arányában listavezető, a munkanélküli ellátások tekintetében viszont sereghajtó. Teljes cikk