Megjelent: 4 éve

Öt dolog kell az ötórás munkanap bevezetéséhez

Egy szörfdeszkákat gyártó, amerikai cégnél öt óra a napi munkaidől. A termelékenységre pedig nincs panasz. Steven Aarstol cégvezető szerint az ötórás munkanap bevezetéshez öt dologra van szükség - áll a Hvg.hu anyagában.

images

A Paddle szörfdeszkákat gyártó cég dolgozói reggel nyolctól egyig vannak bent. A kilencfős cég 9 milliós bevételt ért el. Az alkalmazottak nem kapnak kevesebb fizetést, mint a nyolcórás munkarendben, viszont hatékony munkavégzést várnak tőlük - írja a Business Insider cikkére hivatkozva a Hvg.hu.

A cégvezető azt mondja, a munkaidő 30 százalékos csökkentésével könnyedén fenntartható ugyanaz a termelékenységi szint.

Steven Aarstol szerint az ötórás munkanap bevezetéshez öt dologra van szükség:

-A termelés 80 százaléka az erőfeszítések 20 százalékából jön ki. Ezt öt órában kell elvégezni.

- Teljesítményalapú gondolkodás. Ennél a cégnél a profit öt százalékát a legjobb teljesítményt végző munkások megkapják. ez elég nagy motiváció.

- Nem kell mindig elérhetőnek lenni. A cég vevői nagyjából öt évente vesznek egy deszkát, ezért nincs szükség erre a cégvezető szerint.

- Technológiai segítség a hatékonyságnöveléséhez. Vagyis egyes folyamatok automatizálása volt a megoldás: felturbózták a gyakori kérdések oldalt és YouTube oktatóvideókon tették vizuálisan is érthetőbbé és bármikor elérhetővé az egyes folyamatokat. A csomagolási és logisztikai feladatokat szoftveres megoldásokkal optimalizálták - írja a Hvg.hu.

- Nem kell minden nap egykor lelépni, vagyis azért itt is előfordul a túlóra.


Hvg.hu
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.09.17HR Basic képzés HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni. Jöjjön el képzésünkre és sajátítsa el – évek helyett 11 napban – az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter