Avaya technológiai központ Magyarországon

Az infokommunikációs iparban érdekelt amerikai Avaya magyarországi leányvállalatán belül hozta létre európai technológiai központját, s egy év alatt negyvenről hatvan főre emelte az itt alkalmazott szakemberek számát - közölte az Avaya Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója, Rohály Gábor.

  45 millió dolláros tajvani beruházás Komáromban

  A tajvani tulajdonú Foxconn Hungary Kft. 45 millió amerikai dollár értékű zöldmezős beruházást valósít meg a komáromi ipari parkban az önkormányzattól megvásárolt öthektáros területen - jelentették be a cég képviselői kedden Komáromban. Az új üzemben számítógépekhez, mobiltelefonokhoz és szórakoztatóipari termékekhez gyártanak majd alkatrészeket, a termelés a tervek szerint 2004 márciusában indul. A gyár kezdetben 30, két évvel később már 1.500-1.700 főt foglalkoztat majd.

   Újabb tízezer embert bocsát el a FIAT

   A torinói FIAT Auto, átalakítási tervei keretében újabb 8-10 ezer fős létszámcsökkentést tervez. A milánói Il Sole 24 Ore csütörtöki száma úgy tudja, hogy létszámcsökkentési tervet a felügyelőtanács júnis 26-i ülésén terjesztik elő.

    4,5 millió eurós beruházás Tiszaújvárosban

    Az autóiparnak elsősorban alumínium öntvényeket gyártó németországi Küpper csoport tiszaújvárosi gyárát avatták fel csütörtökön; a beruházás 4,5 millió euróba került, a társaság az elkövetkező években további fejlesztéseket tervez a Tiszaújvárosi Ipari Parkban (TIP).