Megjelent: 2 éve

A 10 legfontosabb HR trend 2017-ben

140 ország több mint 10 ezer HR menedzserét kérdezte meg éves kutatásában a Deloitte gazdasági tanácsadó cég (Global Human Capital Trends 2017) a szakma legfontosabb folyamatairól és kihívásairól. A felmérésben a válaszadók tíz területet azonosítottak, ahol tartani kell a lépést a változásokkal. Melyek is ezek? Íme egy rövid összefoglaló.

1. trend: A jövő szervezete: hierarchia helyett együttműködő hálózatok

Ezt érzik egyöntetűen – 88 százalékban - a legsürgetőbb kihívásnak a HR menedzserek. Ebben a kulcsszó az agilis hozzáállás. A hierarchia helyett ökoszisztémát, hálózatokat kell építeni és cselekvési szabadságot kell adni nekik.
Csak a megkérdezett menedzserek 14 százaléka hiszi azt, hogy a hierarchikusan felépített modell, megadott munkakörökkel hatékonnyá teszi a szervezetet A vezető cégek sokkal rugalmasabb modell felé indultak el, amelyet az együttműködés, a tudásmegosztás jellemez.

2. trend: Karrierhez, tanuláshoz segíteni a munkatársakat

A megkérdezett HR vezetők 83 százaléka tartja ezt fontosnak vagy nagyon fontosnak. A HR-nek a folyamatos tanulás, a személyes kibontakozás, az önmegvalósítás kultúráját kell kialakítania és ehhez platformot, lehetőséget adni a munkavállalóknak. Az Y generációsoknál a tanulási és fejlődési lehetőség az első számú szempont a munkaadó értékelésénél.

3. trend: Tehetségek megszerzése kognitív eszközökkel

Villámgyorsan változik a tehetséges munkavállalók megszerzésének módja. Egyre fontosabb lesz a közösségi média, az adatelemzés, a különféle kognitív eszközök bevetése. Szintén döntő lesz annak gyors meghatározása, ki illik a csapatba, a céghez és a pozícióba.

4. trend: A munkavállalói élmény megteremtése

A szaknyelvben employee experience-nek hívják mindazt, ahogyan a munkatárs megéli az irodai hétköznapokat. Cél az elköteleződési szint magasan tartása. A munkaadók egyre szélesebben értelmezik ezt: a potenciális munkaadóval való első kapcsolatfelvételtől a nyugdíjazásig tartó időszakban gondolkodnak. A feladatok között szerepel a munkahely újratervezése, a jóllét, a hatékonyságot javító rendszerek kiépítése.

5. trend: Teljesítménymérés: feed back real time

Az utóbbi években átalakulóban a teljesítménymérő rendszerek. Az évi egy-kétszeri beszélgetések helyett folyamatos visszajelzésekre épülő megoldások születnek coachinggal kombinálva. Az eddigi tapasztalatok szerint ezek növelik a hatékonyságot és változtatnak a vállalati kultúrán is.

6. trend: Új vezetési stílus: hős helyett inspiráló, „networker” csapattag

A hagyományos vezetési stílus már a múltté, a cégek agilisabb, sokszínűbb, fiatalabb vezetőket akarnak, akik értik a cégvezetés digitális eszköztárát, akik nem csak csapatukat képesek vezetni, hanem az egész ökoszisztémában segítik kapcsolatok létesítését, meg tudnak nyerni jó embereket projektekre, mernek kockázatot vállalni, nem a biztos személyes túlélésre játszanak.

7. trend: Digitális HR

Az egész szervezetnek digitálissá kell válnia, és ebben a HR-nek vezető szerepet kell játszania. Olyan technológia elérését kell lehetővé tennie, amely megváltoztatja az emberek munkamódszereit és egymáshoz való viszonyulását.

8. trend: Adatelemzések a munkatársakról

Megkérdőjelezhetetlen tudomány lett az adatelemzés, amely már az üzletvezetéstől a tehetségmenedzsmentig átszövi a munkahelyi döntéseket. Az adatok hasznosítása és a megfelelő következtetések levonása azonban sok cégnél még csak a tervek között szepel.

9. trend: Sokszínűség és befogadás

Az egyenlőség, a befogadás, az egyenlő bánásmód felvállalása már az első számú vezetők kompetenciájába tartozik. A gyakorlat azonban azt mutatja, hogy sok még a tennivaló. A sokszínű csapat tényleg versenyképesebb, de csak akkor, ha minden tag úgy érzi, befogadta őt a szervezet.

10. trend: Munkaerőt több forrásból

A cégek számára a rendelkezésre álló munkaerő összetétele megváltozik. Már nem csak az alkalmazotti réteggel számolnak, hanem a külsős szabadúszókkal, a netes közösség erejével, a mesterséges intelligenciával. Így minden munkakört újra kell tervezni, új megközelítés szükséges a munkaerő-gazdálkodáshoz.

  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.09.17HR Basic képzés HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni. Jöjjön el képzésünkre és sajátítsa el – évek helyett 11 napban – az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Impresszum

HR Spirit – www.hrspirit.hu Kiadó: Monster Magyarország Kft. 1132 Budapest, Váci út 18.Ügyvezető: Zétényi AnnaFőszerkesztő: Karácsony... Teljes cikk

Miről szól a HR Spirit?

Kedv, bátorság, lélek, energia, spiritusz. Többek között ezt jelenti a „spirit” szó. Úgy gondoltuk, hogy ez a szó érzékelteti leginkább,... Teljes cikk

Mennyit keres egy HR-vezető?

Sorozatunkban a személyügyben kereshető összegeket vesszük nagyító alá különféle statisztikák segítségével. Kezdjük a HR vezetői pozícióval.... Teljes cikk