Megjelent: 16 éve

Britek oktatják az ausztrálokat

A londoni egyetem szaktudása jelentheti a megoldást Ausztráliának a klímaváltozás elleni küzdelemben. 2009-től ugyanis az ausztráliai Adelaide-ben nyitja meg helyi kirendeltségét a brit iskola, írja a BBC News.

A University College London Ausztráliában készül megnyitni energetikai karát, amely az első brit egyetemi campus lesz az országban. Az iskola következő évben kezdi meg működését a Dél-Ausztráliában található Adelaide-ben.

Ezen a héten köttetett meg erről az egyezség a londoni egyetem és Dél-Ausztrália között. Az egyetemnél elmondták, hogy ezen az új karon 60 diák fog kétéves mesterképzésben részesülni. A szigetországban a globalizáció és a felsőoktatás iránti folyamatosan növekvő igényt látva döntöttek a tengerentúli egyetem létesítése mellett. Az igazgatót és az oktatói gárda javát a Londoni Egyetem jelöli ki, így biztosítja a Nagy-Britanniában megszokott magas színvonalat.


Földrészeken átívelő oktatásMiközben folyamatosan nő a Nagy-Britanniába érkező tengerentúli diákok száma, a globális felsőoktatási piacon kezd kibontakozni egy másik trend is, amely arra ösztönzi a brit egyetemeket, hogy más országokban jelenjenek meg tudásbázisukkal. Ezáltal a diákoknak saját országukban nyílik lehetőségük az angol nyelv és a brit akkreditált diploma megszerzésére. A Nottinghami Egyetem már Kínában és Malajziában is megnyitotta campusát.

"A transznacionális oktatás megváltoztatja a diákok és a diplomások képességfejlesztésének módját" - közölte Michael Worton, a londoni egyetem igazgatója-alelnöke.

Az elmúlt hét évben 6 ezerről 23 ezerre nőtt a tengerentúlról érkező diákok száma Adelaide-ben.

A londoni egyetem ausztráliai kirendeltségének jelentősége abban áll, hogy az iskola élen jár az energia, a tudomány, és az erőforrás menedzsment területén, amelyre Ausztráliának nagy szüksége van, mivel a klímaváltozás az átlagosnál nagyobb mértékben érinti.

BBC News
  • 2024.03.21recruiTECH 2024 A recruiTECH elsősorban HR vezetőknek, toborzóknak, toborzási vezetőknek, employer branding specialistáknak és learning & development szakembereknek szól, akik napi szinten küzdenek a toborzási céljaikért a munkaerőpiacon, akik keresik az új megoldásokat, melyek segítségével hatékonyabbá tehetik vállalatuk tevékenységét.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.03.26Műegyetemi Állásbörze A Műegyetemi Állásbörze Budapest legnagyobb és legrangosabb álláskereső rendezvénye. 1995 óta képez hidat a munkaadók és potenciális munkavállalóik között. Rendezvényről rendezvényre több újítással, színesebb programokkal, felméréssel és számos csatornával is találkozhatnak az érdeklődők.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.03.27Átfogó projektmenedzsment képzés IPMA és PMI alapokon Klasszikus projektmenedzsment képzés - átfogó, gyakorlati program, egyéni mentorálással.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.04Six Sigma Black Belt képzés 9 napos gyakorlatorientált, intenzív képzési program, amely készségszintre fejleszti a résztvevőket a 6 Sigma ismeretek elsajátításában, alapoktól a Green Belt ismereteken át magas szintű hatékonyságjavító projektek megvalósításáig. info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Németországban nőtt a munkanélküliség februárban

A munkanélküliségi ráta 5,8 százalékról 5,9 százalékra emelkedett. Teljes cikk

Gazdasági elemzés: a migráció hosszabb távon nem tudja megoldani Hollandia munkaerőhiányát

Az országban évek óta több az üres álláshely, mint az álláskereső. Teljes cikk

Majdnem ezer dolgozójától válik meg a Sony

A számítógépes játékiparban több cég is leépítéseket hajtott végre az utóbbi hónapokban. Teljes cikk