Megjelent: 11 éve

Erre tényleg nem gyakornokot kellene alkalmazni

Gyakran vesznek fel gyakornokokat, természetesen fizetés nélkül arra, hogy az adott cég közösségi oldalát kezeljék, adminfeladatokat lássanak el. A mashable.com cikke alapján a jobline összegyűjtötte azokat az érveket, miért is kellene mindenképp fizetni ezért a pozícióért.

images

Először is a közösségi média szakmai oldalához nagyon jól kell érteni, különben egy cég sokkal többet veszíthet a jó hírnevéből, mint amennyit nyerhet. Tetemes kárt okozhat egy kezdő, aki most ismerkedik a Facebookkal.

Ellenben ha valaki ügyes, akkor viszont a cég hatalmas előnyre tehet szert, és ezt a képességet, tudást viszont illik megfizetni.

Ráadásul a közösségi oldalon keresztül a vállalat közvetlenül az ügyféllel (vagy a leendő ügyféllel) kommunikál, azaz a gyakornok tevékenysége megjelenik a nyilvánosság előtt, és ezen tevékenységet a céggel fogják azonosítani. Ez óriási felelősség: ez a munkát nem lehet ráhagyni olyanra, aki nincs megfizetve.

A közösségi média sikeres használatához kiterjedt kapcsolati háló kell, ami a gyakornokoknak nincsen vagy ha vannak is médiakapcsolataik, ingyen nem biztos, hogy odaadják.

Az sem elhanyagolható tény, hogy a Facebook és a Twitter állandóan pörög, a felhasználók pedig türelmetlenek, azt szeretik, ha minél hamarabb választ kapnak egy kérdésre. Ezért könnyen bele lehet csúszni abba, hogy ezt valaki 24/7-ben csinálja, vagyis a hét minden napján, kora reggeltől késő éjjelig figyelni kell az adott oldalt. Akit ezért az odaadásért nem javadalmaznak kellőképpen, annak előbb-utóbb a munkája minőségével lesznek problémák, vagy valaki "elhappolja" majd. És akit ingyen dolgoztatnak, annak nem nehéz egy jobb ajánlatot tenni.

Jobline
  • 2024.07.10GDPR A HR-BEN: ADATVÉDELEM A MUNKAHELYEN Programunkon gyakorlati oldalról tekintjük át a munkaviszonnyal összefüggésben leggyakrabban előforduló kérdéseket, tipikus buktatókat és lehetséges hibákat, melyek az elmúlt 6 év során a GDPR szabályozás létrejöttét követően felmerültek.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.09.05Business Beach Conference Az Ingatlan Regatta már 8 éve köti össze az ingatlanpiac legfontosabb szereplőit egy különleges sporteseménnyel. Az idei évtől kezdve, Litkey Farkassal közös szervezésben “új” eseményként csatlakozik hozzánk a Bankár Kupa.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.09.26Best Practice Fórum - Roto A Fórum Célja: A Digitalizációs és Lean szemléletű folyamatfejlesztések sikeres vállalati megoldásainak, jó gyakorlatainak megosztása a fórum résztvevői között. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.10.02Tréning Kerekasztal Konferencia 2024. A 2024-es, őszi Tréning Kerekasztal Konferenciánk célja, hogy a résztvevők sokféle megközelítést kapjanak arról, a technológia hogyan épülhet be a tréningek világába.info button Részletek ticket button Jegyek