Megjelent: 7 éve

Erre tényleg nem gyakornokot kellene alkalmazni

Gyakran vesznek fel gyakornokokat, természetesen fizetés nélkül arra, hogy az adott cég közösségi oldalát kezeljék, adminfeladatokat lássanak el. A mashable.com cikke alapján a jobline összegyűjtötte azokat az érveket, miért is kellene mindenképp fizetni ezért a pozícióért.

images

Először is a közösségi média szakmai oldalához nagyon jól kell érteni, különben egy cég sokkal többet veszíthet a jó hírnevéből, mint amennyit nyerhet. Tetemes kárt okozhat egy kezdő, aki most ismerkedik a Facebookkal.

Ellenben ha valaki ügyes, akkor viszont a cég hatalmas előnyre tehet szert, és ezt a képességet, tudást viszont illik megfizetni.

Ráadásul a közösségi oldalon keresztül a vállalat közvetlenül az ügyféllel (vagy a leendő ügyféllel) kommunikál, azaz a gyakornok tevékenysége megjelenik a nyilvánosság előtt, és ezen tevékenységet a céggel fogják azonosítani. Ez óriási felelősség: ez a munkát nem lehet ráhagyni olyanra, aki nincs megfizetve.

A közösségi média sikeres használatához kiterjedt kapcsolati háló kell, ami a gyakornokoknak nincsen vagy ha vannak is médiakapcsolataik, ingyen nem biztos, hogy odaadják.

Az sem elhanyagolható tény, hogy a Facebook és a Twitter állandóan pörög, a felhasználók pedig türelmetlenek, azt szeretik, ha minél hamarabb választ kapnak egy kérdésre. Ezért könnyen bele lehet csúszni abba, hogy ezt valaki 24/7-ben csinálja, vagyis a hét minden napján, kora reggeltől késő éjjelig figyelni kell az adott oldalt. Akit ezért az odaadásért nem javadalmaznak kellőképpen, annak előbb-utóbb a munkája minőségével lesznek problémák, vagy valaki "elhappolja" majd. És akit ingyen dolgoztatnak, annak nem nehéz egy jobb ajánlatot tenni.

Jobline
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.09.17HR Basic képzés HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni. Jöjjön el képzésünkre és sajátítsa el – évek helyett 11 napban – az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter