Megjelent: 1 éve

Nem félnek a németek az állásvesztéstől

Németországban a munkavállalók 96 százaléka nem tart attól, hogy elveszíti az állását, és háromnegyedük úgy érzi, meg tud felelni a munkahelyi kihívásoknak - mutatta ki egy kedden ismertetett felmérés.

A német munkavédelmi és foglalkozás-egészségügyi hivatal (BAuA) felmérése szerint az alkalmazottak 43 százaléka úgy érzi, hogy az utóbbi két évben erősödött a munkahelyi stressz.
Az alkalmazottak 52 százaléka arról számolt be, hogy munkáját a határidők állandó szorításában és a teljesítménykényszer nyomása alatt végzi, 60 százalék pedig egyszerre több munkahelyi feladat megoldásán dolgozik. Minden negyedik munkavállaló rendszeresen kihagyja a nap közbeni szüneteket, hogy időben végezzen a feladatokkal, 64 százalék esetenként szombaton is dolgozik.


19 százalék túlterheltnek érzi magát


Ugyanakkor a munkahelyi stresszt vizsgáló felmérés azt is kimutatta, hogy az alkalmazottak több mint 80 százaléka úgy érzi, jó az együttműködése a munkatársaival és mindig lehet számítani a kollégákra. A mintegy 17 ezer ember megkérdezésével végzett felmérés szerint a munkavállalók 19 százaléka túlterheltnek érzi magát, 75 százaléka viszont úgy látja, hogy a szakmai tudást és a munkamennyiséget tekintve is meg tud felelni az elvárásoknak, és 100 dolgozó közül csupán 4 tart attól, hogy elveszítheti állását (MTI).


2013. január 30.

  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter