Megjelent: 5 éve

Steigerwald Zsuzsa, a Telenor szervezetfejlesztési osztály vezetője

Zsuzsa a Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetem vezetés-szervezés szakának elvégzését követően karrierjét vállalati oldalon kezdte, hogy megismerje, hogyan működik a HR a mindennapokban. Eleinte a Process Solutions majd a Deloitte HR munkatársa volt. Később a tanácsadói pályára lépett: az Aon Hewitt HR tanácsadó cégnél dolgozott, ahol számos izgalmas projektben vett részt. „Mindig is vonzott a tanácsadói lét, és örülök, hogy éveket töltöttem a Hewitt alkotói közegében. Sok szakmai és csapat élménnyel lettem gazdagabb, sokat bolondoztunk, és közben rengeteget tanultam a szakmáról, a vezetésről és magamról is ” – mondja Zsuzsa.

A Telenorhoz 2012-ben csatlakozott belső szervezetfejlesztési tanácsadóként. Kezdetben fő területei a teljesítménymenedzsment, a vezetésfejlesztés, a tehetségmenedzsment és az innovációs kultúra voltak. 2013 tavaszán Zsuzsát kinevezték a csoport élére, így vezetőként most két szakértő munkáját koordinálja.

„A Telenor remek választás volt, mert a telekommunikáció egy izgalmas, gyorsan változó iparág, és a norvég anyavállalatú cég pedig nagyon szerethető vállalati kultúrát képvisel. Lehet új koncepciókat behozni, az üzlettel szorosan együttműködve, mégis nagy szabadsággal alkotni. Nagyon sok jó ember vesz körül, és felbecsülhetetlen, hogy nagyvállalati létünk ellenére természetes és közvetlen a hangulat. Az pedig a piacon nagyon ritka, hogy egy vállalatnak dedikált belső szervezetfejlesztői csapata legyen. Vállalati oldalon kifejezetten izgalmas látni a fejlesztői munka hatását és eredményét, figyelni, mennyi idő és energia, amíg egy-egy változás beérik.”

Zsuzsa fontosnak tartja a Telenor azon törekvését, hogy újító legyen számos területen, így abban is, hogyan működnek a jövő munkahelyei, hogyan lehet megvalósítani egy rugalmas munka kultúrát, vagy akár megteremteni a képzés és tudásmegosztás új formáit. Büszke azokra a szokatlan módszerekre, ahogy bátorítják a kollégákat saját maguk fejlesztésére, vagy amilyen lehetőségeket teremtenek a kiemelt tehetségeknek, hogy inspirálódjanak, betekintést kapjanak, vagy akár részt is vegyenek az üzleti döntésekben.

„A szervezetek világa és működése jelentős változásokon fog átmenni a következő években, évtizedben. Itt, a Telenornál lehetőségünk van ezt az átalakulást nem csak támogatni, de formálni is. A csapatom remek partner abban, hogy keressünk új utakat, találjuk ki, hogyan lehet a különböző dolgokat a megszokottól eltérően csinálni. Igazi felfedező csapat vagyunk.”

A szervezetfejlesztési feladatok fontos része a vállalati kultúra formálása és a mindennapokba való beépítése. Munkájuk része, hogy a Telenor Way-t, a Telenor globális értékrendjét, amely a vállalati kultúra alapja minél ismertebbé tegyék, és ezzel együtt fejlesszék a munkakultúrát a jövő igényei irányába.

„Szeretem, hogy egy értékvezérelt cég vagyunk. Ezen belül különösen szeretem, hogy fontos szerepet kap nálunk a felhatalmazás, és úgy látom, ez nem szokványos itthon. Sokkal messzebbre tudunk jutni, ha vezetőként megadjuk azt a szabadságot a kollégáinknak, hogy egy célt úgy valósítsanak meg, ahogy azt szakmailag a legjobbnak tartják. Fontos téma számomra a csapaton belüli bizalom. Jó látni, hogy nálunk az, amit a Telenor Way képvisel, jelen van a mindennapjainkban.”

Zsuzsa a munkáját hobbinak is tartja. Mint mondja, a magyar szervezetfejlesztői piac nagyon gazdag és érdekes, így szeret a témához kötődő eseményekre, képzésekre járni. Ha nem szervezetfejlesztéssel foglalkozik, akkor táncol és jógázik, de a Telenortól ekkor sem szakad el teljesen, hiszen nemrég tagja lett a céges röplabda csapatnak is, akik rendszeresen indulnak az Üzleti Liga megmérettetésein.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Koscsóné Kolkopf Judit, a Józsefvárosi Egyesített Bölcsődék vezetője

„Az Év Felelős Foglalkoztatója 2017” pályázat nyertese a közszféra szervezetei kategóriájában a Józsefvárosi Egyesített Bölcsődék.... Teljes cikk

Arnhoffer András, az Észak-zalai Víz- és Csatornamű Zrt. elnök-vezérigazgatója

„Az Év Felelős Foglalkoztatója 2017” pályázat nyertese, az 51-500 főt foglalkoztató szervezetek kategóriájában, az Észak-zalai Víz- és... Teljes cikk

Bertók Attila, a Webstar Csoport cégvezetője

„Az Év Felelős Foglalkoztatója 2017” pályázat nyertese az 1-50 főt foglalkoztató szervezetek kategóriájában a Webstar Csoport Kft. Bertók... Teljes cikk