Megjelent: 5 éve

Steigerwald Zsuzsa, a Telenor szervezetfejlesztési osztály vezetője

images

Zsuzsa a Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetem vezetés-szervezés szakának elvégzését követően karrierjét vállalati oldalon kezdte, hogy megismerje, hogyan működik a HR a mindennapokban. Eleinte a Process Solutions majd a Deloitte HR munkatársa volt. Később a tanácsadói pályára lépett: az Aon Hewitt HR tanácsadó cégnél dolgozott, ahol számos izgalmas projektben vett részt. „Mindig is vonzott a tanácsadói lét, és örülök, hogy éveket töltöttem a Hewitt alkotói közegében. Sok szakmai és csapat élménnyel lettem gazdagabb, sokat bolondoztunk, és közben rengeteget tanultam a szakmáról, a vezetésről és magamról is ” – mondja Zsuzsa.

A Telenorhoz 2012-ben csatlakozott belső szervezetfejlesztési tanácsadóként. Kezdetben fő területei a teljesítménymenedzsment, a vezetésfejlesztés, a tehetségmenedzsment és az innovációs kultúra voltak. 2013 tavaszán Zsuzsát kinevezték a csoport élére, így vezetőként most két szakértő munkáját koordinálja.

„A Telenor remek választás volt, mert a telekommunikáció egy izgalmas, gyorsan változó iparág, és a norvég anyavállalatú cég pedig nagyon szerethető vállalati kultúrát képvisel. Lehet új koncepciókat behozni, az üzlettel szorosan együttműködve, mégis nagy szabadsággal alkotni. Nagyon sok jó ember vesz körül, és felbecsülhetetlen, hogy nagyvállalati létünk ellenére természetes és közvetlen a hangulat. Az pedig a piacon nagyon ritka, hogy egy vállalatnak dedikált belső szervezetfejlesztői csapata legyen. Vállalati oldalon kifejezetten izgalmas látni a fejlesztői munka hatását és eredményét, figyelni, mennyi idő és energia, amíg egy-egy változás beérik.”

Zsuzsa fontosnak tartja a Telenor azon törekvését, hogy újító legyen számos területen, így abban is, hogyan működnek a jövő munkahelyei, hogyan lehet megvalósítani egy rugalmas munka kultúrát, vagy akár megteremteni a képzés és tudásmegosztás új formáit. Büszke azokra a szokatlan módszerekre, ahogy bátorítják a kollégákat saját maguk fejlesztésére, vagy amilyen lehetőségeket teremtenek a kiemelt tehetségeknek, hogy inspirálódjanak, betekintést kapjanak, vagy akár részt is vegyenek az üzleti döntésekben.

„A szervezetek világa és működése jelentős változásokon fog átmenni a következő években, évtizedben. Itt, a Telenornál lehetőségünk van ezt az átalakulást nem csak támogatni, de formálni is. A csapatom remek partner abban, hogy keressünk új utakat, találjuk ki, hogyan lehet a különböző dolgokat a megszokottól eltérően csinálni. Igazi felfedező csapat vagyunk.”

A szervezetfejlesztési feladatok fontos része a vállalati kultúra formálása és a mindennapokba való beépítése. Munkájuk része, hogy a Telenor Way-t, a Telenor globális értékrendjét, amely a vállalati kultúra alapja minél ismertebbé tegyék, és ezzel együtt fejlesszék a munkakultúrát a jövő igényei irányába.

„Szeretem, hogy egy értékvezérelt cég vagyunk. Ezen belül különösen szeretem, hogy fontos szerepet kap nálunk a felhatalmazás, és úgy látom, ez nem szokványos itthon. Sokkal messzebbre tudunk jutni, ha vezetőként megadjuk azt a szabadságot a kollégáinknak, hogy egy célt úgy valósítsanak meg, ahogy azt szakmailag a legjobbnak tartják. Fontos téma számomra a csapaton belüli bizalom. Jó látni, hogy nálunk az, amit a Telenor Way képvisel, jelen van a mindennapjainkban.”

Zsuzsa a munkáját hobbinak is tartja. Mint mondja, a magyar szervezetfejlesztői piac nagyon gazdag és érdekes, így szeret a témához kötődő eseményekre, képzésekre járni. Ha nem szervezetfejlesztéssel foglalkozik, akkor táncol és jógázik, de a Telenortól ekkor sem szakad el teljesen, hiszen nemrég tagja lett a céges röplabda csapatnak is, akik rendszeresen indulnak az Üzleti Liga megmérettetésein.
  • 2019.11.15Hogyan változnak a nyugdíjszabályok 2020-ban? Mikor jobb nyugdíjba vonulni a nyugdíj összege szempontjából. Még az idén, vagy inkább jövőre? Ki vonulhat nyugdíjba jövőre, mit jelent a munkáltató számára, ha a munkatárs nyugdíjra jogosulttá válik? Nyugdíj mellett hogyan dolgozhatunk? Mit jelent a munkáltató számára, ha nyugdíjas munkavállalót foglalkoztat? Részletek Jegyek
  • 2019.11.21Transzformatív Team Coaching Lab A Transzformatív Team Coaching Lab alkalmat ad arra, hogy konkrét eseteken keresztül ismerkedj a módszertan erejével. Egy ügyféleset, amelyben a team coaching folyamat során transzformáltuk valódi kapcsolattá a csapatban élő projekciókat. Részletek Jegyek
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter