Megjelent: 2 éve

Megtakarítási számla vagy bankbetétHa havi szinten szeretnénk kisebb összegeket félretenni, akkor egy megtakarítási számla sokat segíthet. A pénz biztonságban lesz, és az is megoldható, hogy a fizetésünk egy része automatikusan át legyen utalva a megtakarítási számlára. A kamat viszont nagyon alacsony, általában az infláció mértékével megegyező, ezért ne számítsunk nagy megtérülésre.

Lakástakarék

Ha lakásvásárlás céljából takarítunk meg, akkor a lakástakarék a legjobb választás. Az államtól a havi befizetések után akár 30%-os támogatást is kaphatunk, így hamarabb megvalósíthatjuk a lakásterveinket.

Részvények, befektetési alapok

A részvények és befektetési alapok a legkockázatosabb befektetési formák, viszont ezekkel lehet a legtöbbet nyerni. Egy jól megválasztott részvénnyel 5 év alatt akár meg is duplázhatjuk a pénzünket. Egy bróker segítségével bárki elindulhat ezen az úton.

Mellékjövedelem

Ha meg vagyunk elégedve a munkahelyünkkel és máshol sem kapnánk nagyobb fizetést, akkor megoldást jelenthet, ha valamilyen plusz munkával több pénzt tudunk keresni.

Internetes munka

Az otthon végezhető internetes munkák nagyon elterjedtek. Könnyen meg lehet tanulni az online marketinget, keresőoptimalizálást, videók készítését, vagy a közösségi médiák menedzselését.

Általában az ilyen jellegű munkák a fiatalok körében vonzóak, sokan vannak, akik minimálbérért dolgoztak, és az interneten elért sikereiknek hála olyan dolgokat engedhetnek meg maguknak, amelyekről egy-két éve csak álmodoztak.

Szobakiadás

Ha van egy olyan szobánk, amit nem használunk, akkor akár ki is adhatjuk ezt a turistáknak olyan platformokon, mint az AirBnb. Ezt viszont csak akkor tehetjük meg, ha turisták által látogatott helyen lakunk.

Összegzés

Amint látjuk, több lehetőség is van arra, hogy kevés fizetés mellett elérjük a céljainkat. Viszont nem mindegy, hogy mi ez a cél. Elengedhetetlen a megvalósítása és jó, ha minél hamarabb elérjük azt, ezért személyi kölcsönhöz kell folyamodnunk, vagy inkább csak egy vágy, amit kemény munkával és kitartással ajánlatos kipipálni.

Elsősorban fontos megállapítani azt, hogy miért szeretnénk ezt elérni, és melyik a legjobb módszer erre. A tudásunkból kiindulva, válasszuk azt a módszert, ami a legjobb eredményt tudja hozni a legrövidebb idő alatt. Ha bevállaljuk, hogy új dolgot próbálunk ki és változtatunk az életünkön, akkor még jobb. Fontos, hogy a cikk elolvasása után tegyünk valamit, ellenkező esetben minden feledésbe merül.

A Financer.com-on bővebben olvashat a pénzügyekről, megtakarításokról és befektetésekről.

Fotó: Pixabay

(X)
Cikkünk több oldalas! Lapozzon!
1. oldal - 5 tipp, ha nem elég a fizetésünk
2. oldal - Megtakarítási számla vagy bankbetét
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.09.17HR Basic képzés HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni. Jöjjön el képzésünkre és sajátítsa el – évek helyett 11 napban – az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Te szoktál színlelni?

A KATA-s adózás kapcsán került ismét a figyelem középpontjába a színlelt szerződés vagy bújtatott foglalkoztatás témaköre. Elszaporodni látszik... Teljes cikk

Mennyit keresnek a logisztikában dolgozók?

Sorozatunk legújabb részében többek között a beszerzők, a raktármenedzserek és az ügyfélszolgálati központokban logisztikai pozíciókban... Teljes cikk

Majdnem 10 százalékkal nőtt az átlagkereset a koronavírus ellenére - a KSH szerint

Májusban a bruttó átlagkereset 398 800 forint volt, 9,4 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban - jelentette a KSH. A pénzügyi biztosítási... Teljes cikk