Megjelent: 10 éve

Cápa a lazacok között

Számos vállalat kerül manapság olyan helyzetbe, hogy a leépítést tartja a következő lépésnek. Egyszerűbb bedobni egy cápát a lazacok közé, de talán többen vannak még, akik szeretnek gondolkodni és nem ezt a megoldást választják majd - olvasható a Lean HR Blog bejegyzésében.

Gyakori eszköz az elégedettségtől megfásult, változásra képtelen szervezetben a sokkoló leépítés, melynek "nagy halak" is áldozatai lehetnek, és megrázó, fájdalmas mindenkinek.

Előnye, hogy segíti az érzelmi kötődés megszűnését, és talán páran összeszedik magukat. Hátránya ugyanakkor, hogy, akiknek kellene, nem szedik össze magukat, nő a bürokrácia, hatalmi, egyéni érdekek lesznek erősebbek a vállalati érdekeknél, és a piacról a vállalat figyelme befelé fordul.

Vannak cégek és vezetők, akik az egyszeri sokk helyett, a stressz folyamatos fenntartását tartják a biztos megoldásnak, mert a munkatársi éberség ennek köszönhetően szerintük fenntarthatóvá válik.

Ennek egyik gyakorta használt eszköze a "lebegtetett információ": "Minden hónapban elküldünk három embert, valószínűleg már idén bezárjuk ezt a gyárat, minden félévben a leggyengébb eredményt hozó üzletkötőktől megválunk", és további mindennapos megalázó megjegyzések.

Az emberek legtöbbje pedig nem lép ki, de nem is reagál. Törleszt a maga eszközeivel és ez rengeteg veszteséget, várakozást, dupla munkát, adminisztrációt, selejtet produkál, melyek gyakran közvetlenül nem megfoghatóak.

Mi a megoldás?

A vállalatok válsága nem a politikai és gazdasági válság miatt nőtt meg ugrásszerűen, hanem saját problémáikat csak kiemelte, aláhúzta, hatásukat felgyorsította a 2008 októberében megindult krízis.

Etikai válságból fakad a teljesítmény visszaesése, melyet pénzügyi válság követ. Amennyiben még mindig nem kap észbe senki, akkor a csődvédelem az utolsó fordítási lehetőség.

A lean szemléletű vállalatok legnagyobb ereje a stabil etikai alapok, a közös megértés megteremtésében rejlik. Nincs nemi, faji, életkori, iskolázottsági diszkrimináció. Mérhető és szabványosítható a vezetői viselkedés és moderálható az üzleti etika. Nincs lebegtetés, gyors és transzparens kommunikáció működik a részlegek között. Megjelenik az egyéni felelősségvállalás.

A munkatársi ötletek igénye és feldolgozásuk tudatos módszertana jelentősen megváltoztatja a munkahelyi légkört. A közös sikerek biztos alapot adnak a nem megfelelő emberek objektív minősítéséhez és képzéséhez, a megfelelők motivációjának megtartásához.

Egyszerűbb bedobni egy cápát a lazacok közé, de talán többen vannak még, akik szeretnek gondolkodni és nem ezt a megoldást választják majd.

A HR elsődleges felelőssége, hogy felvállalja a konfliktusokat. Ez a HR elsődleges lehetősége is, hogy adminisztratív szintről, stratégiai partneri szintre emelje a tevékenységét. Ehhez sok erő és kitartás kell, ugyanis meggyőzni a vállalati vezetőket, tulajdonosokat arról, hogy ne az egyszerűbb utat válasszák, nem könnyű feladat.

www.lean-hr.hu
Lean HR Blog
  • 2023.06.27IFRS Halasztott adó képzés Élő, interaktív, online képzés a nemzetközi beszámolókészítési elvek szerint az adózás számviteli kezeléséről. Fő cél: - a halasztott adó fogalmának megismertetése: mitől halasztott? - a halasztott adó elszámolásának célja és jelentősége - a számítás esetei és gyakorlati példákon keresztüli bemutatása. Részletek Jegyek
  • 2023.09.01I Land gamifikált készségfejlesztés Gamifikált készségfejlesztő e-learning programunk játszva tanít: 30 napon keresztül, napi 20-30 percben egy izgalmas virtuális küldetésen vezetjük végig a résztvevőket. Részletek Jegyek
  • 2023.10.10MŰEGYETEMI ÁLLÁSBÖRZE 150+ KIÁLLÍTÓ, TÖBB SZÁZ ÁLLÁS ÉS SZAKMAI GYAKORLAT VÁR! Kiállítóink hallgatókat, frissdiplomásokat és tapasztalt munkavállalókat is várnak állásajánlataikkal. Részletek Jegyek
További cikkek
A vezetők több mint fele kiégettnek érzi magát - de mi lehet az ellenszer?

Nem csak az alkalmazottaknál, de a vezetőknél is gyakori jelenség a kiégés. De vajon hogyan lehet felismerni a jeleit és mit lehet tenni ellene a cégen... Teljes cikk

Még fontosabb lesz a kulcsemberek megtartása: Future of HR kutatás

Az adatközpontúvá válás nagyban segíti az emberközpontúságot – állítják a szakértők a KPMG 2023 tavaszi, sorrendben 11. sajtóbeszélgetésén.... Teljes cikk

Ez az 5 dolog jelent kihívást a vezetőknek

A Covid-19-világjárványon kívül is számos krízis nehezítette a szervezetek életét az elmúlt években – a munkavállalók megtartása és... Teljes cikk