Megjelent: 7 éve

Cápa a lazacok között

Számos vállalat kerül manapság olyan helyzetbe, hogy a leépítést tartja a következő lépésnek. Egyszerűbb bedobni egy cápát a lazacok közé, de talán többen vannak még, akik szeretnek gondolkodni és nem ezt a megoldást választják majd - olvasható a Lean HR Blog bejegyzésében.

Gyakori eszköz az elégedettségtől megfásult, változásra képtelen szervezetben a sokkoló leépítés, melynek "nagy halak" is áldozatai lehetnek, és megrázó, fájdalmas mindenkinek.

Előnye, hogy segíti az érzelmi kötődés megszűnését, és talán páran összeszedik magukat. Hátránya ugyanakkor, hogy, akiknek kellene, nem szedik össze magukat, nő a bürokrácia, hatalmi, egyéni érdekek lesznek erősebbek a vállalati érdekeknél, és a piacról a vállalat figyelme befelé fordul.

Vannak cégek és vezetők, akik az egyszeri sokk helyett, a stressz folyamatos fenntartását tartják a biztos megoldásnak, mert a munkatársi éberség ennek köszönhetően szerintük fenntarthatóvá válik.

Ennek egyik gyakorta használt eszköze a "lebegtetett információ": "Minden hónapban elküldünk három embert, valószínűleg már idén bezárjuk ezt a gyárat, minden félévben a leggyengébb eredményt hozó üzletkötőktől megválunk", és további mindennapos megalázó megjegyzések.

Az emberek legtöbbje pedig nem lép ki, de nem is reagál. Törleszt a maga eszközeivel és ez rengeteg veszteséget, várakozást, dupla munkát, adminisztrációt, selejtet produkál, melyek gyakran közvetlenül nem megfoghatóak.

Mi a megoldás?

A vállalatok válsága nem a politikai és gazdasági válság miatt nőtt meg ugrásszerűen, hanem saját problémáikat csak kiemelte, aláhúzta, hatásukat felgyorsította a 2008 októberében megindult krízis.

Etikai válságból fakad a teljesítmény visszaesése, melyet pénzügyi válság követ. Amennyiben még mindig nem kap észbe senki, akkor a csődvédelem az utolsó fordítási lehetőség.

A lean szemléletű vállalatok legnagyobb ereje a stabil etikai alapok, a közös megértés megteremtésében rejlik. Nincs nemi, faji, életkori, iskolázottsági diszkrimináció. Mérhető és szabványosítható a vezetői viselkedés és moderálható az üzleti etika. Nincs lebegtetés, gyors és transzparens kommunikáció működik a részlegek között. Megjelenik az egyéni felelősségvállalás.

A munkatársi ötletek igénye és feldolgozásuk tudatos módszertana jelentősen megváltoztatja a munkahelyi légkört. A közös sikerek biztos alapot adnak a nem megfelelő emberek objektív minősítéséhez és képzéséhez, a megfelelők motivációjának megtartásához.

Egyszerűbb bedobni egy cápát a lazacok közé, de talán többen vannak még, akik szeretnek gondolkodni és nem ezt a megoldást választják majd.

A HR elsődleges felelőssége, hogy felvállalja a konfliktusokat. Ez a HR elsődleges lehetősége is, hogy adminisztratív szintről, stratégiai partneri szintre emelje a tevékenységét. Ehhez sok erő és kitartás kell, ugyanis meggyőzni a vállalati vezetőket, tulajdonosokat arról, hogy ne az egyszerűbb utat válasszák, nem könnyű feladat.

www.lean-hr.hu
Lean HR Blog
  • 2020.09.24Adókonferencia Jöjjön el a SALDO Adókonferenciájára és ismerje meg az új TB törvény szabályait, valamint a külföldi partnereivel kötött szerződések ÁFA előírásait! Szerezzen biztos tudást, kreditpontokat, tájékozódjon szakértőinktől. Országosan 7 helyszínen várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Fókuszban a munkahelyek megtartása, amiből most 160 Pest megyei kkv profitál

Várhatóan újabb 78 cég nyer el több mint 2 milliárd forintot a Pest megyei vállalkozások eszközberuházásait támogató pályázati felhívás... Teljes cikk

Vezérigazgató és HR vezető: egy harmonikus kapcsolat anatómiája

Hogyan alakul ki a vállalat első számú vezetője és a HR vezető közötti erős bizalmi kötődés, mi a feltétele a sikeres együttműködésüknek.... Teljes cikk

Megnyílt az idei pályázat a családbarát munkahelyek kialakítására

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) tizedszer hirdet pályázatot családbarát munkahelyek kialakítására. A kiírás a www.emet.gov.hu címen érhető el. Teljes cikk