Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 8 éve

Céges bölcsőde a tehenészetben

Valószínűleg kevés munkavállaló akad ma Magyarországon, akinek konkrét elképzelése volna arról, hogyan is néz ki egy családbarát tehenészet. A Kunhalom Agrária Kft. dolgozói azonban egészen biztosan a kivételek közé tartoznak. Ráadásul mindezt nem gazdag fantáziájuknak köszönhetik. Egyszerűen ilyen helyen dolgoznak.

A kutyának sem szúr szemet

A helyszín a közigazgatásilag a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Fegyvernekhez tartozó Szapárfalu. A lakott terület szélén található telep első látásra semmiben sem különbözik bármelyik hasonló profilú vállalkozástól. Az "első látásra" azonban ez esetben hangsúlyos, hiszen aki egy kicsit is konyít a szakmához, annak hamar feltűnnek a korszerű gépek, berendezések, a rendezett körülmények és az ápolt, szemmel láthatólag "jó gazdát szolgáló" állatok.

A külsőségek itt kizárólag a minőségi munkát szolgálják: a társaság osztrák ügyvezető igazgatója, egyben tulajdonosa ugyanis alapvetően szerény ember, nem híve a rongyrázásnak. Hornich Frank nem is tipikus külföldi befektető, hiszen amellett, hogy 14 esztendeje irányítja a tehenészetet, nemcsak megélhetésre, hanem barátokra, tisztelőkre és otthonra is lelt Magyarországon.

Vállalkozása ma már 4000 hektár szántóföldön és évente mintegy 5 millió liternyi tejet termelő állatsereglettel gazdálkodik: 600 tehénnel, valamint további 700 növendék szarvasmarhával büszkélkedhet. Nem mellesleg cége több rangos szakmai elismerés birtokosa, amelyek szintén az itt folyó tevékenység kimagasló színvonaláról tanúskodnak.

A profizmuson kívül azonban még valamit hozott magával szülőhazájából, ami ma még az újdonság erejével hat a magyar mezőgazdaságban: a nyugat-európai vállalati kultúrát. Ez pedig immár kézzelfogható, egy lakókonténer testesíti meg a telep bejáratának közelében. A "fémdoboz" tökéletesen beleillik környezetébe, a szó szoros értelmében még a kutyának sem szúr szemet. Talán csak az előtte "parkoló" ikerbabakocsi lóg ki kissé a képből.

Ám az igazi meglepetés akkor éri a gyanútlan látogatót, amikor belép a szögletes építmény ajtaján. Odabent ugyanis igényes, családi fészekbe illő, hangulatos bútorokkal és kiegészítőkkel berendezett, tágas játék- és babaszobában találja magát az ember.

- Ez a mi céges gyerekmegőrzőnk - mutat körbe Jancsó Mónika, a Kunhalom Agrária gazdasági vezetője, aki "civilben" háromgyermekes anyuka. Legifjabb, 14 hónapos, Jázmin nevű kislánya "alapító tagja" a szeptemberben indult telepi minibölcsinek. Ennek megfelelően otthonosan mozog a helyiségben, és fogadott testvérének tekinti a vele egyidős Robit, akivel kettesben alkotják a gyermekmegőrző nagycsoportját. Rajtuk kívül a 3 és félhónapos Gáborral, Nagy-Járvás Katalin első gyerkőcével teljes a létszám; őt még most szoktatja be második otthonába a telep fiatal állategészségőre.

Korántsem kedves főnöki gesztus csupán

Pótmamájuk, Monokiné Fórizs Beatrix ugyancsak gyakorló édesanya. Ráadásul képesített óvónő, aki korábban Fegyverneken dolgozott is a szakmájában. Ám miután megszűnt az állása, örömmel fogadta, amikor hajdani óvodásának anyukája, Jancsó Mónika megkereste ezzel a lehetőséggel. - Itt minden más, mint egy bölcsődében vagy óvodában. Az én munkaidőm elvileg reggel 8-tól délig tart, de rugalmasan alkalmazkodom a szülőkhöz: ha inkább délután kell dolgozniuk, akkor én a napnak abban a felében vigyázok a picikre. Minden másban is így megy ez: a berendezés háromnegyedét a cég vette, a többit pedig a szülőkkel mi adtuk össze, mint ahogyan ennivalót is otthonról hozunk a gyerekeknek.

Ám ez a kezdeményezés korántsem egy eredeti ötlet vagy kedves főnöki gesztus csupán - állítja az ügyvezető igazgató. Hornich Frank szerint Ausztriában nagyobb cégeknél már nem ritkák a hasonló megoldások, amelyek célja alapvetően ott is, itt is ugyanaz: a jó dolgozókat megtartani, megbecsülni és hozzásegíteni ahhoz, hogy kiegyensúlyozott, nyugodt hátország mellett örömüket leljék és sikeresek legyenek a munkájukban.

Különösen igaz ez az agráriumra, amely sajátos ágazat: itt többet kell tennie egy vezetőnek a dolgozóiért, mint a gazdaság más területén - vélekedik. - Ettől függetlenül a gyerekmegőrző pénzügyileg sem nevezhető rossz befektetésnek. Aránylag kevés ráfordítással sikerült megvalósítanunk, és a működtetése hosszú távon már azzal megtérül, hogy az anyukák előbb tudnak visszatérni hivatásukhoz.

- Szeretnénk, ha ez a minta az ország más részein is követőkre találna - mondja. És bár e szellemiség nem szorul magyarázatra, de hogy konkrétan a privát bölcsőde iránti elkötelezettségét mi táplálja, arra végül kolléganői adják meg a választ. Frank ugyanis amellett, hogy sikeres cégvezető, nem utolsó sorban négy fiúgyermek édesapja is...
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Egy vagy két autót is érdemes flottába vinni

Ki engedheti meg magának, hogy flottája legyen? Bizonyára sokan a nagy cégekre gondolnak több száz autóval, ami részben igaz, de nincs pont így,... Teljes cikk

10-ből 7 fiatal fizetésemelésre számít

A fiatalok többsége, 54 százaléka kisebb mértékű, míg 19 százalékuk komolyabb béremelésre számít a következő egy évben - derül ki a K&H... Teljes cikk

A hazai vállalkozásokra nem jellemző az időszakos leállás

Ha mégis beiktatnak egy kis szünetet, az jellemzően maximum egy hétig tart, és többnyire az egész céget érinti. A leállás időszaka összefügghet a... Teljes cikk