Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő Megjelent: 1 éve

Ezek a leggyilkosabb szakmák

A francia munkaügyi minisztérium hivatalos kutatóintézete felmérést végzett arról melyek azok a szakmák, amik a leggyorsabban "csinálják ki" a dolgozókat. Az első helyen a szakácsmesterség végzett - írja a HVG a Le Figaro-ra hivatkozva.

images

A kutatásban vizsgálták milyen az adott szakma elismertséget, milyen fizikai erőfeszítéssel jár, valamint az autonómia meglétét és hiányát is nézték - írja a lap.

Bár manapság az egyik legfelkapottabb szakma, mégis a szakács végzett az első helyen. A konyhafőnököknek hajnalban kell kelniük, és csak a zárás után, nagyjából éjfélkor mehetnek haza. Szűk helyeken, nagy melegben dolgoznak, hatalmas a stressz, hiszen mindennek tökéletesnek kell lennie.

A felmérés második helyén a pincérek végeztek, majd a szállodai alkalmazottak következnek. A harmadik helyre a betegápolók kerültek, akik 24 órás műszakokban dolgoznak, nincsenek megfizetve.

Őket követik a hentesek, a húskészítményeket előállító szakemberek és a pékek. Olyan korán kell kitenni a friss árut, hogy hajnal háromkor kell kelniük.

Az ötödik helyen a bankok és a biztosítótársaságok ügyfélszolgálatain dolgozók vannak. Kis önállóságukkal rendelkeznek és a főnökeik szinte rabszolgaként foglalkoztatják őket.

HVG
Follow hrportal_hu on Twitter

Kapcsolódó tartalmaink 1 2 3 Bezár