Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 2 éve

Figyeljünk az energiaszintre!

Fontos a munkavégzés hatékonyságának szempontjából, hogy a munkáltató ne legyen fáradt. Ugyanis a fáradt vezető nem tud kellően motiválni. Ezeket tegyük ahhoz, hogy munka közben is fel tudjunk töltődni - írja a Forbes.

images

Jan Mühlfeit, a Microsoft korábbi európai elnöke szerint nem az a fontos, hogy a vezető az idejével jól gazdálkodjon, hiszen az véges. Az a fontos, hogy energiával mindig tele legyen, mert az újratöltődik. Ki kell tapasztalni mi ad energiát és arra időt szánni, hogy ezeket az energiát adó tevékenységeket végezzük, így nem tudunk majd belefáradni semmibe - írja a magazin.

Ha ne iktatunk be szüneteket a munkavégzésbe, akkor mindig tartalékolni fogunk, ez pedig azt jelenti, hogy nem fogjuk száz százalékosan végezni az adott feladatot.

Osszuk be a munkát 90 perces szakaszokra, ezalatt pedig semmi mással ne foglalkozzunk, csakis az adott dologgal. Ezután tartsunk 15-20 perc szünetet, ezalatt valami olyan dolgot végezzünk, ami feltölt, és energiát ad a következő 90 perchez. Sok irodában van csendszoba, oda is érdemes elvonulni a szünetekben, csukott szemmel relaxálni. Vagy ha szellemi munkát végzünk, akkor kicsit tornázzunk, mozgassuk át magunkat, váltsunk csatornát.

Ha egy vezető beosztású személy energiaszintje alacsony, akkor nem tudja inspirálni és motiválni sem saját magát, sem beosztottjait és az kihat az elköteleződésre, és az eredményességre is, nem csak az övére, hanem az egész csapatéra.

Fotó: Pixabay
Forbes
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Az új technológiai beruházás a céges kultúra fejlesztésével együtt lehet sikeres

Nem elég a technológiai beruházás az üzleti sikerhez; kétharmaddal növelhető az üzleti hatékonyság, ha az új technológiák bevezetéséhez a... Teljes cikk

Miben mérjük egy ország családbarát jellegét?

Mi az, amit a munkavállaló érez abból, hogy családbarát egy ország? Mit nyerhetnek mindebből a vállalatok/vállalkozók? Hiszen nem csak attól lesz... Teljes cikk

Országos kutatás az inaktív rétegek, kismamák és kispapák munkaerőpiaci reintegrációjáról

Az idén 10 éves Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom Balansz Programja keretében országos felmérést végez. Munkavállalók és munkáltatók... Teljes cikk