Megjelent: 2 éve

Figyeljünk az energiaszintre!

Fontos a munkavégzés hatékonyságának szempontjából, hogy a munkáltató ne legyen fáradt. Ugyanis a fáradt vezető nem tud kellően motiválni. Ezeket tegyük ahhoz, hogy munka közben is fel tudjunk töltődni - írja a Forbes.

images

Jan Mühlfeit, a Microsoft korábbi európai elnöke szerint nem az a fontos, hogy a vezető az idejével jól gazdálkodjon, hiszen az véges. Az a fontos, hogy energiával mindig tele legyen, mert az újratöltődik. Ki kell tapasztalni mi ad energiát és arra időt szánni, hogy ezeket az energiát adó tevékenységeket végezzük, így nem tudunk majd belefáradni semmibe - írja a magazin.

Ha ne iktatunk be szüneteket a munkavégzésbe, akkor mindig tartalékolni fogunk, ez pedig azt jelenti, hogy nem fogjuk száz százalékosan végezni az adott feladatot.

Osszuk be a munkát 90 perces szakaszokra, ezalatt pedig semmi mással ne foglalkozzunk, csakis az adott dologgal. Ezután tartsunk 15-20 perc szünetet, ezalatt valami olyan dolgot végezzünk, ami feltölt, és energiát ad a következő 90 perchez. Sok irodában van csendszoba, oda is érdemes elvonulni a szünetekben, csukott szemmel relaxálni. Vagy ha szellemi munkát végzünk, akkor kicsit tornázzunk, mozgassuk át magunkat, váltsunk csatornát.

Ha egy vezető beosztású személy energiaszintje alacsony, akkor nem tudja inspirálni és motiválni sem saját magát, sem beosztottjait és az kihat az elköteleződésre, és az eredményességre is, nem csak az övére, hanem az egész csapatéra.

Fotó: Pixabay
Forbes
  • 2019.11.14recruiTECH BLUE Fizikai munkaerő toborzás – van új a nap alatt? Szerintünk igen! recruiTECH BLUE | 2019. november 14-én a kékgalléros toborzásra koncentrálva, még lazy bird áron Részletek Jegyek
  • 2019.11.15Hogyan változnak a nyugdíjszabályok 2020-ban? Mikor jobb nyugdíjba vonulni a nyugdíj összege szempontjából. Még az idén, vagy inkább jövőre? Ki vonulhat nyugdíjba jövőre, mit jelent a munkáltató számára, ha a munkatárs nyugdíjra jogosulttá válik? Nyugdíj mellett hogyan dolgozhatunk? Mit jelent a munkáltató számára, ha nyugdíjas munkavállalót foglalkoztat? Részletek Jegyek
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter