Megjelent: 13 hónapja

Hatékony módszerek az álláskeresésre

Volt idő, amikor az emberek már az iskolapadból való kikerülés után tudtak munkát szerezni, és ebből a munkakörből tudtak nyugdíjba vonulni. Ezek a napok azonban sajnos végleg elmúltak. Ma az embereknek már fürgének és fifikásnak kell lenniük az új munkalehetőségek felkutatásában, amelyhez a mai cikkünkben mutatunk néhány hatékony módszert.

füzesabony állás toborzás-
images

Álláskereső platformok

Abban az esetben, ha több hirdetésre is szeretnénk gyorsan és hatékonyan jelentkezni, jó ötlet lehet bevetni az álláskereső portálokat, köztük a https://fuzesabonyallas.hu weboldalt is a kereséshez, amelyek lehetővé teszik, hogy a meghirdetett pozíciók között hely, bér és különböző egyéb kulcsszavak alapján válogassunk.

Ezeknek a platformoknak a használata azonban nem csupán emiatt előnyös, hanem azért is, mert lehetővé teszik, hogy állásértesítő e-maileket kérjünk, amelyek figyelmeztetnek minket, ha olyan állást tesznek közzé, amely megfelel a kritériumainknak.

Állásbörzék

Az állásbörzék gyakran meghatározott iparágakat céloznak meg, bár jócskán akadnak köztük olyan rendezvények is, amelyek általánosabbak. Így biztosan lesz majd a résztveő cégek között olyan, amelynél szívesen dolgoznánk.

Vigyünk magunkkal egy köteg önéletrajzot, és készüljünk fel arra, hogy eladjuk magunkat! Tekintsünk úgy a toborzókkal folytatott beszélgetésre, mint egy miniinterjúra, amely megkülönböztethet minket a többi jelentkezőtől.

A cégek karrieroldalai

Régebben a megüresedett pozíciókról egy szimpla, a faliújságra kitűzött táblázatban értesítették az embereket. Manapság viszont ezek virtuálisan, a cégek karrieroldalán is megtekinthetők,  amelynek köszönhetően azok is értesülhetnek a nyitott munkakörökről, akiknek nincs lehetőségük személyesen felkeresni a vállalkozást.

Jó ötlet lehet tehát létrehozni egy listát azokról a munkaadókról, akiknél szeretnénk dolgozni, és az ő webhelyeiket folyamatosan látogatni. Bár azt hozzá kell tennünk, hogy így sokkal hosszabb ideig fog majd tartani az állásvadászat.

Hideg hívás

Ha a kiszemelt cégek weboldalán, nem találtunk semmi érdemlegeset, akkor érdemes megfontolni azt is, hogy telefonon keresztül is érdeklődjünk. Előfordulhat ugyanis, hogy már nyitottá vált egy pozíció, de a HR-es munkatársnak még nem volt ideje frissíteni a karrieroldalt.

Bár ehhez a módszerhez nem szabad sok reményt fűzni, a legtöbb vállalkozás ugyanis nem mindig fogadja jól ezt a fajta kapcsolatfelvételt. De ettől függetlenül az esély még mindig megvan arra, hogy választ kapunk.

Végül: a határozott idejű szerződés vagy a szakmai gyakorlat

Hiába nem ez álmaink lehetősége, az ideiglenes foglalkoztatás és a rövid távú szerződések nagyszerű módját jelentik annak, hogy megvessük a lábunkat a szakmában, vagy olyan üzleti kapcsolatokra tegyük szert, amelyek a jövőben még hasznosak lehetnek.

Abban az esetben pedig, ha éppen mostanában végeztünk az egyetemen, akkor érdemes megfontolnunk a szakmai gyakorlatot, amely elnyerésére több munkaerő-közvetítő cégen keresztül is lehetőségünk van.

  • 2024.04.04Six Sigma Black Belt képzés 9 napos gyakorlatorientált, intenzív képzési program, amely készségszintre fejleszti a résztvevőket a 6 Sigma ismeretek elsajátításában, alapoktól a Green Belt ismereteken át magas szintű hatékonyságjavító projektek megvalósításáig. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.04Az Év Irodája Konferencia & Díjátadó Kíváncsi vagy, hogy kié lesz Az Év Irodája díj, érdekelnek a legmodernebb irodai megoldások, valamint a magyar és nemzetközi piacot meghatározó szakemberek tapasztalatai? Akkor ott a helyed! KIKET FOGUNK DÍJAZNI?info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.23Humán controlling mutatószámok a gyakorlatban A képzés célja: A HR munka modern személetének és mérésének, számításának gyakorlati ismerete. A humán controlling egyes eszközeit konkrét példákon mutatjuk be, a résztvevőkkel közösen értékeljük azok alkalmazását.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Hibázik az AI alapú toborzás is - könnyen kerülhetnek süllyesztőbe a legjobb jelöltek

A mesterséges intelligencia (AI) alapú toborzási szoftverek miatt sok potenciális jelölt is kieshet a rostán a kiválasztás folyamata során. Sok... Teljes cikk

Ezért fontos, hogy a toborzó kommunikáció ne csak a fiataloknak, hanem szüleiknek is szóljon

A cégeknek érdemes részt venni a duális képzésben, hiszen a tanulók jelentős része a duális képzőhelyén szereti meg igazán a szakmáját és... Teljes cikk

Miért fukarkodnak a munkáltatók az állásinterjún adott visszajelzésekkel?

Jó ötlet-e az állásinterjú végén megkérdeznie a pályázónak, hogy milyennek látták a teljesítményét, milyenek az esélyei? Jogában áll-e... Teljes cikk