Megjelent: 18 éve

Jön az AQ®-teszt és program magyarul

2005 április 18-án magyarul is bemutatkozik az úgynevezett AQ®-program, amellyel az emberek megpróbáltatás-kezelési képességei vizsgálhatóak és fejleszthetőek. Aki kitölti az úgynevezett Megpróbáltatás-Kezelés Tesztet, az arra kap esélyt, hogy megismerje, milyen berögzült minták alapján reagál nehéz helyzetekre, és hogyan tudja ezt a mintát átalakítani, fejleszteni, személyes hatékonysága fokozása érdekében.

Az úgynevezett Megpróbáltatás-Kezelési Mutató, az AQ, azt mutatja meg, hogy az emberek mennyire maradnak kezdeményezőek és optimisták váratlan és kellemetlen élethelyzetekben. Mintegy két évtizedes kutatás bizonyítékai szerint, akinek magas az AQ-ja, az energikusabb, kezdeményezőbb, önállóbb, felvállalja az élet nehéz helyzeteit, magasabb a teljesítménye, optimistább, intenzívebb és teljesebb életet él. A tudományos bizonyítékok adatai azt mutatják, hogy ezek az emberek egészségesebbek és évekkel tovább élnek, mint azok, akik az élet terheitől elfáradva kerülni kezdik a nehéz helyzeteket, és energiájukat megszerzett javaik védelmére, megtartására fordítják.

A program hátterében álló elméletet dr. Paul Stoltz amerikai pszichológus dolgozta ki, aki szerint :
"Az élet olyan, mint a hegymászás. Vannak, akik meg sem próbálják megmászni a hegyet, ők a Feladók. Mások másznak egy ideig, de aztán megállnak, és már csak a táboruk megtartására fordítanak energiákat. Ők a Táborozók. És vannak a Hegymászók, akik reálisan látják az élet nehézségeit, felkészülten néznek szembe a "viharokkal", és megerősödve jönnek ki belőlük.

Külföldön, így Amerikában, Kanadában, Kínában és Norvégiában az AQ-tesztet és programot a cégek széles körben alkalmazzák a vezető állásokra pályázók kiválasztásában, nagy szervezeti változások menedzselésében, coachok, mentorok képzésében, csapatépítésben és általánosságban a "hegymászó" szervezeti kultúra kialakításában.

Hazánkban a Profil Training licenszjoga alapján most indulnak az első AQ programok. Április 18-án a résztvevők megismerik az elméletet, megmérik a teszt kitöltésével saját aktuális AQ-jukat, és módjuk lesz gyakorolni azt a módszert, amely az AQ fejlesztését teszi lehetővé. A program sikerét biztosítja az a 90 napos online oktató program, amelyet a személyes részvételt követően kapnak meg a jelentkezők. Ez a speciális internetes utánkövetés biztosítja, hogy a viselkedésben valódi változás történjen, persze, ha valaki igazán akarja is ezt a változást.

A módszer egyedülálló

  • Témájában: mert valami forradalmian újat kínál.
  • Formájában: mert ötvözi a személyes tanulást az internetes képzéssel.
  • Dokumentációjában: mert az igényes segédanyag megkönnyíti a tanulást.

Így a programcsomag egy igazán fair ár-érték arány kialakításával kínálja azt, hogy minimális befektetéssel gyökeresen átalakíthassa életét.

Dr. Kovács Eszter
Ügyvezető igazgató
Profil Training
www.profiltraining.hu
  • 2023.03.30euChance KLUB Elindult az euChance program, melynek egyik kulcs eleme a networking lehetőséget biztosító euChance KLUB. Szeretettel meghívjuk a 2023-as év első eseményére. 2023. március 30. 9:00-11:00 Nem Adom Fel Kávézó 1086 Budapest, Magdolna utca 1. Részletek Jegyek
  • 2023.04.28Vezetői Best Practice Fórum VEZETŐI ÉS SZERVEZETI KOMMUNIKÁCIÓ, MOTIVÁCIÓ A fórum célja a vezetői legjobb gyakorlatok megosztása Részletek Jegyek
  • 2023.05.10Foglalkoztatás 3.0 Nyissunk együtt a munkaerőpiac új lehetőségei felé! Hogyan lehet sikeres a 3. országból történő toborzás? Milyen munkaerőpiaci problémákat orvosolhatunk vele? Mekkora erőforrást és pénzt igényel a folyamat? Hogyan érdemes belevágni? A HR Portal és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) által közösen szervezett Foglalkoztatás 3.0 konferenciának fókuszában az Mt. 2022, év végi EU-s jogharmonizációja, valamint a 3. országbeli munkavállalók foglalkoztatása áll. Részletek Jegyek
  • 2023.05.18Lean Konferencia Lean és digitális transzformáció Lean, energiahatékonyság, folyamatfejlesztés. Részletek Jegyek