Mészáros Etelka
Megjelent: 13 éve

Kevés nőt vonz az interim menedzsment

"Lehet, hogy az interim menedzsment mutatja meg majd az utat a nőknek, miként törjék át az üvegfalat, amely még mindig jelen van az angliai vezetésben."

Az interim menedzsment területén sokkal több a férfi, mint a nő. Az Executives Online adatbankja szerint az interim menedzsment jobbára férfi foglalkozás. Természetesen vannak női interimek is, és nagyszerű munkát végeznek, de számuk mégis sokkal kevesebb, mint a férfiaké. Az Executives Online felmérésének válaszadói egyetértettek abban, hogy a nők természetüknél fogva sok olyan tulajdonsággal rendelkeznek, amely révén kiváló interim menedzser válhat belőlük. A megkérdezettek szerint a nők azért lehetnek kiváló interimek, mert jó a kommunikációs készségük, az árnyalatnyi különbségeket is érzékelik a különböző vállalati kultúrákban, jó a kapcsolatteremtő képességük és tehetséges hálózatépítők. Említették még azt is, hogy rugalmasabbak, több feladatot is képesek egyidejűleg elvégezni és alkalmazkodóbbak.

Miért választja kevés nő karrier pályának az interim menedzsmentet?
A tapasztalt vezetők szívesen alkalmaznak nőket interimnek, mert egy női alkalmazott szabadságot jelent a vállalati politikában, lehetőséget ad a gyors eredmények elérésére, változatosságot hoz a feladatban és a környezetben. A nők számára vonzó lehet a napi díjazás, a rugalmasság pedig lehetőséget ad egy kiegyensúlyozott szakmai karrierre egyéb érdekeltségekkel és kötelezettségekkel együtt. A felmérés szerint azonban azért választja kevesebb nő az interim menedzsmentet, mert a karrierrel szemben előtérbe helyezik a személyes dolgaikat-, nem szeretik a bizonytalanságot, nem feltétlenül karrieristák, egyszerűen egy szervezet részévé akarnak válni, a hagyományos életmódot, a hagyományos női és férfi karriert vallják, valamint többnyire családcentrikusak. Kevesen gondolják azt, hogy a nők személyes jellemzőik vagy tulajdonságaik miatt nem választják hivatásuknak. A megkérdezettek közül csak néhányan állították, hogy a nők attól tartanak, nem lesz belőlük jó hálózatépítő, nem tudják tartani a versenyt, vagy nem elég kemények az üzleti életben.

Az interim karrier életmódot nem kell lebecsülni
Az interim menedzsment rugalmasságot ad az embereknek, hogy megtalálják az egyensúlyt a szakmai és személyes életükben, ugyanakkor ennek ára is van. Egy interim karrier tipikusan periodikus, egyszer nagy leterheltséget jelent, magas fizetéssel, máskor pedig kevés munkát kevés fizetéssel. Egy interimnek egy jelentős megbízás is elég lehet ahhoz, hogy ne kelljen többet dolgoznia az év hátralevő részében, megkímélve magát több hónapnyi feszültségtől és felelősségvállalástól. Paradox módon a részmunkaidő is elképzelhető ezen a területen, ám ez azért nehéz, mert a vállalatok nagyon sürgős esetekben alkalmazzák az interimeket és teljes munkaidőt várnak el tőlük (sőt még akár többet). A felmérésben résztvevő interimeknek egyébként 20 százaléka dolgozik részmunkaidőben.

Feltételezve, hogy az Executive Online-nál regisztrált interim jelöltek reprezentatív módon mintázzák az interim menedzsmentet, feltűnik, hogy bár a nők kevesebben vannak, mint a férfiak, arányuk a tartós felsővezetői pozícióban kicsivel mégis magasabb. A válaszolók közel 14 százaléka nő volt. 2005-ben a nők mintegy 10 százaléka volt igazgatótanácsi tag a vállalatoknál Angliában.


Mészáros Etelka, HR Portal
  • 2019.11.14recruiTECH BLUE Fizikai munkaerő toborzás – van új a nap alatt? Szerintünk igen! recruiTECH BLUE | 2019. november 14-én a kékgalléros toborzásra koncentrálva, még lazy bird áron Részletek Jegyek
  • 2019.11.15Hogyan változnak a nyugdíjszabályok 2020-ban? Mikor jobb nyugdíjba vonulni a nyugdíj összege szempontjából. Még az idén, vagy inkább jövőre? Ki vonulhat nyugdíjba jövőre, mit jelent a munkáltató számára, ha a munkatárs nyugdíjra jogosulttá válik? Nyugdíj mellett hogyan dolgozhatunk? Mit jelent a munkáltató számára, ha nyugdíjas munkavállalót foglalkoztat? Részletek Jegyek
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter