Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 4 hónapja

Negyven felett heti 25 óra lenne az ideális munkaidő

A munkavállalóik termelékenységének erőteljes növelése hátrányosan befolyásolhatja a foglalkoztatottak képességeinek kibontakozását, olvasható a newsnow.tasr.sk hírportálon, amelyet a novekedes.hu szemlézett.

images

Egy, a Grafton munkaerő közvetítő vállalat felmérése szerint a nem termelő szektorban dolgozó megkérdezettek 61 százaléka úgy nyilatkozott, hogy lassítaniuk kell munkavégzésük ütemét, ha jobb eredményeket szeretnének elérni.

Az olaszok átlagosan 35,5 órát dolgoznak hetente és teljesítményük nem kevesebb, mint 40 százalékkal magasabb, mint a törököké, aki hetente 47,9 órát dolgoznak. A norvégok heti 34 órát dolgoznak, az amerikaiak pedig, akik hetente átlagosan 4,6 órával többet töltenek a munkahelyükön - összesít a novekedes.hu.

A Grafton szerint a napi 11 órát dolgozóknál gyakrabban lesznek depressziósok, mint azok, akik csak napi 7-8 órában teljesítenek.
Svédországban már jó ideje kísérleteznek a hat órás munkanapokkal, egy ausztrál tanulmány pedig arra a következtetésre jutott, hogy a 40 év feletti embereknek nem kellene heti 25 óránál többet dolgozniuk.


novekedes.hu

Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Munkahelyi stresszkalauz - 1. rész

Cikksorozatunkban a munkahelyi stresszel foglalkozunk. Az alapoktól indulva sorra vesszük a stressz definícióját, szervezetünkre gyakorolt hatásait,... Teljes cikk

Nemek harca: hány fok legyen az irodában?

A nyári időszakban állandó vita tárgya a megfelelő irodai hőmérséklet: míg a hölgyek gyakran ebben az évszakban is pulóvert visznek magukkal a... Teljes cikk

Hogyan alkalmazhatjuk a szupervíziót a munkahelyeken?

A munkaerőpiac szereplői számára kevésbé ismert a szupervízió, mint a munkahelyi egészségvédelem hatékony eszköze. Nem tudják, hogy mit takar és... Teljes cikk