Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 11 hónapja

Nem várt helyről döntöttek a toborzás jövőjéről

Mi a közös bennük: kamionsofőr, bolti eladó, telefonos ügyfélszolgálatos? Mind a három szakma éveken belül meg fog szűnni a robotok fejlődésével. Senki nem hitte volna, de a recruiterek még a kasszások előtt elveszthetik a munkájukat.

Életveszély, vagy éppen hatalmas lehetőség?

A munkaerő-közvetítés sokkal nehezebb lett az elmúlt években. Ez nem új hír, már a 2015-ös Glassdoor jelentés is arról számolt be, hogy az üres pozíciók betöltéséhez szükséges idő megtöbbszöröződött. Németországban például 2010 és 2013 között 12-ről 35 napra nőtt a kiválasztás hossza.

A recruiterek idegőrlő munkát végeznek, hiszen a megkeresettek 86%-a nem is aktív álláskereső, tehát a recruiterek munkája döntő részben gyakorlatilag időpocsékolás. Ez átrendezte a piacot és magát a recruiter szakmát is. A rossz hatékonyság az egekbe lőtte a munkaerő-közvetítők árait, illetve a recruiterek is inkább sales jelleggel keresik fel a jelöltet, a cégek igényei és elvárásai pedig egyre inkább háttérbe szorulnak.

A Bersin by Deloitte jelentése szerint az recruitment iparág költségei többszörös lett a korábbi évekhez képest. Sokkal drágábbak a hirdetési költségek, a növekvő reklámzaj és foglalkoztatottsági arány miatt minden egyes jelentkezőt háromszor-négyszer drágább elérni.

Pedig a megoldás évek óta ott lapult a tenyerünkben

Merésznek kell lenni, ha valaki a fentiekben lehetőséget lát. Pedig szokás szerint a technológia és a közösségi kapcsolatok megfelelő kombinációjával ismét kirakták egy megoldhatatlannak tűnő problémákkal küzdő szektor Rubik kockáját. Ahogy az Uber demokratizálta a személyszállítást (saját autók nélkül, csupán a közösségre támaszkodva), az Airbnb pedig a szállásadást (saját szálláshelyek nélkül, kizárólag a közösséget felhasználva), a Talentuno a toborzást tette vonzóvá és nyitotta meg a tömegek felé.

Ez a magyar startup gondolt egy nagyot és fejlesztett egy mobil applikációt, ahol a leterhelt és kedvezőtlen piaci körülmények között dolgozó recruiterek helyett az utca emberét kérdezik meg, hogy ismernek-e valakit a hirdetett pozíciókra. Szomszéd, volt csoporttárs, unokatestvér? A tökéletes jelöltet biztos, hogy ismeri valaki. Miután megvan a jelölt, egy program elvégzi a szűrés 95%-át. Gyorsabb, olcsóbb és hatékonyabb.

Hogy mekkora potenciál van a recruiter szakma közösségivé formálásában? Az eddigi eredmények alapján rengeteg. A Talentuno szolgáltatása nem várt mértékben növekszik, és lesz egyre népszerűbb az “önkéntes recruiterek” és az állásokat hirdető cégek között is. Ez nem is csoda, hiszen a szolgáltatások megnyitása a tömegek, a közösség számára a virtuális térben már több iparágban is bizonyított.

Az újdonsült amatőr recruiterek busás jutalékot kapnak minden egyes felvett jelentkező után, a jelentkezők sokkal jobban bíznak a személyes recruiterükben, az álláshirdető cégek pedig örülnek a gyorsaságnak, a kedvezőbb áraknak és az automatizmus biztosította állandó minőségnek.

Mi lesz így a hivatásos recruiterekkel? Döntés előtt állnak. Vagy ragaszkodnak a régi módszerhez, vagy a tapasztalatukat felhasználva ők is felveszik a kesztyűt a tömegekkel. A beszámolók szerint a “közösségi recruiterek” 18%-a recruitment szakember, 12%-a pedig egyéb HR tapasztalattal rendelkezik. Ők követték a régi bölcsességet: amin nem tudsz változtatni, állj az élére.

Hogy a többi recruiterrel mi lesz? Sikerül-e diadalmaskodniuk a közösségi térben, vagy lemossa őket az új generáció? Kell-e konfliktusra számítani, mint a taxi-Uber, hotelek-Airbnb között? Most még semmi sem biztos, de izgalmas időszak elé nézünk.
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
A munkaerőhiány már lelassította az üzleti szektor növekedését

Három hónap alatt sem szerelik be az internetedet, Nem jön ki a biztosítási kárbecslő egy hónapon belül? A nyomtató elromlása miatt áll az irodai... Teljes cikk

Év vége kedvezményes juttatások nélkül? Mégis hogyan?

Közeleg az év vége és időszerű lassan az év végi juttatások kérdése. Az év eleji adóváltozások és az Erzsébet Utalványforgalmazó Zrt.... Teljes cikk

Hasít a diákmunka egész évben

Egyre jellemzőbb, hogy a diákok már nem csak nyáron, hanem év közben is folyamatosan munkát vállalnak összeegyeztetve az órarendjükkel, ezzel is... Teljes cikk