kapubanner for mobile
Megjelent: 1 éve

Vezetői képzések

A vezetők képzése egyre fontosabb szerepet kap a szervezetek életében, hiszen a környezetünkben zajló számos változás következtében a szükséges vezetői készségek, képességek is megváltoztak. A hangsúlyok is eltolódtak, hiszen sokkal nagyobb hangsúly van a munkavállalói élményen, jól-léten, és a munkatársak megtartásán, mint korábban.

Ma már nem elég ösztönből vezetni, illetve általában nem elégséges, ha egy vezető jó szakember, hanem szükséges, hogy a vezetői kvalitásai is meglegyenek. A modern vezető nem a hagyományos értelemben vett főnök, hanem amellett, hogy feladata, hogy irányt mutasson és stratégiai döntéseket hozzon, valamint közvetítse a vállalati értékeket a munkavállalók felé, törődnie is kell a munkatársakkal, azok különböző igényei szerint. A különböző képességeket, készségeket különböző tréningekkel lehet fejleszteni.

Milyen vezetői skilleket lehet fejleszteni?

Vezetői stílus és vezetői identitás: A tréningek segíthetnek a vezetőknek felfedezni és fejleszteni saját vezetői stílusukat és identitásukat. Ez magában foglalhatja a vezetői értékek és hitek meghatározását, az autentikus vezetési készségek fejlesztését és a pozitív vezetői jelenlét erősítését.

Vezetői hatékonyság tréningje: Ez a tréning segít a vezetőknek a személyes hatékonyságuk növelésében, ideértve az időmenedzsmentet, a prioritások kezelését és a stresszkezelést. 

Konfliktuskezelési tréning: Ez a tréning segít a vezetőknek megtanulni azonosítani, megérteni és kezelni a konfliktusokat a munkahelyen. Különböző kommunikációs és mediációs technikákat is tanulhatnak. A tréningek segíthetnek továbbá a problémamegoldó gondolkodás és a döntéshozatali képességek fejlesztésében.

Kommunikációs és prezentációs készségek tréningje: Ez a tréning arra összpontosít, hogy fejlessze a vezetők verbális és nem verbális kommunikációs képességeit, beleértve a hatékony prezentációtechnikákat is. A tréningek segíthetnek a hatékony szóbeli és írásbeli kommunikáció, a hallgatási és kérdésfeltevési technikák, valamint az érzelmek és visszajelzések kezelése terén.

Csapatépítő tréning: Ez a tréning arra összpontosít, hogy fejlessze a vezetők képességét a hatékony csapatok létrehozására és vezetésére. Ide tartozik a csapatépítési játékok, a kooperatív problémamegoldás és a csapatdinamika elemzése. A tréningek segíthetnek a csapatépítési készségek, a motiváció, a konfliktuskezelés és a kooperáció fejlesztésében.

Motiváció és teljesítménykezelés: A vezetőknek képesnek kell lenniük a munkatársak motiválására és a teljesítmény menedzselésére. A tréningek segíthetnek a motivációs technikák, a célkitűzések, a visszajelzési kultúra kialakításában. 

Stratégiai vezetési tréning: Ez a tréning segít a vezetőknek megszerezni a stratégiai gondolkodás és a hosszú távú tervezés készségeit. Az eszközök közé tartozhatnak a stratégiai elemzési módszerek, a piaci trendek elemzése és a stratégiai döntéshozatali gyakorlatok.

Változáskezelési tréning: Ez a tréning a vezetőknek segít abban, hogy hatékonyan kezeljék és vezessék a változásokat a szervezetben. Ide tartozik a változásmenedzsment elmélete és gyakorlata, valamint a munkatársak motiválása a változás elfogadására.

Milyen eszközökkel fejleszthetők a vezetői készségek? 

A vezetői készségek fejlesztése számos tréningeszközzel és módszerrel történhet. 

Szerepjátékok: Szerepjátékok segítségével a résztvevők aktívan gyakorolhatják a különböző vezetői szituációkat. Ez lehetővé teszi számukra, hogy tapasztalatot szerezzenek, és kipróbálhassák a különböző vezetői stílusokat és kommunikációs technikákat.

Csoportmunka és csapatgyakorlatok: Csoportmunka és csapatgyakorlatok során a résztvevőknek lehetősége van együttműködni más vezetőkkel, problémákat megoldani, konfliktusokat kezelni és projekteket vezetni. Ez segíti a csapatépítést és a kooperációt.

Szimulációs játékok: Szimulációs játékok során a résztvevők virtuális vagy modellkörnyezetben szimulált vezetői helyzeteket tapasztalhatnak meg. Ez lehetővé teszi számukra, hogy gyakorolják a döntéshozatalt, a problémamegoldást és a stratégiai gondolkodást a valósághoz hasonló környezetben.

Interaktív előadások és workshopok: Interaktív előadások és workshopok során a résztvevők aktívan részt vesznek a képzésen, például kérdéseket tehetnek fel, esettanulmányokat megvizsgálhatnak és gyakorlati példákat alkalmazhatnak. Ez lehetővé teszi a tapasztalati tanulást és a közvetlen interakciót a trénerrel és a résztvevőkkel.

Visszajelzés és értékelés: A visszajelzés és értékelés fontos része a vezetői készségek fejlesztésének. Ez magában foglalhatja a résztvevőknek nyújtott egyéni visszajelzéseket, 360 fokos értékeléseket, vezetői coachingot és mentorálást. Ez segíti a résztvevők fejlődését és az egyéni készségek pontosabb meghatározását.

 

  • 2024.09.05Business Beach Conference Az Ingatlan Regatta már 8 éve köti össze az ingatlanpiac legfontosabb szereplőit egy különleges sporteseménnyel. Az idei évtől kezdve, Litkey Farkassal közös szervezésben “új” eseményként csatlakozik hozzánk a Bankár Kupa.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.09.26Best Practice Fórum - Roto A Fórum Célja: A Digitalizációs és Lean szemléletű folyamatfejlesztések sikeres vállalati megoldásainak, jó gyakorlatainak megosztása a fórum résztvevői között. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.10.02Tréning Kerekasztal Konferencia 2024. A 2024-es, őszi Tréning Kerekasztal Konferenciánk célja, hogy a résztvevők sokféle megközelítést kapjanak arról, a technológia hogyan épülhet be a tréningek világába.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.10.02JOBVERSE Állásbörze Állásbörze nem csupán egy esemény, hanem egy lehetőség, ahol céged kiemelkedhet a tömegből és személyesen találkozhatsz a legígéretesebb jelentkezőkkel. info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Új trendek, komoly változások, erre tart a tréningpiac: interjú Münnich Ivánnal

Nemcsak a multinacionális nagyvállalatok, hanem már a hazai nagyobb és kisebb cégek is felismerték, a versenyképesség megőrzésének érdekében nem... Teljes cikk

Milyen szerepe van a sportnak a vezetői készségek kialakulásában?

A mozgás örökös fejlődésre, céltudatosságra, hitre, alázatra, kitartásra és csapatmunkára tanít. Ezek a képességek nagyban hozzájárulhatnak... Teljes cikk

Mi a közös az anyai és vezetői készségekben?

Határozottság, konfliktuskezelés, problémamegoldó képesség és empátia: ezek a legfőbb vezetői tulajdonságok, melyek édesanyaként is... Teljes cikk