Tandíjkérdés: mi a baj a magyar felsőoktatással?

A hallgatók elégedettek a felsőoktatás színvonalával, az oktatók már jóval kevésbé. Ezért is lehet, hogy a diákok többsége ellenzi, míg az oktatók többsége támogatja a tandíj bevezetését - derül ki a Medián kutatásából, amelyet a cég a Népszabadság megbízásából készített.

  Gyurcsány hazahozza a tehetségeket

  A következő 5-6 évben 48 milliárd forintot fordít a kormány a tehetséggondozó Géniusz Programra, amely a kormányfő szerint az Új Magyarország Fejlesztési Terv egyik zászlóshajója. Ösztöndíjat létesítenek a külföldön dolgozó tudósok hazatérésének segítésére is.

   Karrierképző építészeknek

   "Egy project csak akkor létezik, ha a tervező képes másoknak is elmagyarázni tervét. Azaz, ha képtelen vagy elmagyarázni másoknak, akkor nincs is" - mondta nemrégiben David Zahle, a koppenhágai BIG studió építésze budapesti előadásában.

    Elég lenne három tanárképző

    Az új felsőoktatási rendszer gyökeresen átalakította a pedagógusképzést. Ezentúl csak úgynevezett mesterszakos diplomával lehet majd tanítani, ezért az egyetemek és főiskolák között nagy verseny várható ezek beindításáért. Egyes vélemények szerint az egész országot kiszolgálná három tanárképző.

     További cikkek
     Öt szakszervezet állt ki az iskolák 19-ei újranyitása ellen

     "Az oktatási intézmények zárását vagy nyitását sem lehet elválasztani a munkaerőpiaci szabályzóktól" - áll a szakszervezetek közleményében. Teljes cikk

     PSZ: a pedagógusok 87 százaléka nem nem menne vissza az iskolába hétfőn

     A több mint 9 ezer fő megkérdezésével készült felmérés szerint a pedagógusok 18 százaléka jelezte, hogy táppénzzel, szabadsággal vagy a... Teljes cikk

     10 ezer teszttel segíti az iskolanyitást a főváros

     A főváros 10 ezer tesztet oszt szét, amivel a diákokat és a pedagógusokat szűrhetik az iskolák. Teljes cikk

     Nagyot zuhant a nyelvvizsgázók száma 2020-ban

     Idén 115-120 ezer nyelvvizsgázóval számolnak. A vizsgák 60-65 százaléka szokott sikeres lenni. Teljes cikk

     Szigorú óvintézkedések mellett tehetnek szakmai vizsgát a szakképzésben tanulók

     A gyakorlati vizsgákat az iskolák az általuk meghatározott időpontban tarthatják meg. Teljes cikk

     Hírek RSS-ben