Megjelent: 1 éve

Ne ragadjunk sokáig egy munkahelyen

Tízből 7 magyar munkavállaló szerint cége nem aknázza ki a benne rejlő tudást. Csak 15 százalék lát előrejutási lehetőséget munkahelyén belül - derül ki a Kelly Services személyzeti tanácsadó felméréséből.

A kutatásban 30 ország majdnem 170 000 dolgozója vett részt, köztük 7000 magyar munkavállaló. A gazdaságban továbbra is uralkodó bizonytalanság ellenére a megkérdezettek több mint fele (58 százalék) állítja, hogy ha munkahelyváltást fontolgatna, jó tárgyalási pozícióval rendelkezne ahhoz, hogy egy hasonló vagy jobb pozíciót elnyerjen.


A felmérés jól mutatja, hogy az egyetlen munkahelyen végigdolgozott élet lehetőségét csupán a munkavállalók 11 százaléka tartja megfontolandónak; ezen belül a felsőfokú végzettséggel és/vagy speciális szakismeretekkel rendelkezők között mindössze 7 százalék számára vonzó az egyetlen, élethosszig tartó karrier, míg a többi dolgozó körében ez az arány 14 százalék.


A felmérés magyarországi eredményei emellett az alábbiakra világítanak rá:


-A megkérdezettek 62 százaléka állítja, hogy a karrier alakulása szempontjából előny, ha valakinek több munkahelye is volt már.
-Több mint felük (51 százalék) elismeri, hogy aktívan keresi az új álláslehetőségeket akkor is, ha elégedett az aktuális munkájával.
-Mindössze 15 százalék gondolja azt, hogy jelenlegi munkahelyén is lesz lehetősége előrejutni vagy magasabb pozícióba lépni.
-A felmérés résztvevőinek 70 százaléka véli úgy, hogy jelenlegi munkahelyén nem aknázzák ki képességeit teljes mértékben.


2012. szeptember 28.

  • 2020.02.20Készülj fel a 2020-as Munka törvénykönyve változására! Hogyan kell előkészíteni munkajogi szempontból a felmondást? Hogyan működhet jogszerűen az elektronikus munkaidő nyilvántartás? Milyen változások várhatók a Munka törvénykönyvében, az elfogadott uniós irányelvek tükrében? Milyen tanulságok vonhatók le a legújabb munkaügyi bírói gyakorlatból? Részletek Jegyek
  • 2020.02.20recruiTECH Idén minden eddiginél erősebb programmal, számos külföldi (IRL, UK, PL) és hazai előadóval indítjuk útjára a recruiTECH, 2020.02.20-i eseményünket! Várjuk szeretettel a toborzási szakma színe-javát, és mindenkit, aki felelősséget érez a tehetségek megtalálásában. Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter