Megjelent: 8 éve

Ötpontos terv: így lehetne elérni a foglalkoztatás növekedését

images

images

A Hays és az Oxford Economics nemzetközi gazdaságkutató intézet által közösen megjelentetett "Creating Jobs in a Global Economy 2011-2030" című jelentés megállapításai alapján, illetve tekintetbe véve a foglalkoztatás területén az elkövetkező 20 év során várható óriási, de kiegyensúlyozatlan növekedést, ötpontos tervet ajánl a Hays Group a kormányok, nemzetközi szervezetek és multinacionális vállalatok figyelmébe, ajánlásként foglalkoztatáspolitikájuk kialakításához. A portálunkhoz eljuttatott közlemény szerint ha a kormányok és a vállalatok ezt a kérdést nem stratégiai módon közelítik meg, elszalasztják a kínálkozó munkaerő-piaci lehetőségeket, és a nehézségek globális szinten megsokszorozódnak.

1. Tartsák nyitva a nemzeti határokat a szakképzett munkaerő vándorlása számára

A Hays és az Oxford Economics közös jelentése arra mutat rá, hogy a szakképzettség és a munkaerő komoly mértékű vándorlása nélkülözhetetlen lesz a fejlett és a fejlődő világ között, mindkét irányban. A fejlődő világnak több ezer szakképzett mérnökre lesz szüksége az Egyesült Államokból és Európából, miközben óriási lesz a kereslet egészségügyi dolgozók iránt a másik irányban. A munkaerővel kapcsolatos protekcionizmus csak nehézségeket fog okozni, és végül gátolni fogja a világgazdasági növekedést.

2. Megállapodásra van szükség az alkalmazottak vándorlását megkönnyítő nemzetközi szabályozásról

Jelenleg a szakképzett munkaerő vándorlásával kapcsolatos szabályozásról országos, vagy legjobb esetben is regionális szinten döntenek, annak ellenére, hogy itt globális tendenciákról van szó. Ez azt eredményezi, hogy a munkaerő mozgását szabályozó jogszabályok rendszere nem egységes, és gyakran bosszantóan bonyolult, miközben nem hatékony. Azt szeretnénk, ha ezeket a kérdéseket nemzetközi szinten vitatnák meg, a G20 vagy más hasonló testület keretein belül, melynek eredménye egy olyan kódex lenne, amely megfelelően szabályozhatja a szakképzett munkaerő jelen jelentésben megjósolt, hatalmas arányú, határokon átnyúló áramlását.

3. Fektessenek be a képzésbe és az oktatásba

A Hays-Oxford Economics jelentés azt mutatja, hogy a világ munkaerőpiaca egyre inkább "homokóra-alakú" lesz, ahol a betanított munkások folyamatosan szorulnak ki a gépesített, automatizált munkahelyekről. Ennek a tendenciának az ellensúlyozása érdekében minden kormánynak és vállalatnak be kell fektetnie a munkaerő képzésébe annak érdekében, hogy az emberek megfelelő készségeket és szaktudást szerezzenek a jövőben várhatóan nagy munkaerő-igényű, fejlődő iparágakhoz.

4. Teremtsenek foglalkoztatási lehetőségeket a fejlődő világban

Az elmúlt 20 évben hatalmas mértékben nőtt a foglalkoztatottság Kínában, mivel az ottani népesség gyorsan növekedett. Azonban Kínában a munkaképes életkorúak száma tetőzni fog az elkövetkező 20 év során, és a figyelemnek máshová kell irányulnia: az indiai szubkontinensre, Latin-Amerikára és Afrikára. Ez az óriási méretű új munkaerő hatalmas lehetőséget jelent azoknak, akik meg tudják ragadni azt, új munkalehetőségeket teremtve számára, illetve potenciális elégedetlenséget és feszültségeket szülhet, amennyiben nem foglalkoznak a kapacitásával és az igényeivel.

5. Tartsák az időseket a munkahelyeken

Az elkövetkező 20 év során a fejlett gazdaságok egyre növekvő mértékben támaszkodnak majd a 60 év feletti dolgozók munkavégzésére. Sok ország, például az Egyesült Királyság már diszkrimináció-ellenes törvényt fogadott el, amely lehetővé teszi az idősebbek számára, hogy munkahelyükön maradjanak és továbbra is aktív dolgozók legyenek, azonban még sok az ezzel kapcsolatos előttünk álló feladat. Tekintetbe véve, hogy számos országnak nagymértékben kell támaszkodnia az öregedő munkaerőre a jövőben, a kormányoknak adózási ösztönzőket, átképzéseket és egyéb intézkedéseket kellene fontolóra venniük, melyekkel eredményesen győzhetik meg állampolgáraikat munkával töltött éveik meghosszabbításáról. A munkaadóknak át kell gondolniuk, hogyan tudják legjobban használni az idősebb dolgozók értékes munkatapasztalatát, miközben gondoskodnak arról is, hogy tudásuk az ipar fejlődését tükrözve naprakész maradhasson.

A munkavállalók számára egyszerűbb az üzenet: legyenek rugalmasak. Legyenek felkészülve arra, hogy karrierjük során bármikor átképezzék magukat, és így megfeleljenek a gyorsan változó gazdasági környezet támasztotta igényeknek. Legyenek továbbá nyitottak a költözködés iránt, akár távolabbi országokba is, hogy megtalálhassák a szaktudásuknak leginkább megfelelő munkaerőpiacot. Számoljanak ezenkívül hosszabb munkával töltött élettel - a 60. vagy 65. születésnap utáni automatikus nyugdíjazás hamarosan a múlté lehet.

  • 2019.12.18CAFETERIA 2020. Előadók: Fata László, cafeteria szakértő, Cafeteria Trend Kopányiné Mészáros Edda, tájékoztatási kiemelt szakreferens, NAV Nádudvari Éva, senior szolgáltatás manager, NEXON Marusinecz Tamás, vezérigazgató, Allianz Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter