Szerző: Szarka Dóra Megjelent: 2 éve

A kapcsolatépítés munka, még ha közben jól is szórakozunk

A sikerhez tudáson, tehetségen és szerencsén kívül kapcsolatok is kellenek. Hazánkban most kezd elterjedni a kapcsolatépítő partikon való üzleti, szakmai ismerkedés szokása. Még el kell sajátítanunk ezt a fajta kultúrát, ahol a kapcsolatépítés oldott légkörben, parti-hangulatban, kellemes szórakozás, kötetlen beszélgetés közben történik, és ahol a saját személyiségünket és tudásunkat kell eladnunk, egészséges énmárkát, pozitív énképet kell közvetítenünk.

images

Extravagáns étterem, különleges hangulatvilágítás, finom ételek, minőségi borok és nem utolsósorban rengeteg ember – a Connect Club első üzleti kapcsolatépítő partiján tesztelhettük kapcsolatteremtő képességünket. A magunkra ragasztható, nevet és cégnevet feltüntető matricán különböző színek jelölik az egyes szakterületeket. Sokan ismerőssel, kollégával érkeztek. Főleg a bárpult köré gyűlnek az elegánsan felöltözött emberek.

Egyedül ácsorgok a székek mellett, mikor kedvesen mosolyogva odajön hozzám egy hölgy: „Hagy mutatkozzam be.” – és már nyújtja is a kezét kézfogásra. Meglep, hogy a kapcsolatépítési folyamat legnehezebb része, egy ismeretlen ember megszólítása mennyire gördülékenyen megy ebben a támogató közegben. Azt hittem, kivételesen egy érdeklődő természetű emberre akadtam, de hasonló nyitott kommunikációt tapasztaltam a többi beszélgetőpartnerem esetében is. Sokféle területről jöttek, akadt belsőépítész, HR-es, természetgyógyász, angol tanár, fényképész. Egyikük szerint a hatékony kapcsolatépítéshez „nyitottnak kell lenni, kötetlenül kell beszélgetni, nem szabad feszengeni, visszahúzódónak, gátlásosnak lenni”. Pár mondatban mindenki elmondja, ki ő, hol, mit dolgozik, aztán jöhet a névjegykártyacsere. Utána belefogunk a sokféle témát átfogó beszélgetésbe. Néha csatlakoznak a csoporthoz, néha leválnak róla, új embereket keresnek fel. Kialakul egy dinamikus áramlása a jelenlévőknek. Aki jól tud ismerkedni, itt is feltalálja magát. Aki nehezebben oldódik fel új társaságban, annak viszont kiváló lehetőség a gyakorolásra. Minél több emberhez mész oda, annál több új kapcsolatot, ismeretet, gondolatot, információt gyűjthetsz be.

A belsőépítész hölgy így fogalmazott: „A vezetőnek az az egyik legfőbb feladata, hogy állandóan új kapcsolatokat építsen, új lehetőségeket keressen. Ehhez nyújtanak kiváló alkalmat a kapcsolatépítő rendezvények.” A résztvevők borospohárral a kezükben sétálgatnak, bekapcsolódnak beszélgetésekbe, félrevonulnak asztalokhoz. Az oldott, parti-hangulatban könnyebben megy a kapcsolatépítés is.

Egy HR-es résztvevő szerint nem lehet elvárni, hogy rövid idő alatt szoros barátságok alakuljanak ki az emberek között, de „ha már beszéltél néhány mondatot valakivel, a következő alkalomkor már nem lesztek idegenek egymás számára, másodszorra még könnyebben tudod megszólítani”. A legpraktikusabb módja a közvetlen kapcsolat fenntartásának, ha segítséget nyújtunk a beszélgetőpartnerünknek, például másnap a visszajelző emailben elküldjük az est folyamán felmerült új információt, honlap címet – ezekkel az apró szívességekkel személyesebb viszonyt tudunk kialakítani, és az irántunk való bizalmat is növeljük.

Manapság hazánkban is egyre többen ismerik fel a szakmai, üzleti kapcsolatépítő rendezvényekben rejlő lehetőségeket, azonban nem árt elsajátítani a tudatos kapcsolatépítés kultúráját. A kapcsolatépítő partikon eredményt hozó viselkedésről Kukucska Ferenccel, a Connect Club alapítójával és főszervezőjével beszélgettünk.

Kukucska Ferenc


Kinek ajánlott a kapcsolatépítő parti?

Mindenki talál hasznos momentumot egy ilyen rendezvényen, akár állást keres vagy váltani szeretne, akár új üzletet, új ügyfeleket keres, vagy csak kap egy jó ötlet, ami előrébb viheti a saját munkájában. Mindenkinek hasznára válhat, mivel egymástól tanulhatunk, egymásnak segíthetünk, új ismeretségekkel, információkkal gazdagodunk.

Miben más, mint például egy karrierexpón való részvétel?

A szórakozóhelyi környezettel, a mértékletes italozással, a parti hangulattal oldott, felszabadult, nyitott, elfogadó, közvetlen, laza, az ügyetlenkedés lehetőségét magunknak és másoknak megengedő légkört teremtünk, amelyben izgalmas szórakozás mások megismerése. Ezért a rendezvényeinken nincs kötött, kötelező bemutatkozási, megismerkedési procedúra.

Miben más, mint egy átlagos ismerkedési folyamat?

Az etikett és a társadalmi konvenció kicsit másképp alakul. Ha két vagy több ember beszélget, odaállhatsz te is, és bekapcsolódhatsz a beszélgetésbe. Nőként te is nyugodtan odamehetsz bárkihez és beszélgetést kezdeményezhetsz, egyenjogúság van. Nem éri meg klikkesedni, sokáig privátban beszélgetni, mert megfosztod magadat és másokat az ismerkedéstől.

Milyen célokat érdemes megfontolni a kapcsolatépítés szempontjából?

Eltérőek lehetnek a kapcsolatépítés céljai. A rendezvény előtt érdemes tudatosítani a saját stratégiánkat, és ennek megfelelően keresni az embereket és alakítani a beszélgetést. Aki új munkahelyet keres, annak lehetősége nyílik az adott cég bennfentesétől képet kapni a szervezetről, és megtudhatja, kihez kell fordulni a jelentkezés beadásával kapcsolatban. Amennyiben nem aktuális a munkahelyváltás, akkor a potenciális munkaadókról gyűjthetsz információkat és kapcsolatot hozzájuk, soha nem tudható, mikor lesz szükség rá. Amennyiben értékesítőként vagy cégvezetőként dolgozol, számodra fontos szempont új ügyfeleket találnod. Ha nem az illetékessel találkozol, akkor érdeklődhetsz a téged érintő területről, miként szerzik be a hasonló szolgáltatásokat, termékeket, amelyeket te kínálsz, ki az illetékes a cégnél ez ügyben. Segítséget kérhetsz, hogyan kell megközelíteni az illetékest, miként lehet tárgyalni vele. Szakmai ismeretségeket is ki lehet alakítani egy-egy kapcsolatépítő rendezvényen. Saját szakterületünkön kívül más szakemberrel is érdemes összeismerkedni. Például lehet, hogy most éppen nincs szükséged ügyvédre, de később előfordulhat, hogy szükséged lesz a szaktudására. Ilyenkor nagyon jól jön az ismeretség, mert nem kell hosszasan keresgélned, vagy belefutni olyanba, akinek nem ismered a hátterét.

Mit érdemes tenni, hogy a rendezvényen munkát, új partnert találjon a résztvevő?

Bátran beszélgessen, akivel csak akar és mondja el, milyen céljai, törekvései vannak a munkájában, annak reményében, hogy az új ismerőse ajánlani tudja mások felé.

Miről érdemes beszélgetni?

A másik munkája, feladatai, cége, a saját munkánk, feladataink, cégünk, és a karrier vagy vállalkozási céljaink, törekvéseink tartozzanak a fő témáink közé.

Milyen témákat hanyagoljunk?

Amennyire lehet, kerüljük a sales-es, mellébeszélős stílust. A kapcsolatépítő partikon el kell adnod magadat: fontos az önmenedzselés, az énmárka építése. El kell tudnod mondani a másiknak, miben vagy kiváló, milyen lehetőségeid, céljaid, ambícióid vannak. A kapcsolatépítő partikon az a cél, hogy ha később szakemberre lesz szüksége a másiknak, Te juss eszébe, téged ajánljon.

Meddig érdemes beszélgetni?

Stratégia kérdése, de alapvetően a névjegykártya cseréig, mert csak 3-5 percünk van arra, hogy 35-45 emberrel kapcsolatot létesítsünk a három óra alatt. Ne ragadjunk le fél órákra egy-egy személynél, mert elveszed magadtól és másoktól is a lehetőséget, hogy a maximális számú emberrel ismerkedj meg a rendezvény ideje alatt.

Hány emberhez érdemes odamenni?

Amíg véget nem ér a parti, addig folyamatosan keresni kell az új emberek társaságát, de az időkorlát behatárolja a lehetséges kapcsolatfelvételek számát.

Mély barátságokat vagy inkább felületes ismeretségeket kössünk?

A kutatások alapján a karrier és az üzlet szempontjából a gyenge kötések értékesebbek. A parti inkább kötetlen kapcsolatfelvételre alkalmas, azonban ez személyes benyomással párosul, ami sokkal maradandóbb, meghatározóbb, mint egy telefonos megbeszélés vagy email váltás. Ettől függetlenül nem elképzelhetetlen, hogy az ember a partikon azonos gondolkodású társat, barátot, esetleg üzleti partnert talál magának, akivel közös jövőt építhetnek.

Mellőzzük-e a harsány nevetést, alkohol fogyasztását vagy kritikusabb viselkedést?

Az "önmegtartóztatásra" nincs szükség. Szerintem nincs vonzóbb egy természetes személynél, aki megnyilvánulásaiban magát adja. Egy nyitott, elfogadó légkörben ez nem számít. Lehet, hogy valakinek nem tetszik, viszont a természetesség több embernek vonzó, és az a cél, hogy olyanokkal vegyük körül magunkat a munkában és a magánéletben, akikkel felszabadultan jól érezzük magunkat, és nincs szükség az állandó szerepjátszásra.

Mit kell tenni, hogy a kapcsolat hosszú távon is fennmaradjon?

Ez a kérdés alapvetően túlmutat a parti keretein, ez már önálló, saját idő- és energiaráfordítást igényel, de a hosszú távú és gyümölcsöző kapcsolat titka szerintem a közös célok megléte és a kapcsolat ápolása. Időt kell fordítani a másikra. Ha van kapcsolódási pont – a másik munkája vagy cége által, vagy csak szimpátia alapján – akkor érdemes a közösségi médián keresztül felvenni a kapcsolatot, emailt írni vagy meghívni egy kávéra. Persze figyelembe kell venni, hogy mi mit tudunk nyújtani a másiknak munka, üzlet vagy személyes területen, hogy ne csak egyoldalú legyen a kapcsolat.
Follow hrportal_hu on Twitter

Érzelmileg intelligens munkahely és munkatársak - miért fontos?

Az érzelmi intelligencia, vagyis az EQ, fontosságáról a vezetésben és a munkahelyeken egyre több szó esik. Az IQ-hoz képest az EQ nagyon sokáig háttérbe szorult, mára azonban egyre inkább egyértelműnek tűnik, hogy az emberekkel való bánásmód szempontjából, ami egyet jelent a szervezetek működtetésével, az utóbbi talán még fontosabb. Ennek pedig oka az idegrendszerünk felépítése, valamint az, hogy döntéseink jelentős részét érzelmi alapon hozzuk. Erről beszélt a HR Evolution által szervezett HR Fórumon Pécsi Rita, neveléskutató, az Apor Vilmos Katolikus Főiskola docense. tovább..

További cikkek
Szerdán folytatódik a francia vasutasok sztrájkja

Folytatódik szerdán a francia vasutasok sztrájkja a kormány reformja ellen, április eleje óta szakaszosan sztrájkoló vasutasok szerdán és... Teljes cikk

Csökkent a kivándorlást fontolgató lengyelek száma

A tavalyi évhez képest két százalékkal csökkent, és rekordalacsony szintet ért el a kivándorlást fontolgató lengyelek száma a Work Service lengyel... Teljes cikk

Letették az esküt és átvették kinevezésüket az EMMI államtitkárai

Letették az esküt és átvették kinevezésüket Áder János köztársasági elnöktől az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) államtitkárai - írja az MTI. Teljes cikk

Ismét sztrájkolnak és tüntetnek a közalkalmazottak Franciaországban

Emmanuel Macron államfővé választása óta harmadik alkalommal szólították fel Franciaországban kedden a szakszervezetek a közalkalmazottakat... Teljes cikk

Vádat emeltek a férfi ellen, aki megvert egy kalauzt

Egyre gyakoribb a kalauzokkal szembeni erőszakos fellépés, most vádat emeltek egy osztrák férfi ellen, aki tavaly nyáron arcon ütött, lökdösött és... Teljes cikk