Megjelent: 2 éve

Ajánlattétel a munkaviszony létesítéséhez

A munkáltató írásbeli nyilatkozata a kiválasztott, alkalmazni kívánt jelölt felé az alkalmazás feltételeiről. Az ajánlattételben - a munkáltató és a munkavállaló későbbi nézeteltérését elkerülendő - célszerű az összes munkaviszony-létesítéssel kapcsolatos feltételt szerepeltetni, melyek közül a legfontosabbak a következők:

  1. Munkaköri leírás: Az ajánlatnak tartalmaznia kell az elvárt munkakört, feladatokat és felelősségeket. Ez segít a munkavállalónak pontosan megérteni, hogy mit várnak el tőle.
  2. Fizetés és juttatások: Az ajánlatnak tartalmaznia kell a fizetési feltételeket, például az alapbért, bónuszokat, juttatásokat, esetleges juttatásokat vagy előnyöket. Ezért fontos, hogy a munkavállaló pontosan tudja, milyen anyagi és egyéb előnyökkel jár a munkakör.

  3. Munkaidő és munkahely: Az ajánlatnak rögzítenie kell a munkaidőt, a munkahelyet és a munkavégzés helyét. Ez segít elkerülni a későbbi félreértéseket és megbeszéléseket.

  4. Kezdési időpont: Az ajánlatnak tartalmaznia kell a munkaviszony kezdési dátumát. Ez segít mindkét félnek felkészülni a munkakezdésre.

  5. Munkaviszony típusa: Az ajánlatnak tisztázni kell, hogy a munkaviszony milyen típusú, például határozott vagy határozatlan időre szóló.

  6. Egyéb feltételek: Az ajánlat tartalmazhat egyéb feltételeket, például titoktartási kötelezettséget, munkaügyi szabályokat, vagy más jellegű megállapodásokat.

Az ajánlattétel megbízható, világos és részletes dokumentum kell, hogy legyen. Az ajánlattétel nem ugyanaz, mint a munkaszerződés, amely a munkaviszony létrejöttének jogi alapja. A munkaszerződés megkötéséhez írásbeli forma szükséges, és a munkaviszony lényeges elemeit tartalmazza, mint például a munkakör, a munkabér, a munkaidő, a munkaviszony időtartama, stb. A munkaszerződés megkötésekor a feleknek figyelembe kell venniük a munkajogi szabályokat, valamint a kollektív szerződést, ha van ilyen.

  • 2024.03.21recruiTECH 2024 A recruiTECH elsősorban HR vezetőknek, toborzóknak, toborzási vezetőknek, employer branding specialistáknak és learning & development szakembereknek szól, akik napi szinten küzdenek a toborzási céljaikért a munkaerőpiacon, akik keresik az új megoldásokat, melyek segítségével hatékonyabbá tehetik vállalatuk tevékenységét.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.03.26Műegyetemi Állásbörze A Műegyetemi Állásbörze Budapest legnagyobb és legrangosabb álláskereső rendezvénye. 1995 óta képez hidat a munkaadók és potenciális munkavállalóik között. Rendezvényről rendezvényre több újítással, színesebb programokkal, felméréssel és számos csatornával is találkozhatnak az érdeklődők.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.03.27Átfogó projektmenedzsment képzés IPMA és PMI alapokon Klasszikus projektmenedzsment képzés - átfogó, gyakorlati program, egyéni mentorálással.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.04Six Sigma Black Belt képzés 9 napos gyakorlatorientált, intenzív képzési program, amely készségszintre fejleszti a résztvevőket a 6 Sigma ismeretek elsajátításában, alapoktól a Green Belt ismereteken át magas szintű hatékonyságjavító projektek megvalósításáig. info button Részletek ticket button Jegyek