Megjelent: 6 éve

Aki kérdez: Gál Csilla

Gál Csilla
– Mik a vezetőfejlesztés legfontosabb szempontjai a Kirchhoff-nál?

– A kérdést örömmel válaszolom meg Juditnak, hiszen a Kirchhoff család nagy hangsúlyt fektet a dolgozóira, vezetőit pedig egységes szempontok szerint próbálja fejleszteni a világ 10 országában.

A KIRCHHOFF Automotive globális autóipari beszállítóvá vált az utóbbi években és ennek hatására nemzetközi HR-stratégiát kezdtünk kialakítani.

Kulcs pilléreink a stratégiai HR kapcsán: világszínvonalú kiválasztás, munkavállalóink megtartása, dolgozóink fejlesztés, melyben jelentős szerep jut a “Leadership Development”-nek, azaz a Vezetőfejlesztésnek.

Munkavállalóink kulcsértékei a vállalatnak, hiszen hiába ruháznánk be gépekbe, elhivatott dolgozók nélkül nem érjük el céljainkat és nem különbözünk a konkurens vállalatoktól.

Az ő támogatásukra, különösen a vezetőinkre fókuszálva különböző fejlesztési programokat indítunk úgymint vezetői viselkedésmód, vezetői alapismeretek, csapatfejlesztés, konfliktuskezelés, változásmenedzsment, vezetés nemzetközi környezetben.

Hiszünk a belső tapasztalatcserében, ezért kollégáinkat a kapcsolati tőke kialakítására ösztönözzük és támogatjuk a nemzetközi konferenciákat, cégcsoporton belüli benchmark találkozókat.
Vezetőfejlesztés Program keretében különböző témájú tréningjeinket belső tapasztalatcserékkel ötvözzük annak érdekében, hogy biztosítsuk a folyamatos fejlődési folyamatot, azt akarjuk, hogy vezetőink egymástól tanuljanak.

A Kirchhoff család által meghatározott egységes szempontok alapja a „Leadership Principles”, azaz a Vezetői Alapelvek, melyek a vezetői tréningek alap gondolataként, konkrét viselkedésekre vannak átfordítva és beépítve a belső tréningekbe.

A belső tréningek egymásra épülő, több szintű tematikával évente kerülnek megrendezésre. A folyamatos visszajelzést pedig az éves dolgozói fejlesztő, értékelő beszélgetés fogja a jövőben biztosítani.

Visszatérve az eredeti kérdésre, hogy miként fejlesztjük vezetőinket a KIRCHHOFF Hungáriánál: a család által megalkotott vezetői alapelvek kommunikálásával, vállalati kultúrával, nemzetközi háttérrel és szakembertársakkal, közös belső szakmai fórumokkal, példamutatással, visszajelzésekkel, motiválással, coachinggal és mentorálással. Ebben az örömteli munkában van nekünk HR-eseknek gondoskodó szerepünk.

KÉRDÉS:

Kérdésem Dr. Jagicza Ágneshez, az Invitel HR- és Szervezetfejlesztési Vezérigazgató-helyetteséhez, Executive Coachhoz:
Mitől jó egy vezető?
  • 2020.04.09Online workshopok és E-learning képzések április 9-től Válassza online workshopjainkat fix időben, vagy az e-learning alapú, rugalmas tanulási formát, amelyben bárhol és bármikor, önállóan, a saját időbeosztása szerint sajátíthatja el a tananyagot! Részletek Jegyek
  • 2020.06.127 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz. A júniusi tréningünkre első sorban a B1+/B2 szintű jelentkezőket várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Aki válaszol: Endrei-Kiss Judit

HR Szubjektív rovatunkban Endrei-Kiss Judit, a Telenor Magyarország HR vezérigazható-helyettese kérdez, miután válaszolt Branyiczki Imre, az EPAM... Teljes cikk

Aki kérdez: Branyiczki Imre

HR Szubjektív rovatunkban Branyiczki Imre, az EPAM Systems Kft. HR igazgatója kérdez, miután válaszolt Szabó Zsuzsanna, a Transferwise HR vezetője... Teljes cikk

Aki kérdez: Szabó Zsuzsanna

HR Szubjektív rovatunkban Szabó Zsuzsanna, a Transferwise HR vezetője kérdez, miután válaszolt Hegedűs László, a BlackRock HR vezetőjének... Teljes cikk