Megjelent: 6 éve

Aki kérdez: Gál Csilla

Gál Csilla
– Mik a vezetőfejlesztés legfontosabb szempontjai a Kirchhoff-nál?

– A kérdést örömmel válaszolom meg Juditnak, hiszen a Kirchhoff család nagy hangsúlyt fektet a dolgozóira, vezetőit pedig egységes szempontok szerint próbálja fejleszteni a világ 10 országában.

A KIRCHHOFF Automotive globális autóipari beszállítóvá vált az utóbbi években és ennek hatására nemzetközi HR-stratégiát kezdtünk kialakítani.

Kulcs pilléreink a stratégiai HR kapcsán: világszínvonalú kiválasztás, munkavállalóink megtartása, dolgozóink fejlesztés, melyben jelentős szerep jut a “Leadership Development”-nek, azaz a Vezetőfejlesztésnek.

Munkavállalóink kulcsértékei a vállalatnak, hiszen hiába ruháznánk be gépekbe, elhivatott dolgozók nélkül nem érjük el céljainkat és nem különbözünk a konkurens vállalatoktól.

Az ő támogatásukra, különösen a vezetőinkre fókuszálva különböző fejlesztési programokat indítunk úgymint vezetői viselkedésmód, vezetői alapismeretek, csapatfejlesztés, konfliktuskezelés, változásmenedzsment, vezetés nemzetközi környezetben.

Hiszünk a belső tapasztalatcserében, ezért kollégáinkat a kapcsolati tőke kialakítására ösztönözzük és támogatjuk a nemzetközi konferenciákat, cégcsoporton belüli benchmark találkozókat.
Vezetőfejlesztés Program keretében különböző témájú tréningjeinket belső tapasztalatcserékkel ötvözzük annak érdekében, hogy biztosítsuk a folyamatos fejlődési folyamatot, azt akarjuk, hogy vezetőink egymástól tanuljanak.

A Kirchhoff család által meghatározott egységes szempontok alapja a „Leadership Principles”, azaz a Vezetői Alapelvek, melyek a vezetői tréningek alap gondolataként, konkrét viselkedésekre vannak átfordítva és beépítve a belső tréningekbe.

A belső tréningek egymásra épülő, több szintű tematikával évente kerülnek megrendezésre. A folyamatos visszajelzést pedig az éves dolgozói fejlesztő, értékelő beszélgetés fogja a jövőben biztosítani.

Visszatérve az eredeti kérdésre, hogy miként fejlesztjük vezetőinket a KIRCHHOFF Hungáriánál: a család által megalkotott vezetői alapelvek kommunikálásával, vállalati kultúrával, nemzetközi háttérrel és szakembertársakkal, közös belső szakmai fórumokkal, példamutatással, visszajelzésekkel, motiválással, coachinggal és mentorálással. Ebben az örömteli munkában van nekünk HR-eseknek gondoskodó szerepünk.

KÉRDÉS:

Kérdésem Dr. Jagicza Ágneshez, az Invitel HR- és Szervezetfejlesztési Vezérigazgató-helyetteséhez, Executive Coachhoz:
Mitől jó egy vezető?
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter