Megjelent: 2 éve

Állásinterjú

Speciális típusú kétszereplős beszélgetés, melyben mindkét fél sajátos szerepben, valamilyen cél elérése érdekében kommunikál egymással.

images

Az állásinterjú a munkavállalói kiválasztási folyamat egyik kulcsfontosságú része, amely során a jelentkezőkkel találkoznak és megvitatják az álláshoz kapcsolódó kérdéseket, készségeket és tapasztalatokat. Az állásinterjú célja az, hogy a munkáltató értékelje a jelentkező alkalmasságát, személyiségét és a munkakörrel való kompatibilitását. Néhány fontos információ és tipp az állásinterjúval kapcsolatban:

 1. Előkészület: Mind a munkáltatónak, mind a jelentkezőnek érdemes előre felkészülnie az állásinterjúra. A munkáltatónak ismernie kell a jelentkező önéletrajzát és egyéb jelentkezési anyagait, míg a jelentkezőnek is fontos az alapos kutatás a vállalatról és a pozícióról.

 2. Különböző típusok: Az állásinterjúk különböző típusokban jelenhetnek meg, beleértve a hagyományos interjúkat, a kompetencia alapú interjúkat, a szituációs interjúkat vagy a csoportos interjúkat. Mindegyiknek saját jellemzői és célcsoportja van.

 3. Kérdések: Az interjú során gyakran felmerülnek különböző típusú kérdések, beleértve a személyes kérdéseket, a készségeket és az előző tapasztalatokkal kapcsolatos kérdéseket. Az interjúkat készüljön elő válaszokkal az ilyen típusú kérdésekre.

 4. Kommunikáció: Az interjúnak a kölcsönös kommunikációra kell épülnie. A munkáltató ismerteti a vállalatot és a pozíciót, míg a jelentkező bemutatja magát és hangsúlyozza, miért alkalmas az állásra.

 5. Testbeszéd: A testbeszéd és a verbális kommunikáció egyaránt fontos az állásinterjún. A megfelelő testbeszéd segíthet kifejezni a magabiztosságot és az elkötelezettséget.

 6. Kérdések feltevése: A jelentkezőnek szokásban kell lennie a kérdések feltevésével is. Ez nem csak mutatja az érdeklődést, hanem lehetőséget is ad a jelentkezőnek a vállalat és a pozíció jobb megismerésére.

 7. Követő lépések: Az interjú után a munkáltatónak és a jelentkezőnek egyaránt van felelőssége a további lépések megtételére. Az interjú utáni követő lépések közé tartozik az értesítés, a további interjúk megszervezése vagy az állásajánlat.

Az állásinterjú egy olyan lehetőség, amely mind a munkáltatónak, mind a jelentkezőnek fontos információkat nyújt, és az állás elnyerése vagy kiválasztás során kulcsfontosságú szerepet játszik.

 • 2024.03.21recruiTECH 2024 A recruiTECH elsősorban HR vezetőknek, toborzóknak, toborzási vezetőknek, employer branding specialistáknak és learning & development szakembereknek szól, akik napi szinten küzdenek a toborzási céljaikért a munkaerőpiacon, akik keresik az új megoldásokat, melyek segítségével hatékonyabbá tehetik vállalatuk tevékenységét.info button Részletek ticket button Jegyek
 • 2024.03.26Műegyetemi Állásbörze A Műegyetemi Állásbörze Budapest legnagyobb és legrangosabb álláskereső rendezvénye. 1995 óta képez hidat a munkaadók és potenciális munkavállalóik között. Rendezvényről rendezvényre több újítással, színesebb programokkal, felméréssel és számos csatornával is találkozhatnak az érdeklődők.info button Részletek ticket button Jegyek
 • 2024.03.27Átfogó projektmenedzsment képzés IPMA és PMI alapokon Klasszikus projektmenedzsment képzés - átfogó, gyakorlati program, egyéni mentorálással.info button Részletek ticket button Jegyek
 • 2024.04.04Six Sigma Black Belt képzés 9 napos gyakorlatorientált, intenzív képzési program, amely készségszintre fejleszti a résztvevőket a 6 Sigma ismeretek elsajátításában, alapoktól a Green Belt ismereteken át magas szintű hatékonyságjavító projektek megvalósításáig. info button Részletek ticket button Jegyek