Szerző: Barna Eszter
Megjelent: 13 hónapja

Ebben a szakmában akár 2 millió forintot is kereshet

Az informatikus ma az egyik legfelkapottabb, ugyanakkor leginkább hiányszakma is. Messze ebben a szegmensben lehet ma Magyarországon a legtöbbet keresni, 400-450 ezer forinttól akár bruttó 2 millió forintos havi bérig. A juttatási csomagok sokféleségének pedig csak a fantázia szab határt. A szektorról a Grafton IT és Telekommunikációs üzletágvezetőjével, Farkas Tamással beszélgettünk.

Az IT-ról gyakran beszélünk összefoglaló nagy masszaként, pedig valójában rengetegféle szaktudást, munkakört takar és iparágban van jelen. A Grafton elkészítette a szektorra vonatkozó piaci elemzését, amelyben például több mint 80 munkakör bérezési besorolása található meg. A kimutatásból kiderül, hogy egy windows rendszeradminisztrátornak is minimum bruttó 280 ezer forintos belépő bére van, ami a megtalálható legalacsonyabb fizetés. A szoftverfejlesztők azonban inkább 400-450 ezer forinttal indítanak a pályán, míg egy IT vezető vagy programmenedzser akár 2 millió forintot is megkereshet havonta. Aki pedig alvállalkozóként, szerződéssel dolgozik, az még magasabb összegeket is elérhet, vázolta a piacot Farkas Tamás. Ezzel a dinamikusan növekvő iparággal egyedül a mérnöki szakma tartja valamennyire a versenyt, de az is 15-20%-kal van elmaradva bérek, bérigények és elvárások tekintetében.

Juttatások: mi szem, szájnak ingere

Juttatások szempontjából a cégek, a munkaerőért egymással folytatott késhegyre menő verseny következtében, szinte amerikai startup környezetet próbálnak kreálni munkavállalóiknak. Igyekeznek átvenni a nyugati példákat. Így például egyes cégek 13 és 14. havi fizetést is adnak dolgozóinak, míg mások a Szilícium-völgybe utaztatják kollégáikat, vagy menő étteremben reggeliznek az alkalmazottak minden reggel. Úgyhogy a határ valóban csak a csillagos ég. A folyamat pedig öngerjesztő, mert valaki igyekszik mindig valami újat, egy kis pluszt nyújtani, amivel meg tudja magát különböztetni. Persze van olyan juttatás is, ami nem feltétlenül kerül sokba, viszont bizonyosfajta szemléletmódot igényel: például a heti öt nap home office, ahol az informatikus virtuális csapatban dolgozik. Persze mindehhez a magas fizetés alap, a cégkultúra pedig meghatározza, hogy hol, milyen juttatás működik jól.
Farkas Tamás, a Grafton IT és Telekommunikációs üzletágvezetője
Farkas Tamás elmondta, az IT szakma nagyon Budapest-centrikus, annak ellenére, hogy az ezen a területen végzős diákok majdnem fele vidéki egyetemeken diplomázik. Sokan ott is kezdik meg a karrierjüket, de ha fejlődni akarnak, akkor előbb-utóbb felköltöznek Budapestre vagy külföldre mennek. A fejlődési perspektívának ezen a területen kulcsszerepe van, így ha erre nem látnak reális esélyt, akkor az IT-sok könnyen váltanak. Az informatikai pozíciók 88-90%-a a fővárosba összpontosul. Ennek persze olyan mikroökonómiai hatása is van, hogy az ebben a szektorban folyamatosa növekvő fizetések Budapestet is drágává teszik, a lakhatást, a megélhetést.

Az informatikusok eleve a nyugat-európai fizetésekkel hasonlítanak össze, hiszen ott is nagy igény van rájuk. Különösen sok magyar szakember dolgozik Londonban és Svájcban. Farkas Tamás szerint azonban a külföldi munkavállalás felé irányuló tendencia csökkenőben van, éppen azért, mert az informatikusok már itthon is meg tudják keresni a nyugatihoz hasonló béreket, a megélhetés azonban Magyarországon relatíve még mindig olcsóbb, mint akár Londonban vagy Münchenben, így a kívánt életszínvonalat itthon is el tudják érni.

A toborzásban csak az egymástól „elvadászás” működik

A cég tapasztalata az, hogy egyre többen választják az IT szakmát, sokan átképzik magukat erre a területre. Erre adnak lehetőséget a 6-18 hónap alatt képzést nyújtó „bootcampek”, informatikai képző iskolák. Ez a lehetőség nagy segítség az alacsonyabb szintű IT-s pozíciók betöltésénél, ahol részfeladatokat kell csinálnia a programozónak. A junior munkavállalókat lehet elsősorban ezekről a helyekről toborozni. Farkas Tamás szerint sok cég tervez IT központot létrehozni Budapesten, akiknek általában vázolják, hogy nem könnyű piacra érkeznek, így komoly akciótervre van szükség, ha több tíz, esetleg százas nagyságrendben van szükségük emberekre. Ez manapság szinte csak egymástól elvadászással működik. Mint mondta, nemrég indult egy cég, amely 100-150 fős szolgáltató központot hozott létre Magyarországon, ők az IT-sok nagy hányadát a konkurenciától vitték el, 20-25%-ot ráígérve a fizetésekre. A tanácsadók arra biztatják a cégeket, hogy igyekezzenek valami újat, egyedülállót kínálni, ha idetelepülnek, ami kihívást jelent az informatikusoknak, mint a BI vagy a Big Data. A klasszikus szoftverfejlesztő házaknak, amelyek „olcsó” iroda létrehozásában gondolkodva érkeznek ide, komoly gondjaik lehetnek a munkaerőtoborzásban.


Cikkünk több oldalas! Lapozzon!
1. oldal - Ebben a szakmában akár 2 millió forintot is kereshet
2. oldal - Nem is keres állást, mégis ajánlatokkal bombázzák
  • 2019.11.14recruiTECH BLUE Fizikai munkaerő toborzás – van új a nap alatt? Szerintünk igen! recruiTECH BLUE | 2019. november 14-én a kékgalléros toborzásra koncentrálva, még lazy bird áron Részletek Jegyek
  • 2019.11.15Hogyan változnak a nyugdíjszabályok 2020-ban? Mikor jobb nyugdíjba vonulni a nyugdíj összege szempontjából. Még az idén, vagy inkább jövőre? Ki vonulhat nyugdíjba jövőre, mit jelent a munkáltató számára, ha a munkatárs nyugdíjra jogosulttá válik? Nyugdíj mellett hogyan dolgozhatunk? Mit jelent a munkáltató számára, ha nyugdíjas munkavállalót foglalkoztat? Részletek Jegyek
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter