Megjelent: 6 éve

Hogyan lehetne még jobb egy munkahely?

Az európai átlaghoz képest (57 százalék) elkötelezettebbek a magyar dolgozók munkahelyük iránt - derül ki az Aon Hewitt 2015-ös felméréséből. Hazánkban a dolgozók 62 százaléka ajánlja munkahelyét és nem tervezi a váltást. Bár az adat biztató, van még hova fejlődni.

Béren kívüli juttatások

Magyarországon a munkavállalók motiválásának egyik népszerű eszköze a cafeteria juttatás. Egy hatékonyan összeállított rendszer ugyanis jelentősen lendíthet a dolgozók elkötelezettségén. „Az OTP SZÉP-kártyával rendelkező munkavállalók 63 százaléka elégedett munkáltatójával, míg azoknál, akik semmilyen cafeteria juttatásban nem részesülnek, ez az arány csupán 41 százalék. Ez is bizonyítja, hogy a béren kívüli juttatások a munkavállalók ösztönzésének hatékony eszközei, miközben az adókedvezményei miatt a munkáltatók is jól járnak” – mondta Kuhárszki Andrástól az OTP Bank Bankszámla főosztályának igazgatója.

Kedvezőbb feltételek

A 2016. január 1-től hatályba lépett új adójogszabálynak köszönhetően az idén még kedvezőbb feltételek mellett adható a SZÉP-kártya. A személyi jövedelemadó kulcsának 1 százalékos csökkentésével a béren kívüli juttatásokra vonatkozó kedvezményes adókulcs 35,7-ről 34,51 százalékra, míg a normál adózású juttatások után fizetendő közteher 51,17-ről 49,98 százalékra csökkent.

További változás, hogy a SZÉP-kártyára utalt összeg nem számít bele az összevonandó, maximum 200 ezer forintig kedvező adózással adható cafeteria elemek közé. Emiatt, ha más juttatásban nem részesül a munkavállaló, akkor akár 450 ezer forint juttatást is kaphatott és kaphat idén is SZÉP-kártya feltöltés formájában.

Rugalmas időbeosztás és távmunka

A megfelelően kidolgozott juttatási rendszer mellett az is fontos, hogy meglegyen az egyensúly a szakmai és a privát élet között. Ebben is tud segítséget nyújtani a munkáltató, ha hagyja, hogy dolgozói – ésszerű kereteken belül – rugalmasan osszák be munkaidejüket és olykor irodán kívülről végezzék el napi munkájukat.

A Randstad Hungary 2015-ös kutatása alapján a munkavállalók lojalitását és elkötelezettségét leginkább a munka és a magánélet közti egyensúly, és a rugalmas munkavégzés segítik elő. Ha a vállalkozás tevékenysége nem teszi lehetővé, hogy megváltoztassák a fix munkaidőt és a munkavégzés helyét, sokat segíthet, ha engedélyez több rövidebb pihenőt, akár egy erre a célra kialakított, nyugodt helyiségben.

Vonzó munkahelyi légkör, jó kapcsolat

Ha a munkavállalók jó kapcsolatot ápolnak egymással, könnyebben jutnak túl a stresszesebb napokon, és hatékonyabban segítik egymást a közös projektek alatt. A Randstad kutatása alapján, Magyarországon a versenyképes fizetésnél is fontosabb a dolgozóknak, hogy jó kapcsolatban legyenek a közvetlen felettesükkel. Fontos megjegyezni, hogy a leendő munkahely kiválasztásánál az elsődleges szempont – a válaszadók 81 százaléka szerint –a jó fizetés.
  • 2022.08.24Babér Szeminárium Közelít a tanulmányi időszak, ezzel együtt pedig megszaporodnak a szakképzési munkaszerződéssel, tanulószerződéssel, hallgatói munkaszerződéssel, a duális képzéssel és a tanulók foglalkoztatásának lehetőségeivel kapcsolatos szakmai kérdések is. Augusztus 24-én a BaBér meghívott előadója, Greskóné Koller Krisztina gyakorlati példákon keresztül ad árnyalt képet a témáról online előadása során. Részletek Jegyek
  • 2022.09.16HR és Munkajog modul I.: A munkaviszony keletkezése / Beléptetés Kettő az egyben: egyszerre HR és munkajogi megközelítésben: a munkaszerződés, általános magatartási követelmények, adatvédelem és más, fontos témák neves oktatóktól, mint Berke Gyula, Bankó Zoltán. Részletek Jegyek
  • 2022.09.28 recruiTECH BLUE Kékgalléros foglalkoztatók, termelő logisztikai vállalatok = recruiTECH BLUE konferencia, ahol újra a fizikai toborzáson lesz a hangsúly. Harmadik országbeliek foglalkoztatása, szállásoltatás, online toborzás, outsourcing és még számos aktuális téma! Részletek Jegyek
  • 2022.11.07Scrum szimuláció, avagy agilitás a gyakorlatban Hogyan tanulható meg a rugalmas vállalati működés kockázatmentesen? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter

Facebook