Megjelent: 1 éve

Hogyan osszunk meg álláshirdetést a Facebookon?

Múlt heti bejegyzésemben, amiben a jó álláshirdetést a csokipapír első oldalához hasonlítottam, azt ígértem, hogy esettanulmány keretében konkrét példákkal jövök posting témában. Említést tettem arról is, hogy mennyire fontos egy jó munkaköri leírás ahhoz, hogy megfelelő álláshirdetések születhessenek - írja a Toboroz az ország blog a HR Blogon.

images

images

Nem véletlen a többesszám!

Ugyan nem született még bejegyzés sem az úgynevezett intake session tartalmáról, sem a különböző toborzási csatornákról, abban a szakmabeliek nagy része egyet fog érteni velem, hogy a Facebook és általában a social média külön toborzási csatornaként nőtte ki magát.

A Facebookon a következő módokon tudunk hirdetni. (Figyelem! A hirdetés ebben az esetben az, amikor valamilyen formában kirakunk egy posztot, és ülünk a babérjainkon, és várjuk, hogy ránk írjanak a jelentkezők. A Facebook használható közvetlen jelölt-megkeresésre is. Ebben a bejegyzésben csak a hirdetésről lesz szó.)

1. Kirakunk egy posztot a saját oldalunkra, esetleg a céges Facebook oldalra, kérjük az ismerőseinket, hogy osszák meg, és reménykedünk a csodában. Szó szerint a csodában.

2. Facebook oldalakról (úgy lehet felismerni, hogy like-olni lehet magát az oldalt, és jellemzően csak az oldal tulajdonosa tud posztolni), meg tudunk hirdetni pozíciókat, amikor a poszt aljára bekerül egy “Jelentkezés” vagy “Apply Now” akciógomb, és a hirdetésünk listázva lesz a https://www.facebook.com/jobs oldalon

3. Szponzorált tartalomként jelentetjük meg a hirdetésünket, így be tudunk állítani célcsoportot (életkor – diszkrimináció?- , lakhely, érdeklődési kör alapján), és ennek a körnek a hírfolyamán fog megjelenni (feltéve, hogy elég sok pénzt szánunk marketingre).

4. Facebook csoportokban (úgy lehet őket felismerni, hogy csatlakozni kell hozzájuk, és ha az admin másként nem állítja be, minden csoporttag meg tud osztani tartalmat) tudjuk közzétenni őket. Ezeknek a csoportoknak nagyon nagy előnye, hogy általában jól specifikáltak, konkrét érdeklődési kör, végzettségnek megfelelőek, és a toborzó kollégákon kívül a többi tag kifejezetten álláskeresési célból csatlakozik.

Szeretném hangsúlyozni, hogy a különböző típusú megosztások, sőt, sokszor a Facebook csoport jellege, célcsoportja, más-más posztot igényel, ami egy-egy újabb hirdetést jelent a gyakorlatban.

Személy szerint nekem a legjobb tapasztalatom a csoportokban való megosztásokkal van, ezért ilyen példákat fogok Nektek mutatni.

Esettanulmány #1: Ahogyan sokak első Facebook hirdetése kinéz:

Kattintson a folytatásért a HR Blogra.
  • 2020.02.20Készülj fel a 2020-as Munka törvénykönyve változására! Hogyan kell előkészíteni munkajogi szempontból a felmondást? Hogyan működhet jogszerűen az elektronikus munkaidő nyilvántartás? Milyen változások várhatók a Munka törvénykönyvében, az elfogadott uniós irányelvek tükrében? Milyen tanulságok vonhatók le a legújabb munkaügyi bírói gyakorlatból? Részletek Jegyek
  • 2020.02.20recruiTECH Idén minden eddiginél erősebb programmal, számos külföldi (IRL, UK, PL) és hazai előadóval indítjuk útjára a recruiTECH, 2020.02.20-i eseményünket! Várjuk szeretettel a toborzási szakma színe-javát, és mindenkit, aki felelősséget érez a tehetségek megtalálásában. Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter