Megjelent: 4 hónapja

Jönnek-e ukránok a magyar álláspiacra? - válaszol Czellecz Zoltán, a Work Force cégvezetője

A Work Force munkaerő-kölcsönzőnél az utóbbi években 40-50 százalék között mozgott az ukrán munkavállalók aránya, a háború kitörése előtt is 700-an álltak alkalmazásban nagyrészt kékgalléros munkakörökben. Czellecz Zoltán cégvezetőt arról kérdeztük, hogyan élték meg a háború kitörését, milyen intézkedéseket hozott a cég és mennyi menekültnek adtak munkát. És arról is beszélt, hogy már cégükben is érzik a háború negatív gazdasági hatásait.

Mennyire érte önöket váratlanul Ukrajna orosz megtámadása február 24-én?

- Ha nem is számítottunk rá, de a háború kitörése előtti két hétben már különböző forgatókönyveket vettünk az ügyfelekkel az eshetőségekről, például arról, hogy az ukrán állam behívhatja-e a hadseregbe a Magyarországon dolgozó ukránokat és a munkavállalók mennének-e. Már csak azért is, mert a kölcsönzötti létszámunk fele ukrán munkavállaló és ez jelentős üzleti kockázat volt. Kiderült, hogy a katonai behívót külföldön nehéz érvényesíteni, és ők nem  akarnak hazatérni.

A háború kitörése bennünket is legtaglózott és teljesen új kihívásokkal szembesültünk. Még aznap elkezdtük felmérni a munkavállalóink körében, milyen segítségre van szükségük és léptünk is. Kezdetben arra koncentráltunk, hogy a kölcsönzött munkavállalóinknak, valamint a belső csapatunknak segíteni tudjunk. A szállásoltató partnerekkel megállapodtunk, hogy egy átmeneti időszakban a munkavállalók családtagjat, akár gyerekeket is fogadják a munkásszállásokon. Céges buszaink egy részét a határra irányítottuk, hogy az érkező családtagokat fogadni tudjuk. A 700 fős ukrán kölcsönzötti állományból 50-70 családtag érkezett meg az utóbbi hetekben.

Megkértük a kölcsönvevő partnereket is, hogy legyenek rugalmasak, gondolják át, hogy bizonyos munkakörökben lehetne-e az itt dolgozók családtagjait alkalmazni vagy a későbbi bővüléseknél őket figyelembe venni. Volt olyan munkaadó, ahol ezt sikerült elérni.

Eddig körülbelül 600 ezer menekült ukrán érkezett Magyarországra. Keresik-e és ha  igen hogyan azokkal a menekültekkel a kapcsolatot, akiknek nincsenek itt dolgozó családtagjai?

Keressük online és offline módon is. Felvettük a határ menti önkormányzatokkal a kapcsolatot, akik segítenek az állásajánlatokról az információt megosztani a menekültekkel, jelzik, hol vannak elszállásolva.

Online ukrán nyelvű, targetált közösségi médiás hirdetésekkel, Facebook-csoportokban posztokban kínálunk elhelyezkedési lehetőséget. Ezen kívül weboldalunknak van ukrán szekciója is. Ha valaki jelentkezik, ukrán nyelven beszélő kollégánk veszi fel vele a kapcsolatot.

A tapasztalat az, hogy egyelőre a vártnál sokkal kevesebb munkavállalót, kevesebb, mint 100 főt sikerült így elhelyezni. A Magyarországra érkező menekültek nagy része Lengyelországba, vagy Nyugat-Európa felé utazik tovább és bizonyos esetekben az adminisztráció sem egyszerű.

Túl bürokratikus a legális munkavállalás elintézése?

Ha van a menekültnek érvényes biometrikus útlevele, akkor gördülékeny. A háború kitörése előtt is működött az egyszerűsített engedélyeztetési eljárás, amivel tartózkodási és munkavállalási engedélyt kapott a Magyarországon munkát vállaló ukrán állampolgár. Ha valaki azonban érvényes okmányok nélkül érkezik, akkor nem egyszerű, egy átlagos munkaadónak rendkívül nehezen megugorható akadályt jelent. Annak ellenére mondom ezt, hogy az utóbbi hetekben történt könnyítés.

Milyen munkakörökben lehet ukrán munkavállalókat alkalmazni?

A nyelvtudás hiánya meghatározza a lehetőségeket. Ha valaki magas szinten beszél angolul, neki megnyílnak a lehetőségek, például fehérgalléros állásokra például nemzetközi ügyfélszolgálati központokban, idegenforgalomban, vagy vendéglátásban. Aki viszont nem beszél se magyarul, se angolul, neki a könnyű fizikai - például betanított - munkák jöhetnek szóba gyárakban, a mezőgazdaságban, a vendéglátás támogató területén és az építőiparban. Azoknál a munkaadóknál, akik már eddig is alkalmaztak ukránokat, dolgoznak ukrán műszakok, léteznek ukrán nyelvű utasítások, oda könnyebb bekerülni.

Nehezíti a helyzetet, hogy sok kisgyermekes anyuka érkezett, akik csak úgy tudnak munkába állni, ha valaki gondoskodik a gyermekfelügyeletről és a tanításról. Ebben is történt előrelépés az utóbbi hetekben, ám még nem automatizmus, hogy az adott munkahely közelében van olyan iskola, óvoda, amely fogadja az ukrán gyerekeket.

Az iparágban gyakran hangoztatott mondat, hogy a munkaerő-kölcsönzők a gazdaság lakmuszpapírjai, először érzik a saját bőrükön a fellendülést és a visszaesést. Már csak azért is, mert ügyfeleik először nyúlnak a kölcsönzötti létszámhoz, ha le kell építeni és itt kezdik a létszám óvatos feltöltését is.  Mit éreznek most önök?

Saját bőrünkön tapasztaljuk, hogy az autóipari cégek és TIER 1-es beszállítók egy része vagy elkezdett leépíteni vagy a tervezett bővüléseket elhalasztja. Hasonlókat hallunk a vegy- és az élelmiszeriparból is, bár ott kicsi a kitettségünk. Az orosz-ukrán háború akadályozza az alapanyag-ellátást, az ellátási láncok állnak, a költségek növekednek. Hogy meddig tart ez a folyamat, nem tudni. Mindenesetre az eddigi történések nem adnak okot az optimizmusra.

A nyitóképen Czellecz Zoltán

Sorozatunk korábbi cikkei:

Szolidárisak a magyarok az ukrán vendégmunkásokkal: Göltl Viktor, WHC

Több száz állást tudunk ajánlani az ukrajnai menekülteknek: Juhász Csongor, Prohuman

  • 2022.08.29Mit tegyél, hogy tőled vásároljanak? Értékesítése mindig szükség van; nem csak akkor, ha a cégnek jól megy, de akkor is, amikor nehéz időszak következik. Részletek Jegyek
  • 2022.09.16HR és Munkajog modul I.: A munkaviszony keletkezése / Beléptetés Kettő az egyben: egyszerre HR és munkajogi megközelítésben: a munkaszerződés, általános magatartási követelmények, adatvédelem és más, fontos témák neves oktatóktól, mint Berke Gyula, Bankó Zoltán. Részletek Jegyek
  • 2022.09.28 recruiTECH BLUE Kékgalléros foglalkoztatók, termelő logisztikai vállalatok = recruiTECH BLUE konferencia, ahol újra a fizikai toborzáson lesz a hangsúly. Harmadik országbeliek foglalkoztatása, szállásoltatás, online toborzás, outsourcing és még számos aktuális téma! Részletek Jegyek
  • 2022.10.05Tréning Kerekasztal Konferencia 2022. Folytonos változások, aggodalom, stressz, hybrid működés, motivációvesztés, soha nem látott fluktuáció - napjainkban számos már korábban is tapasztalt és rengeteg új kihívással küzdenek a cégvezetők, HR és képzési szakemberek. Az idei Tréning Kerekasztal konferencia több évtizedes hagyományt követve az aktuális szervezeti és HR kihívásokra ad válaszokat és bemutatja a magyar piac vezető tréningcégeinek legújabb fejlesztéseit és tapasztalatait. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Ezért váltanak munkahelyet a legtöbben

Egy friss magyar kutatásból kiderül, hogy a válaszadók átlagosan leginkább a négy napos munkahétnek örülnének, de népszerű a rendszeres... Teljes cikk

Valóban megváltozott az executive search piac?

Halkan dolgoznak, kevés konkrétumot árulnak el megbízóikról, misztikum lengi körül munkájukat. Ilyen kép él a vezetőkiválasztó, a nemzetközi... Teljes cikk

Lehet-e 3 hónap alatt állást találni Magyarországon?

Elég-e a 3 hónap az új állás megtalálására? Javában zajlik az ellenzéki pártok aláírásgyűjtése, hogy népszavazás legyen az álláskeresési... Teljes cikk

Facebook