Megjelent: 2 éve

Karriertervezés

A szervezet stratégiai céljainak megfelelően kialakított HR-eszköz. Egyben a személyes és szakmai fejlődési célok meghatározása és az ahhoz szükséges tevékenységek tervezése annak érdekében, hogy a személy elérje az általa kitűzött karriercéljait.

Az egyéni és a szervezeti kompetenciatérkép megfeleltetésével, az egyéni teljesítménymutatók, az egyéni és a szervezeti karriercélok egymásra illesztése és nyomon követése alapján hosszú távon biztosítja a minőségi munkaerő-ellátást, a megtartást, a munkavállalók belső mozgását és folyamatos fejlődését.

Karriertervezés a személyes és szakmai fejlődés stratégikus tervezése a jelenlegi és jövőbeli karrier céljainak elérésére. A karriertervezés során az egyén megvizsgálja a készségeit, érdeklődési területeit, értékeit és céljait, majd ezen alapulva alakítja ki a hosszú távú karrierútját. A folyamat során figyelembe kell venni a jelenlegi munkahelyi környezetet, az iparági trendeket, és az egyéni fejlődési lehetőségeket is.

Néhány kulcsfontosságú elem a karriertervezés során:

 1. Önismeret: Az egyénnek fel kell mérnie saját képességeit, készségeit, érdeklődési területeit és értékeit. Az önismeret segít abban, hogy valaki olyan karrierútvonalat válasszon, amely illeszkedik az egyéni erősségeihez és preferenciáihoz.

 2. Célkitűzés: Fontos meghatározni hosszú távú és rövid távú karrier céljait. A célok legyenek mérhetők, elérhetők és időben meghatározottak.

 3. Mérlegelés: Az egyénnek értékelnie kell a jelenlegi helyzetét, beleértve a jelenlegi munkahelyi környezetet, fejlődési lehetőségeket és a piaci körülményeket.

 4. Képzés és fejlődés: Fontos az állandó tanulás és fejlődés. A karriertervezés magában foglalja a képzési és fejlesztési lehetőségek azonosítását, amelyek segítenek az egyén szakmai fejlődésében.

 5. Hálózatépítés: A kapcsolatok kiépítése és karbantartása szintén kulcsfontosságú. A hálózatépítés lehetőségeket teremthet új karrierlehetőségekre és segíthet az egyéni fejlődésben.

 6. Flexibilitás: A karriertervezés rugalmasságot igényel, mivel az egyéni célok és a piaci körülmények is változhatnak. Fontos rugalmasnak lenni és alkalmazkodni az új lehetőségekhez.

 7. Értékelés és visszajelzés: Időről időre érdemes értékelni a terveket és az elért eredményeket, és szükség esetén módosítani a terveket. A külső visszajelzések, mentorok vagy tanácsadók segíthetnek ebben.

A karriertervezés tehát egy folyamatos és aktív gondolkodásmódot jelent, amely segít az egyénnek elérni szakmai céljait és személyes fejlődését.

 • 2024.03.21recruiTECH 2024 A recruiTECH elsősorban HR vezetőknek, toborzóknak, toborzási vezetőknek, employer branding specialistáknak és learning & development szakembereknek szól, akik napi szinten küzdenek a toborzási céljaikért a munkaerőpiacon, akik keresik az új megoldásokat, melyek segítségével hatékonyabbá tehetik vállalatuk tevékenységét.info button Részletek ticket button Jegyek
 • 2024.03.26Műegyetemi Állásbörze A Műegyetemi Állásbörze Budapest legnagyobb és legrangosabb álláskereső rendezvénye. 1995 óta képez hidat a munkaadók és potenciális munkavállalóik között. Rendezvényről rendezvényre több újítással, színesebb programokkal, felméréssel és számos csatornával is találkozhatnak az érdeklődők.info button Részletek ticket button Jegyek
 • 2024.03.27Átfogó projektmenedzsment képzés IPMA és PMI alapokon Klasszikus projektmenedzsment képzés - átfogó, gyakorlati program, egyéni mentorálással.info button Részletek ticket button Jegyek
 • 2024.04.04Six Sigma Black Belt képzés 9 napos gyakorlatorientált, intenzív képzési program, amely készségszintre fejleszti a résztvevőket a 6 Sigma ismeretek elsajátításában, alapoktól a Green Belt ismereteken át magas szintű hatékonyságjavító projektek megvalósításáig. info button Részletek ticket button Jegyek