Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő Megjelent: 7 éve

Meddig járjon felmondási védelem a kismamáknak?

A kismamák munkajogi védelme ismét a viták kereszttüzébe került, igaz csak az átfogó, új munkajogi szabályozás koncepciója részeként. Mielőtt azonban bárki lándzsát törne azért, hogy a kismamák vagy inkább a szülők jelenlegi munkajogi védelmét fenntartsa, vizsgáljuk meg annak jelenlegi formájában való létjogosultságát.

Az köztudott, hogy a 2009. decemberi Munka Törvénykönyve (Mt.) módosítása 2010. május 1-jét követően a gyermek 3 éves koráig terjesztette ki a munkajogi védelmet, de elmulasztotta azt a jogilag védendő társadalmi érdekkel, a gyermekek gondozásával összekötni, így a jelenlegi szabályozás nemcsak a nemzetközi gyakorlattal, de az Mt. alapkoncepciójával is ellentétes, amikor a teljes munkaidőben dolgozó munkavállalók egy csoportját a munkaviszonyon kívüli olyan személyes körülményre tekintettel részesíti munkajogi védelemben, amely nincs kapcsolatban a munkavégzéssel vagy a foglalkoztatással.

A korábbi szabályozások szervesen illeszkedtek a munkajogi védelem jogi koncepciójába, amikor is a keresőképtelen munkavállalók munkaviszonyának megszüntetését tiltotta meg rendes felmondással, így akik betegség, baleset, gyermekgondozás, ápolás vagy katonai szolgálat miatt nem végeztek munkát.

Az anyasági távollét magyar szabályozása néhány EU ország - Belgium, Franciaország, Csehország, UK és Ausztria - azonos munkajogi védelmének elemzése alapján sem állja ki a próbát. Ezek az országok a terhesség és a gyermek gondozása céljából biztosított távollét, a vizsgált országokban 16 hét - 24 hónap közötti tartamára biztosítja a felmondási védelmet. Egységes azonban valamennyi ország szabályozása abban, hogy a védelem csak a szülő munkából való távolléte alatt és legfeljebb azt követő rövid ideig áll fent. Az osztrák rendszer biztosítja a legtovább a védelmet, de a munkába való visszatéréssel a védelem ott is megszűnik, illetve a gyermek egyéves korát követően a bíróság előzetes engedélyével a gyermeket otthon gondozó szülő munkaviszonya is megszűntethető, ha a munkáltatótól nem várható el üzleti okokból a munkaviszony fenntartása.

Az Mt. a fentiekkel azonos módon szabályozta a kérdést egészen 2006. január 1-jéig. Ezt megelőzően a kismamák munkajogi védelme illeszkedett ebbe a koncepcióba, ugyanis a korábbi szabályozás szerint a kismamák a Gyes/Gyed idejére voltak jogosultak a munkajogi védelemre, azaz addig, amíg otthon maradtak a gyermekkel. 2006. január 1-jétől kezdődött el a szabály felpuhítása, bevezetve a 3 éves védelmi időt, de azt még mindig a GYES folyósításához kötve, ami már 2 évre védte a teljes munkaidőben dolgozó szülőt, ami szintén érthetetlen szabály volt, egyrészt miért az állami segély folyósításhoz kötött a védelem, amit a gyermek két éves kora után teljes munkaidőben való foglalkoztatás mellett is igénybe vehetett a szülő. Ezt koronázta meg a jelenlegi szabályozás, amely már nem köti az ellátáshoz a védelmet, tehát a szülést követően azonnal lehetővé tette a visszatérést a védelem 3 évre való fenntartása mellett.

A mostani szabályozás azonban bármelyik szülőnek lehetővé teszi a gyermek 3 éves koráig a munkajogi védelmet akkor is, ha a szülő nem akadályozott a munkavégzésben, azaz teljes munkaidőben végez munkát. Ebben az esetben azonban már hiányzik a gyermekek gondozása miatt a munkavégzésben fellépő hátrány kiegyenlítése, mint jogilag védendő érdek.

Mindezek fényében tehát az Mt. e körben való módosítása okszerű és célszerű igény. A gyakorlat során az a tapasztalat, hogy szükségtelen feszültséget kelt a munkavállalók között, hogy a Gyes-en és Gyed-en lévő szülők lemondva az ellátásról, aktiválják magukat bármikor (2011. augusztus 1-jétől ez ugyan már 60 nap), és bár a többi kollégájukkal egyenlő feltételekkel dolgoznak, mégis védettek nemcsak az átszervezések miatti létszámleépítésekkel, hanem a képességgel és vagy munkavégzéssel kapcsolatos magatartási szabályok miatti rendes felmondással szemben is, miközben éppen azt, amire tekintettel munkajogi védelmet élvez, a gyermek otthoni gondozását nem végzik.

A gyakorlat egyébként sajnálatosan azt mutatja, hogy a szülők egy, bár kétségtelenül kisebb része, a tényleges munkavégzés szándéka nélkül aktiválja magát döntően éppen akkor, amikor tudomást szereznek az átszervezésről vagy létszámleépítésről, és mivel a munkáltatók többsége azonnali visszatérésükkel - még a régi beidegződések alapján - nem számolnak, az egyetlen megoldás a munkáltatók számára ha "közös megegyezéssel" nagyobb összegű, nota bene, a 3 évből még hátralévő teljes időre szóló díjazás ellenében távozik a munkavállaló - vissza a Gyed-re vagy Gyes-re. Ez nyilván borzolja az aktív és nem védett munkavállalók idegeit, és jogosan érzik méltánytalannak, mert joggal való visszaélésre is alkalmat ad, és mint a gyakorlat mutatja, ha erre van mód, akkor ezzel vissza is élnek.

Nyilvánvaló, hogy a szabályozást nem a kisebb számban előforduló visszaélés vagy rosszhiszemű joggyakorlás megakadályozására kell alapozni, de figyelembe kell venni, hogy mind a nemzetközi, mind pedig a magyar Mt. munkajogi védelmének koncepciójával ellentétes a jelenlegi szabályozás, ezért az nem igen vitatható, hogy a jelenlegi rendszert e tekintetben nem kívánatos fenntartani.

A teljes koncepció is újragondolandó, mind a védelem időtartama és tartalma tekintetében, az új szabályozás iránya lehet a munkajogi védelem a terhesség és a gyermek gondozása céljából a munkából való távollét idejére való fenntartása akár 3 évre is.

Dr. Csabai Marianna vezető munkajogi ügyvéd,
CLV Partners Csabai, Lindner & Varga Ügyvédi Iroda
Follow hrportal_hu on Twitter

Kirúgták, mert nem fogadta az „udvarlást”

Egy frissdiplomás lányt felvettek dolgozni a polgármesteri hivatalba, ahol a főnöke, a jegyző hamarosan heves udvarlásba kezdett. Érkeztek a lány telefonjára, erotikus tartalmú üzenetek, egyszer a kolléga pedig a szemtanúja volt, hogy a jegyző a székén ülő nőt hátulról ölelgeti, miközben az tiltakozik.tovább..

További cikkek
Az eddigi legnagyobb sztrájkra készülnek a Ryanair-nél

A Reuters hírügynökség értesülései szerint jövő szerdán és csütörtökön 600 járatát törli a légitársaság, mert a dolgozók sztrájkba... Teljes cikk

Az ukrán kormány megtiltotta az állami vállalatoknak, hogy nagy összegű prémiumokat adjanak

Megtiltotta az ukrán kormány az állami vállalatoknak, hogy jutalomként nagy összegű bónuszokat fizessenek alkalmazottaiknak az ország jelenlegi... Teljes cikk

Négymilliárdos adócsalási ügyben 50 ember ellen emeltek vádat

Vádat emeltek ötven ember ellen Bács-Kiskun megyében, mert egy számlázási láncon keresztül több mint négymilliárd forint adót csaltak el. A... Teljes cikk

Halálos munkabaleset Mosonmagyaróváron

Mosonmagyaróváron, a Mofém-gyár területén életét vesztette egy 23 éves munkás, akit egy bontásra ítélt vasbeton szerkezet temetett maga alá -... Teljes cikk

Az időskori szegénység és az oktatás a németek legfontosabb problémája

Az időskori szegénységet és a gyermekek oktatásban való esélyegyenlőségét említették első helyen abban a felmérésben, melyben a Bild am Sonntag... Teljes cikk

Kapcsolódó tartalmaink 1 2 3 Bezár