Megjelent: 8 éve

Milyen főnök Mező Misi? - fizetés, tehetség, fegyelmezés zenész szemmel

"Mióta elvágták odalent a köldököm, azóta utálom a főnököm" - énekli slágerében Mező Misi, a Magna Cum Laude frontembere. Akit már emiatt is vagány vállalás volt meghívni a személyzeti döntéshozók szakkiállítására, a Personal Hungaryre előadást tartani a karrierépítés fortélyairól. Megérte, mert akadnak tanulságok.

Az idézett dalt céges rendezvényeken általában előre le akarják tiltani a szervezők. "Mi viszont bohém, életvidám és polgárpukkasztó zenészek vagyunk. Tehát mindig eljátsszuk" - tudtuk meg a zenésztől.

"Arról viszont "Hogy mitől lesz egy ember híres zenész?" fogalmam sincs - sőt igazából még művésznek sem tartom magamat - reagál a moderátor által felvetett kérdésre. "Nincs olyan recept a sikerre, hogy "Végy 20 dkg hitet, 30 dkg kitartást és tedd hozzá az álmaidat. Egy viszont biztos: a szorgalmas, kitartó munkát semmilyen tevékenységből nem szabad kispórolni, még akkor se, ha manapság rengeteg ellenpéldával találkozni. Az álmok mellé mindig kemény munkát kell rendelni, ha valaki komoly sikereket akar elérni. Bár a magabiztosság érzése is fontos lehet. Van korábban az üzleti életben dolgozó zenész ismerősöm is: neki a főnöke a tárgyalásai előtt azt tanácsolta, hogy a zsebében legalább 500 ezer vagy 1 millió forinttal menjen el tárgyalni, mert úgy sokkal bátrabb lesz." Mindemellett a megfelelő kollégákon is rengeteg múlhat. "A zenekar motorja mai napig a három alapító tag - a zeneszerző, a szövegíró és jómagam."

Szerencse kellett a The Voice-ba kerüléshez

Mező Misi nem kifejezetten tartja magát módszeres karrierépítőnek. Az énektehetségek felkutatását célzó The Voice mentor-zsűritagságát is főként a szerencsének köszönheti. "A zsűritagságnál nagy szerencsém volt, mert a műsor producere is gyulai, akárcsak én, így rám gondolt. Nem vagyok egyébként az a típus, aki tudatosan helyezkedik, hajtja a dolgokat, miközben folyton azt akarja kideríteni, hogy épp kivel kellene jóban lennie." Azt viszont nem tagadja, nagyon vonzotta a lehetőségben a műsor speciális szakmai kihívása. "A zeneiparban mindig nagyon fontos a színpadkép, a látvány. Gondoljunk csak bele! 2 adag tojásrántotta közül sem a papírtányéron hanyagul elénk dobott, hanem inkább az elegáns környezetben szervírozott fog jobban tetszeni. Ez a műsor ennyiben tényleg újat hozott: izgalmas volt kipróbálni, milyen úgy véleményt mondani egy énekesről, egy produkcióról, ha nem ismerem a hanghoz tartozó látványt."

Nagy felelősség az énekesjelöltek megítélése

Az énekes a tehetségkutatóban általa mentoráltakat következetesen "a gyerekek" néven emlegeti. A zenész tisztában van azzal, hogy a versenyben történtek egy életre meghatározó élményekké válhatnak a fiatal tehetségek számára. "Nagyon nagy volt a felelősségem, mert itt kőkeményen emberi életekről, sorsokról van szó. Amit nem lehet annyival elintézni egy kudarc esetén, hogy "nem baj fiam, legfeljebb visszamész kőművesnek meg felszolgálónak. Próbáltam arra is figyelni, hogy ne akarjak az énekesekre olyan dalokat, stílust, műfajokat, viselkedéseket rákényszeríteni, amelyek nem a sajátjaik és amelyekben úgysem fognak tudni "jól működni." Nem akartam például Veres Mónikából Whitney Houstont vagy épp Pál Dénesből Bruce Springsteent faragni"- hoz egyébként a munka világában is igencsak megszívlelendő példát a zenész. Mindemellett a fiatal tehetségek "földön tartására" is ügyelnie kellett a verseny alatt. "Egy, a tehetségkutató előtt gyakran teljesen civil fiatallal ilyen helyzetben nagyon el tud ám szaladni a ló. Tehát azt is tudatosítani kellett bennük, hogy még siker esetén se csak körülöttük forog a világ."

Demokrácia van a csapatban, de azért...

Habár a négytagú Magna Cum Laude zenekarban a mai napig az egykori alapítók a fő tartóoszlopok, Mező Misi a csapatmunka során maximálisan demokráciapárti. "Egyenlőség van a csapatban. Mindegyikünk szavazata 1-et ér: de az is igaz, hogy egy-egy koncert után többnyire én vagyok az, aki az öltözőben jelzi, ha valami nem volt olyan jó." A csapat - bármily furcsa lehet a rockzenekarok életét csak kívülről látóknak - nem tart próbákat. Az ok? A rengeteg munka.

Aki hibázik, annak ugrik a fél gázsija

A tévesztésnek és a rossz minőségnek azért vannak anyagi vonzatai a csapatban. "Havonta átlag 16 fellépésünk van, így emellett még próbálni is? Az képtelenség. Nálunk így igazából minden, ami élesben történik a színpadon, az egyben próba. Viszont van tétje a játéknak: aki egy koncerten ront, téveszt, annak aznap este ugrik a fél gázsi. Így aztán próba nélkül is odafigyelnek a minőségre a zenészkollégák." Az újak toborzása sem komplikált a zenekarban. "Amikor dobost kerestünk, próbadoboláson kellett részt vennie, három dallal. Aztán közös jammelésen improvizálva kellett bizonyítania. De számít az emberi oldal - azaz, hogy mennyire tudunk majd együtt dolgozni vele - mellett a szakmai rutin is. Emellett nagyon fontos a végzettség, mert egy jó zenész sem tud mindent ösztönből megoldani."

13. fizetés a technikusoknak is

Mező Misi a csapat többi tagjára - a kiegészítő személyzet, a technikusok gondját is viseli. A csapat tagjai a turnékon mindig a zenekarral azonos szálláshelyet kapnak, de még 13. havi fizetés is jár nekik juttatásként. "A külföldi sztárzenekaroknál gyakori, hogy a személyzet valami munkásszállón vagy kollégiumban kap szállást, míg az együttes egy ötcsillagos hotelben hajtja álomra a fejét. Mi mindig ugyanott biztosítunk számukra szállást, mert ők is rengeteget adnak a produkció sikeréhez. A gyorsaságot és a minőséget viszont elvárjuk cserébe a csapattól. A 13. havi fizetés pedig azért fontos, mert a zenekarok életében nem épp a tél a főszezon. Azt viszont nem akarjuk, hogy ajándékozás nélkül teljen a családjuk karácsonya."

Takács Gabriella
  • 2021.08.10 Munkavédelmi technikus Munkavédelmi technikusra lehet szüksége minden olyan cégnek, amelynél kiemelten fontos a munkahelyi egészség és biztonság megvalósítása. A Munkavédelmi technikus ugyanis elősegíti a munkahelyi balesetek és foglalkozási megbetegedések megelőzését, valamint a munkavédelemre fordított költségek optimalizálást. Támogatja a munkáltatót a munkavédelmi kötelezettségek teljesítésében, ezzel hozzájárul a mulasztások és szabályszegések hátrányos személyi és anyagi következményeinek elkerüléséhez Részletek Jegyek
  • 2021.08.28Agilis Transformáció Leader képzés online, videokonferenciás Hazánkban egyre több és több vállalat lép az agilis átalakulás útjára, így felértékelődik az agilis transzformációt vezető szakemberek jelentősége. Az Agile Transformation Leader egy olyan szervezetfejlesztő szakember, aki felkészíti és végig kíséri az agilis átalakulás útján a vállalatot. Ügyfél-fókuszt, Design Thinking szemléletet hoz be, vezetőket coachol, csapatokat mentorál, miközben pozitív, felhatalmazó légkört teremt a szervezeten belül. Részletek Jegyek
  • 2021.09.23HR Basic Sajátítsd el évek helyett 12 napban az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! HR gondolkodás e-learning videókkal, esettanulmányokkal, testre szabva gyakorlatorientáltan. Részletek Jegyek
  • 2021.09.28Kötelező visszaélés-bejelentési rendszer bevezetése, alkalmazása Az EU 2019/1937 sz. irányelve új kötelezettséget ír elő. Visszaélés-bejelentési rendszert kell alkalmazni. Minden 50 fő feletti munkavállalót foglalkoztató vállalkozásnak, továbbá a közszférában működő szervezetnek kötelező lesz visszaélés bejelentési rendszert kialakítania és működtetnie. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter